Copy
Nieuwsbrief 
View this email in your browser

OverwegingVieringen oud-/nieuwjaar - U kunt weer inleveren - Hartstocht in Roosendaal - Ander adres? - Vrijwilligerswerk - Terugblikken: Een andere Kerst - Kerstviering Fatimaschool
Vieringen oud-/nieuwjaar

Op zaterdag 31 december is er om 18.30 uur een (oudjaars)viering in de O.L. Vrouwekerk.
Op nieuwjaarsdag 1 januari 2017 is er om 11.00 uur een viering in de St. Josephkerk. Aansluitend is er gelegenheid om elkaar een goed nieuwjaar te wensen.
 
Alle andere kerken zijn op
nieuwjaarsdag gesloten!
U kunt weer inleveren

Het nieuwe jaar fris en opgeruimd beginnen? U kunt uw overtollige boeken, platen, kleding en spullen voor de rommelmarkt weer inleveren op 7 januari 2017 bij de St. Josephkerk van 10.00 tot 12.00 uur.
Hartstocht in Roosendaal

De werkgroep is uitgebreid en is al bij elkaar geweest. De eerste deelnemers zijn bekend en de anderen druppelen langzaam binnen.
Er is nu ook een FB-pagina waar u het laatste nieuws in de gaten kunt houden.

Ander adres?

Als parochie willen wij u graag informeren en het is de bedoeling dat u jaarlijks een informatiegids ontvangt met contactgegevens en activiteiten van uw parochie. Het komt helaas vaker voor dat verhuisberichten en aan-/afmeldingen niet goed doorkomen. Wilt u zo vriendelijk zijn bij wijziging van uw gegevens dit door te geven aan de administratie? Alvast bedankt!

Vrijwilligerswerk

Er zijn heel wat vrijwilligers actief in onze kerken. Bloemschikken, tuinieren, koster, gastvrouw/-heer, schoonmaak, printen van boekjes, helpen bij activiteiten...... en nog veel meer. Hieronder een foto van de werkgroep zieken en ouderen van de O.L. Vrouwekerk.
Misschien ook iets voor u?

Op de drempel

We moeten weer afscheid nemen van 2016. Afscheid nemen betekent het oude, vertrouwde loslaten. Dat kunnen mooie dingen zijn. Het is de kunst ze blij en dankbaar een plek te geven in onze herinnering, als iets dat ons energie en kracht geeft in het heden. Dat kunnen ook moeilijke of verdrietige dingen zijn. Het is een uitdaging ermee te leren verzoenen en uiteindelijk los te laten, zodat ze niet meer blijven schrijnen en pijn doen in ons dagelijks leven. Afscheid nemen betekent immers ook openstaan voor het nieuwe, voor de toekomst. Dat gaat niet als je voortdurend bezig blijft met het verleden. Dan is er geen ruimte voor verandering. En toch betekent leven voortdurend in verandering zijn. De tijd staat niet stil. Het leven ook niet. 
2016 was voor de Sint Norbertusparochie een pittig jaar. Meest ingrijpend was de sluiting van twee kerkgebouwen. Maar er was ook de gastvrijheid van diverse werkgroepen om nieuwe mensen in hun midden op te nemen. Er waren hartverwarmende, parochiebrede activiteiten zoals de Franciscusdag, de twee parochiebedevaarten en de gezellige vrijwilligersavond. Welke herinneringen komen er bij u naar boven? Wat voor jaar was 2016 voor u persoonlijk? 
We staan op de drempel van 2017. Hoe dat jaar eruit zal zien, dat weten we niet. Belangrijk is dat we ons hart durven openen voor het nieuwe en nog onbekende, dat we vooral met een positieve houding op weg gaan. Moge God ons met zijn zegen vergezellen op alle nieuwe wegen die we gaan.   
Goed uiteinde en zalig nieuw jaar namens het Pastorale Team,


Petra Versnel-Mergaerts, pastor

Klik op linkjes voor:
weekendvieringen
vieringen door de week
mededelingenvel
lezingen deze week
Een andere Kerst

Dit jaar werd voor de tweede keer door de Diaconale Stad op 25 december een Kerstmiddag georganiseerd voor mensen die op Eerste Kerstdag alleen zijn en/of zich eenzaam voelen. Er werd gezamenlijk gegeten, gebeden en gezongen. De aanwezigen hadden een prettige middag met veel aandacht voor elkaar.
De twee trekkers van dit project, Mieke Stroop en Henk van der Westen, kunnen trots zijn op zo'n geslaagde middag!
Met behulp van een pro-deo kok en tal van vrijwilligers verliep de middag op rolletjes.

Kerstviering Fatimaschool

Op 23 december was de Fatimaschool in de St. Josephkerk te gast.
Het Kerstverhaal stond centraal in deze viering.
Copyright © 2016
R.K. Sint Norbertusparochie, St. Josephstraat 2, 4702 CW Roosendaal, T 0165 - 534 667

www.sint-norbertusparochie.nl
 
Onze mailadressen: redactie PAROCHIEBLAD - redactie FACEBOOK - redactie WEBSITE
 
schrijf mij uit  -  vul mijn gegevens aan  -   lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to annelies@ptr-diensten.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kerk · Sint Josephsstraat 2 · Roosendaal, Noord Brabant 4702 CW · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp