Copy
Welkom bij de digitale informatie over Ruw - Editie 29/09/21
Indien u deze mail niet kunt lezen klik dan hier voor de webversie.
Ruw Den Bosch

 

HET RUW EUROPALAB | PANELLEDEN GEZOCHT 


Wil jij jouw vragen over Europa bespreekbaar maken, meepraten, meedenken en jóúw toekomstvisie op Europa aan de Europese Unie overbrengen? Dan is dit je kans... word panellid van het EuropaLab!
LEES MEER OVER HET EUROPALAB

donderdag 7 oktober

DE KWESTIE AFVAL


Afval is de allerlaatste stap in onze consumptie van alles dat we aanschaffen. Los van de dagelijkse boodschappen die dagelijks veel rommel opleveren, gaat ook nog eens meerdere keren in ons leven de volledige inboedel naar de stort. Maar...we zijn op een bijzonder moment beland. Het lijkt erop dat we eindelijk écht iets gaan doen aan de kwestie ‘afval’. In Nederland bestaat de doelstelling om in 2030 nog slechts 30 kilo restafval per persoon per jaar te hebben. Hoe gaan we dat halen en wie moet precies die inspanning leveren?

Gasten
- Lisa Doeland (filosoof, doet promotieonderzoek naar de rol die afval speelt in ons bestaan)
- Huub van Oorschot (directeur Afvalstoffendienst Gemeente ’s-Hertogenbosch)
- Erik de Ruijter (namens de Nederlandse Rubber- en Kunstofindustrie).


Reserveer je gratis plek
LEES MEER

maandag 11 oktober

COMING IN DAY 


Op 11 oktober hebben we nationaal en internationaal voor het moment waarop lhbtiq+’ers voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomen. Maar aangezien onze samenleving langzaamaan meer ruimte laat voor het idee dat seksualiteit bijzonder complex en fluïde is, dringt zich de vraag op of de metafoor van ‘uit de kast komen’ niet bij het grofvuil kan.

Wat betekent het om ‘uit te kast te komen’? Past deze metafoor nog wel in de wereld van nu en vormt ‘de kast’ niet de ultieme bevestiging van het bestaan van de heteronormatieve samenleving? 

Gasten
- Lies Gallez, schrijfster en performer. Zij schreef Het water vangen, een bundel met kortverhalen.
- Kirsten van Teijn, cabaretière en theatermaker. Zij is onder meer bekend van (S)EXPERIMENT, dat ze omschrijft als een ‘theatraal onderzoek naar 21e-eeuwse liefde over gender, seksualiteit & identiteit’.
- Emmanuel Berkemeijer woont sinds enkele jaren in Nederland. Hij zal vertellen over zijn perspectief op de omgang met de lhbtiq+-gemeenschap in Nederland.


Reserveer je gratis plek
LEES MEER

dinsdag 12 oktober

RUW x VERSE ALGORITMES | EEN TOEKOMST ZONDER DATAHONGER 


We kunnen niet zonder onze digitale platforms. Ze zijn handig, vermakelijk en sociaal, maar we hebben er geen grip meer op. Wordt het niet hoog tijd om onze datahonger te beteugelen? Samen met onze gasten onderzoeken we de impact van digitale platforms op de samenleving en de vraag hoe we het tij kunnen keren

Gasten
- Kim van Sparrentak is als Europarlementariër (GroenLinks) medeonderhandelaar voor de Europese wetgeving voor kunstmatige intelligentie (AI) namens de Europese Groene fractie.
- Hans Schnitzler is filosoof en schrijver. Hij schreef onder meer voor de Volkskrant en onderzoeksjournalistiek platform Follow the Money.
- Roos Groothuizen is multimediakunstenaar. In 2020 nam zij onder meer deel aan een ontwikkeltraject bij Tetem, waarbij ze onderzoek deed naar het creëren van een escape room om te ontsnappen aan internet en sociale media.


Reserveer je gratis plek
LEES MEER
Volg RUW op Twitter
Volg RUW op Facebook
Ga naar www.ruwdenbosch.nl
Ga naar Google Maps
 

LOCATIE

Huis73 (pand Bibliotheek)
Hinthamerstraat 72

mijn gegevens aanpassen | uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp