Copy
Nieuwsbrief 
View this email in your browser

OverwegingMarriage with Jesus - Iconenzegening - Kerkplein & uw foto?
Kerkplein & uw foto? - Vrouwen in de bijbel -
'Vreemd en bizar'
Terugblikken: Tweedehands najaarsmarkt - Martinusviering
Mariage with Jesus

Op zondag 6 november werd onze stagiair Thai Nguyen door bisschop Liesen gewijd. Klik op de bovenstaande afbeelding. 
Zondag 13 november gaat hij voor het eerst voor in Roosendaal, in de St. Josephkerk, om 11.00 uur. Na de viering is er gelegenheid om hem te feliciteren.
Marriage with Jesus
Fotografie Johan Wouters e.a.
Iconenzegening

Pastoor Han Akkermans zal 19 november tijdens de eucharistieviering van 18.30 uur in de Onze Lieve Vrouwekerk iconen zegenen. Het Roosendaals Byzantijns Koor Mir Vsem o.l.v. Ad Buijs verzorgt de gezangen. De iconen worden gezegend, omdat ze op de eerste plaats bedoeld zijn voor devotioneel gebruik. Een van de iconen die gewijd worden is een icoon van St. Norbertus.
Belangstellenden voor viering en zegening zijn van harte welkom. Na de dienst is er gelegenheid om de iconen van dichterbij te bekijken. Ook wordt u een kopje koffie aangeboden.

'Een andere Kerst'

De Diaconale Stad is op zoek naar gastheren en -vrouwen die op Eerste Kerstdag eenzame medemensen een onvergetelijke middag willen bezorgen. U kunt op de site meer informatie vinden en het aanmeldingsformulierU kunt ook contact opnemen met Henk van der Westen 06-29 53 40 13 of Mieke Stroop 06-12 51 62 06.

Sabbatverlof

Twee maanden heb ik mogen genieten van een sabbatverlof. Het was een periode van uitrusten, opladen, bezinnen, de band met God verdiepen.
Door het mooie weer heb ik veel kunnen wandelen en fietsen, en ik heb daarbij genoten van al het moois dat in de natuur te zien en te ervaren is.
Ook heb ik ervaren dat ik ten diepste een pelgrim ben, een reiziger. Tijdens één van mijn wandelingen las ik in een kapel de tekst: Al gaande toont zich de weg. Zo ervaar ik dat ook. Al zoekend en vragend, wordt duidelijk hoe mijn weg gaat.
En op die pelgrimstocht zoek ik reisgenoten, en wil ik reisgenoot zijn. Zoals in het lied van Huub Oosterhuis: Nog een leven zal ik reizen. Nooit meer zonder reisgenoot.
Ik hoop in de parochie die reisgenoten te blijven ontmoeten, samen zoekend en lerend, leren geloven.

 
Pastor Els Ettes

Klik op linkjes voor:
weekendvieringen
vieringen door de week
lezingen deze week
mededelingenvel
Kerkplein & uw foto?

Zowel bij de O.L. Vrouwekerk als bij de St. Josephkerk worden werkzaamheden aan de bestrating verricht. Als het goed is worden de werkzaamheden op de Kade deze week afgerond worden en die van de St. Josephstraat voor de Kerstmarkt op 10 december.
Laat ons zien wat u van het resultaat vindt en mail ons uw foto('s). Wij plaatsen die dan met naamvermelding in de nieuwsbrief of op Facebook,

Vrouwen in de bijbel
óók voor mannen

Van alle vrouwen in de bijbel zijn Eva en Maria waarschijnlijk wel de bekendste. Maar er zijn er nog veel meer. Vaak ook spelen ze een cruciale rol in de verhalen die over hen worden verteld.
Op woensdag 16 november 2016 van 20.00 - 22.00 uur in de Pastorie Sint Josephkerk. Toegang: vrije gift.
Graag aanmelden per bij ds. Marjo den Bakker, per mail of bel 078-6139338

'Vreemd en bizar'

Een lezing van ds. Piet Schelling over verhalen uit de Bijbel van geweld, mishandeling, seksuele uitspattingen, ontoepasbare voorschriften, het staat allemaal in de Bijbel. Teksten die indruisen tegen onze normen en waarden, onze democratie, onze rechtsorde en onze beleving van humaniteit. 
Op dinsdag 15 november 2016 van 19.30-22.00 uur in Mariadal (Vinentiusstraat 7). Toegangsprijs € 5,00 p.p.
Graag aanmelden per bij ds. Marjo den Bakker, per mail of bel 078-6139338

Tweedehands najaarsmarkt

Zaterdag 5 november 2016 hield het Moeder Godskoor weer traditiegetrouwdeze markt. Het feit dat het koor al tientallen jaren twee keer per jaar deze activiteit organiseert, is bij veel mensen bekend. Dit heeft o.a. tot gevolg dat er maandenlang goederen worden afgeleverd voor de verkoop.
 
Martinusviering

Op 5 november vierden we in de Moeder Godskerk het Martinusfeest. Tieners van de tienergroep van onze parochie holden bieten uit. Met de verlichte bieten kwamen zij en de voorgangers in processie naar de kerk. Ouderen van de parochie deden mee aan een geloofsgesprek over Sint Maarten, ook zij sloten aan bij de weekendviering. Het dameskoor van de Moeder Godskerk zong in de viering die in het teken stond van de bisschop die zijn mantel deelde met een bedelaar. Later droomde hij dat Christus zijn mantel droeg. Zo leerde Jezus: “Wat je voor de minsten der mijnen doet, doe je voor Mij”.
Copyright © 2016
R.K. Sint Norbertusparochie, St. Josephstraat 2, 4702 CW Roosendaal, T 0165 - 534 667

www.sint-norbertusparochie.nl
 
Onze mailadressen: redactie PAROCHIEBLAD - redactie FACEBOOK - redactie WEBSITE
 
schrijf mij uit    vul mijn gegevens aan

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to annelies@ptr-diensten.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kerk · Sint Josephsstraat 2 · Roosendaal, Noord Brabant 4702 CW · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp