Copy
Welkom bij de digitale informatie over Ruw - Editie 13/11/21
Indien u deze mail niet kunt lezen klik dan hier voor de webversie.
Ruw Den Bosch

dinsdag 16 november

TEGENLICHT MEET UP | TIME REBELS


Op de vooravond van Roman Krznaric's Keynote Speech in de Sint-Jan voor Shift Talks wijdden we de Tegenlicht Meet Up aan de aflevering Time Rebels.

Deze aflevering gaat over de tirannie van de tijd. Hoe de huidige tijd het zicht vertroebelt op waar het werkelijk over zou moeten gaan: de grote problemen van de toekomst. Volgens Roman Krznaric hebben we vergezichten nodig om de klimaatcrisis te lijf te kunnen. En jongeren zouden meteen een stem moeten krijgen bij de politieke beslissingen van nu. Praat mee over de problemen van de toekomst.  


-Merlijn Twaalfhoven, kunstenaar, auteur van het boek 'Het is aan ons', en oprichter van de Turnclub. Hij gelooft in de Time Rebellion die Roman Krznaric van ons verlangt en probeert de tijdrebellen icons los te maken. 
 
LEES MEER

KAMERADEN MAAKT WEER MATCHES TUSSEN GENERATIES


Wil jij naar de VPRO Tegenlicht Meet Up Den Bosch: Time Rebels met iemand uit een andere generatie? Kameraden matcht Jong en Oud om gezamenlijk te gaan.
 
Ben jij super geïnteresseerd en wil je komen? Je gaat samen met iemand van een andere generatie naar deze Meet Up. Wij zorgen voor je match van een andere generatie voor die avond. Laat je het ons weten: https://kameraden.nl/ of mail ons: info@kameraden.nl 
 
Je match is nog niet je gratis toegangsbewijs: bestel hier je gratis ticket!

 
Wie weet tot dan!

Groet,
kameraden 

woensdag 17 november

SHIFT TALKS


Hoe worden we goede voorouders? Wij zelf, onze leiders, onze bedrijven? Deze vraag staat centraal tijdens de eerste editie van Shift Talks – een meerdaags event van Huis73 in ‘s-Hertogenbosch. In de dagen na Roman Krznaric’s speech gaan bijzondere gasten zoals Jan Terlouw, Sylvana Simons, Jeroen Smit en anderen in diverse talks en discussies op de ideeën van de hoofdgast. Shift Talks vindt plaats van 15 t/m 21 november in ’s-Hertogenbosch.

Kijk voor het gehele programma en kaartverkoop op www.shifttalks.nl.
LEES MEER

maandag 29 november

EUROPALAB #1 | WELKE INVLOED WIL EUROPA IN DE WERELD?


De Europese Unie heeft de geo-politiek herontdekt. En niet zonder reden. Het presidentschap van Donald Trump deed de Europese diplomatie op haar grondvesten schudden. Plots was de NAVO niet meer de veiligheidsparaplu waaronder het al die tijd prettig schuilen was. De Westerse consensus over anti-protectionisme kon plots bij het oud-vuil en de conflicten over handel laaiden op.

De EU leeft inmiddels in het volle besef dat het niet langer achterover kan leunen in het verdedigen van haar waarden en wereldwijde belangen.
Welke invloed of zelfs macht wil Europa dan uitoefenen in de wereld? En welke rol wil het spelen?

GASTEN
Rob de Wijk, hoogleraar internationale betrekkingen Universiteit Leiden. Thomas Vanheste, journalist, en volgde de EU uitgebreid voor De Correspondent van 2013 tot en met 2019.
 

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website van Huis73
LEES MEER
Volg RUW op Twitter
Volg RUW op Facebook
Ga naar www.ruwdenbosch.nl
Ga naar Google Maps
 

LOCATIE

Huis73 (pand Bibliotheek)
Hinthamerstraat 72

mijn gegevens aanpassen | uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp