Copy
Welkom bij de digitale informatie over Ruw - Editie 08/03/21
Indien u deze mail niet kunt lezen klik dan hier voor de webversie.
Ruw Den Bosch

Donderdag 11 maart

LIVESTREAM | DE TOEKOMST VAN CULTUUR


De corona-storm woedt over de Bossche cultuurmakers, festivals en organisaties. Afgelast, uitgesteld, tot nader order gesloten, we missen jullie, tot snel! Grote én kleine organisaties maken ondanks alle steun, onzekere tijden door.

Tegelijkertijd, te midden van al deze onzekerheid, roept alles en iedereen om een beeld van de toekomst. Hoe gaan we verder? Hoe zorgen we ervoor dat er nog iets overblijft van het perspectief van Cultuurstad van het Zuiden?

GASTEN
- Mike van der Geld, Wethouder Cultuur Gemeente 's-Hertogenbosch
- Viktorien van Hulst, directeur Theaterfestival Boulevard
- Joy Arpots, scout voor Brabant C
Lees meer

Donderdag 18 maart

LIVESTREAM | DE AGENDA VOOR EEN INCLUSIEVE SAMENLEVING


Wat betekent het om een inclusieve stad te zijn? Tijdens deze bijeenkomst gaan we online het gesprek aan over waar in Den Bosch en omgeving nog uitdagingen en kansen liggen om iedereen te betrekken in onze samenleving. 

Sprekers Gaby Westelaken (GWS Dé Schoonmaker), Seyda Buurman-Kutzal (supervisor, trainer, consultant, coach) en Sami Lyarnazi (dagelijks bestuur Stichting Marokkaanse Jongeren ’s-Hertogenbosch) nemen ons mee in hun perspectieven en inzichten voor een agenda voor een inclusieve samenleving.

DE AGENDA VOOR EEN INCLUSIEVE SAMENLEVING
Onder de vlag van het netwerk Met Elkaar Bosschenaar organiseren RADAR, Farent Sociaal Werk en debatplatform RUW, powered by Huis73 deze online bijeenkomst in het kader van de Internationale dag tegen Racisme.

Meld je aan voor deze online bijeenkomst op donderdag 18 maart van 15:00-17:00 uur. Je krijgt de link opgestuurd.
Lees meer

Zondag 21 maart

FILM-SCREENING: CODED BIAS


Op zondag 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme, hosten RADARFarent, RUW & het Digitaal Atelier van Huis73 de film CODED BIAS.

Steeds meer apparaten en systemen worden aangestuurd door algoritmes en ook overheden gebruiken steeds vaker artificiële intelligentie bij het uitvoeren van beleid. Als er iets is gebleken het afgelopen decennium, is dat dit sommige mensen ernstig kan duperen. Technologie is namelijk niet zo neutraal als we zouden verwachten. In technologie zitten bewust dan wel onbewust vooroordelen, ongelijkheden en racisme ingebakken. 

De documentaire Coded Bias ging in januari 2020 in première op het Sundance Film Festival en is nu voor een beperkt aantal deelnemers van ons Bossche netwerk online te zien. Meld je aan voor een gratis ticket.


Bekijk de trailer.
Lees meer
RUW organiseerde in samenwerking met Dtv Nieuws - Den Bosch een Brabants debat naar aanleiding van de Tweede Kamerverkiezingen. Acht Tweede Kamer-kandidaten namen deel aan het debat, dat afgelopen zaterdag werd uitgezonden. De partijen spraken over woningbouw, banen, de energietransitie en de luchtkwaliteit in Brabant. Heb je de uitzending gemist? Kijk hem hier terug!
Volg RUW op Twitter
Volg RUW op Facebook
Ga naar www.ruwdenbosch.nl
Ga naar Google Maps
 

LOCATIE

Huis73 (pand Bibliotheek)
Hinthamerstraat 72

mijn gegevens aanpassen | uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp