Copy
Welkom bij de digitale informatie over Ruw - Editie 09/01/21
Indien u deze mail niet kunt lezen klik dan hier voor de webversie.
Ruw Den Bosch

Editie 09/01/21

Dinsdag 12 januari

LIVESTREAM | KERNCENTRALE IN ONZE ACHTERTUIN


Kernenergie. Sinds het Klimaatakkoord verdween het in elk geval tot 2030 van onze horizon. Bovendien was Duitsland na de ramp in Fukushima er volledig uitgestapt, waarom zouden wij dan weer opnieuw instappen?

GASTEN: dr. David Smeulders, hoogleraar Energiesystemen aan de Technische Universiteit Eindhoven en dr. Susanne Agterbosch, onderzoeker bij het PON | TELOS op oa. de 'Monitor provinciale uitvoeringsprogramma energie.'

Inmiddels wordt er in de landelijke politiek stap voor stap de geesten rijp gemaakt voor kernenergie. In Brabant wordt nu onderzocht of de provincie een kerncentrale zou kunnen ‘hosten’. Zijn er werkelijk geen alternatieven, zoals ons wordt voorgehouden of is kernenergie de oplossing?
Lees meer

Woensdag 27 januari

LIVESTREAM | ZORGEN OM DE WOLF


Sinds een half jaar woont er een wolf op de Groote Heide tussen Eindhoven en Weert. Wolven zorgden in 2020 voor heel wat onrust in Noord-Brabant. In oktober bleek al dat er over het hele jaar 66 incidenten met wolven hadden plaatsgevonden in de provincie.

GASTEN: Gedeputeerde Landbouw, Voedsel en Natuur Elies-Lemkes Straver (CDA), Johan Mees, ecoloog Provincie Brabant, Jeanette van de Ven van ZLTO. 


Hoe fascinerend de komst van zo'n grote predator ook is, het roep tal van vragen op. Hebben we iets te vrezen van dit prachtige dier? Zijn ze beschermd? Gaan grote predatoren eigenlijk wel samen met onze economische belangen in de landbouw?

Samen met onze gasten proberen we antwoorden te krijgen op deze vragen.
Lees meer

Donderdag 18 februari

LIVESTREAM TEGENLICHT MEET UP |
ALLEEN VERBONDEN


Meer dan 40% van de volwassen Nederlanders voelt zich eenzaam. Dit zijn niet alleen ouderen, ook steeds meer jonge mensen geven aan te kampen met eenzaamheid.

Mede dankzij het internet leven we steeds meer langs elkaar heen in onze zelfgekozen bubbels. Daarnaast zorgt Corona ervoor dat we steeds minder in aanraking komen met anderen. In steden groeit de eenzaamheid enorm. 

Met tal van gasten bespreken we in de meetup hoe we eenzaamheid in stad en regio kunnen tegengaan.
Lees meer
Afgelopen dinsdag was hoogleraar klinische psychologie en psychoanalyse Paul Verhaeghe onze gast tijdens de livestream Een nieuwe wereld. Een gesprek over wat we moeten veranderen om tot een betere samenleving te komen. Kijk de livestream hierboven terug.
Volg RUW op Twitter
Volg RUW op Facebook
Ga naar www.ruwdenbosch.nl
Ga naar Google Maps
 

LOCATIE

Huis73 (pand Bibliotheek)
Hinthamerstraat 72

mijn gegevens aanpassen | uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp