Copy
Nieuwsbrief 
View this email in your browser

OverwegingSoepmaaltijden - Tienergroep - Brief van de bisschoppen - Peuter/kleuterviering - 'De boom: symbool van leven' -'Passie' - Luther en zijn visie op meditatie - Koningsdag O.L. Vrouwekerk -  Terugblik: Carnavalsmis O.L. Vrouwekerk
Soepmaaltijden
in de veertigdagentijd

Ook dit jaar vinden de traditionele gezamenlijke maaltijden weer plaats in de veertigdagentijd. Zowel de Kruiskerk als de Moeder Godskerk verwelkomen u. De maaltijden worden geopend met een moment van bezinning door een van de Roosendaalse (oud)pastores of predikanten.
 
Tienergroep
van de parochie

Op 10 maart vindt de eerstvolgende bijeenkomst plaats van de tienergroep. Een tiental tieners uit de parochie vormt deze groep, die door Brechje Loenen wordt begeleid. Op 10 maart buigen de tieners zich over de kruisweg, aan de hand van afbeeldingen van kruiswegen uit het hele land. Pastoraal werker Geerten Kok gaat daarover met de tieners in gesprek. De bijeenkomst vindt plaats in het klooster aan de Kade (Kade 23), van 19.00 uur tot 21.15 uur. Heb je zin om mee te doen? Meld je aan bij Brechje Loenen.
Brief van de bisschoppen
Verkiezingen 15 maart

Op 15 maart zijn er verkiezingen in Nederland. De Nederlandse bisschoppen moedigen in een gezamenlijke brief iedereen aan om te gaan stemmen. “Stemmen is een recht en een voorrecht omdat we leven in een democratische samenleving. Maar het is ook een plicht om zodoende een bijdrage te leveren aan het algemeen welzijn. Bij verkiezingen kunnen we duidelijk maken wat we voor de mens en onze samenleving willen”, schrijven de bisschoppen.

Peuter/kleuterviering
Zondag 5 maart zijn de kinderen van 1 tot 7 jaar, hun ouders, oudere broertjes en zusjes welkom in de viering om 11.00 uur in de O.L. Vrouwkerk. Het thema van deze viering is 'vissers'.
Vast wel!

Op aswoensdag is de vastentijd begonnen.  Veertig dagen vasten brengen ons van de Vastenavond  naar Pasen. De vastentijd verbindt ons met de levensweg van Christus. Het evangelie vertelt komende zondag dat Jezus veertig dagen vastte, voordat Hij  begon te vertellen over het  Rijk Gods.

We delen de vastentijd met andere grote godsdiensten. Net als bij Joden en Moslims kent onze vasten drie belangrijke aandachtspunten:  het versterken van onze relatie met God (meer bidden, reflecteren, lezen van spirituele teksten),  opkomen voor mensen in nood (mensen die tekort komen of onrecht ondergaan), en het verbeteren van de band met onszelf (wat gaat goed en minder goed, wat kan ik herstellen?).

Lichamelijk vasten kan  een goede hulp zijn. Je wordt je meer bewust  van wat je tot je neemt – en van hoeveel je nodig hebt. Wat ik teveel gebruik of weggooi doet tekort aan een ander, aan de wereld, aan de Schepper.  Bewust omgaan met gewoontes kan ook helpen bij het vasten.  Zouden we ook een goed boek kunnen lezen in plaats van de afleiding op de tablet of de tv?

Ik wens u en mezelf een goede veertigdagentijd toe, met een vasten die wel doet. Vast wel!

Pastor Geerten Kok

Klik op linkjes voor:
weekendvieringen
vieringen door de week
mededelingenvel
lezingen deze week
'De boom: symbool van leven
1e zondag van de veertigdagentijd

Op Aswoensdag is de grote voorbereidingstijd op Pasen gestart. Toen hebben we reeds aangekondigd dat wij in deze periode heel speciaal willen stilstaan bij de bijzondere symboliek die uitgaat van een boom. Welke extra wijsheden heeft zij ons te vertellen op onze weg naar Pasen?

'Passie'

Tijdens deze expositie is van 8 maart tot en met 15 april (wo-vr-za-zo 13.30 - 17.00 uur, do 13.30 - 20.00 uur, ma-di gesloten) in het  Museum Tongerlohuys de veertien kruiswegstaties te bezichtigen. Deze hingen ooit in de Sint Janskerk in Roosendaal.
Het zijn zwart-wit tekeningen in Siberisch krijt, heel sober, maar erg expressief. Ze zijn in 1962 getekend door Guido van de  Griendt. Frans de Clercq maakte er rijmteksten bij. Jan Jongmans heeft er  een boekje over geschreven, dat  u vanaf 5 maart voor € 9,50 kunt kopen bij het museum of via Spirit 
Luther en zijn visie op meditatie

Op maandag 6 maart is er van van 19.30 -21.30 uur een Mariënburglezing. Hierin vertelt dat Kick Bras dat Luther het gebed terug bracht naar zijn Bijbelse wortels. Als kloosterling was hij vertrouwd met de Bijbel. Hij las de Schrift hardop, overwoog die en bad. Voor hem was de godservaring een gave van Gods Woord in het leven van een christen, dat altijd door strijd gekenmerkt wordt.
Mariastede, Sint Theresiastraat 44, Roosendaal, van 19.30 - 21.30 uur. Kosten € 7,50.
Koningsdag
O.L. Vrouwekerk

Ook dit jaar willen we weer een open kerk zijn, zoals u al vele jaren van ons gewend bent.

Carnavalsmis
O.L. Vrouwekerk

Ronald van Bronswijk heeft de eerste Carnavalsmis in de O.L. Vrouwekerk goed doorstaan. Het was een mooie en ontspannen viering.
In BN DeStem kunt u het artikel 'Uurtje bezinning met carnaval hoort erbij' lezen. Hierin komt ook deze viering aan bod.

Copyright © 2016
R.K. Sint Norbertusparochie, St. Josephstraat 2, 4702 CW Roosendaal, T 0165 - 534 667

www.sint-norbertusparochie.nl
 
Onze mailadressen: redactie PAROCHIEBLAD - redactie FACEBOOK - redactie WEBSITE
 
schrijf mij uit  -  vul mijn gegevens aan  -   lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp