Copy
Welkom bij de digitale informatie over Ruw - Editie 20/03/21
Indien u deze mail niet kunt lezen klik dan hier voor de webversie.
Ruw Den Bosch

Zondag 21 maart

FILM-SCREENING: CODED BIAS


Op zondag 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme, hosten RADARFarent, RUW & het Digitaal Atelier van Huis73 de film CODED BIAS.

Steeds meer apparaten en systemen worden aangestuurd door algoritmes en ook overheden gebruiken steeds vaker artificiële intelligentie bij het uitvoeren van beleid. Als er iets is gebleken het afgelopen decennium, is dat dit sommige mensen ernstig kan duperen. Technologie is namelijk niet zo neutraal als we zouden verwachten. In technologie zitten bewust dan wel onbewust vooroordelen, ongelijkheden en racisme ingebakken. 

De documentaire Coded Bias ging in januari 2020 in première op het Sundance Film Festival en is nu voor een beperkt aantal deelnemers van ons Bossche netwerk online te zien. Meld je aan voor een gratis ticket.


Bekijk de trailer.
Lees meer
Onder de vlag van het netwerk Met Elkaar Bosschenaar organiseerden RADAR, Farent Sociaal Werk en debatplatform RUW, powered by Huis73 de online bijeenkomst De agenda voor een inclusieve samenleving in het kader van de Internationale dag tegen Racisme. Kijk de stream hierboven terug.

Dinsdag 6 april

TEGENLICHT MEET UP | WONEN BUITEN DE BOX


Midden in een wooncrisis met een enorme bouwopgave zoekt Tegenlicht naar alternatieven voor de woningmarkt. Ook Minitopia in Den Bosch komt aan bod in de aflevering en in samenwerking met Minitopia willen we tijdens deze Meet up onderzoeken hoe we experimenten als Minitopia kunnen laten uitgroeien tot grootschalige woningbouwprojecten.

GASTEN
-Tessa Peters en Rolf van Boxmeer, ontwerpbureau Rezone en oprichters van Minitopia in Den Bosch.
-Wouter Corvers, bewoner van Minitopia.
-Edwin Persaud, projectleider stadsontwikkeling Gemeente Den Bosch.
-Sjoerd Feenstra, architect. Sjoerd is betrokken bij de her-inrichting van de stedelijke ruimte rondom station Oost in Den Bosch: bewoners praten mee, maar wat komt er van hun woonwens terecht?

Uitzending aflevering --> 21 maart | 22.05 uur | NPO2
Lees meer

 

Kijk Tegenlicht met Kameraden


Tegenlicht Kijkers Den Bosch opgelet!

Deze keer gaat het over waar je in Nederland nog betaalbaar kunt wonen. En hoe komen we aan 1 miljoen nieuwe woonplekken voor 2030? Op zoek naar inspirerende woonoplossingen is de VPRO terechtgekomen bij de woonpioniers van Mintopia in Den Bosch.

Op zondag 21 maart om 22.05 wordt deze uitgezonden op NPO 2.
 
Wil jij deze speciale aflevering ook zien en nabespreken met iemand van een andere generatie? Meld je dan aan voor Tv Kameraden.

Aanmelden kan via: www.kameraden.nl/tegenlicht

Veel plezier!
Volg RUW op Twitter
Volg RUW op Facebook
Ga naar www.ruwdenbosch.nl
Ga naar Google Maps
 

LOCATIE

Huis73 (pand Bibliotheek)
Hinthamerstraat 72

mijn gegevens aanpassen | uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp