Copy
Nieuwsbrief 
View this email in your browser

Overweging1e H. Mis Thai Nguyen
H.Willibrord - Bijbelquiz 
Mantelzorger - Kerstviering/brunch
'Wij willen delen' - Hildegard in concert - Terugblik: Jubileum Langdonkkoor
Eerste H. Mis Thai Nguyen

Op zondag 13 november zal Thai zijn eerste mis in Roosendaal opdragen, in de St. Josephkerk om 11.00 uur. Thai zal daarbij onder andere worden geassisteerd door de pastoors van de parochies waar hij stage liep, pastoor Han Akkermans uit onze parochie, en pastoor Prasing van de H. Bernardusparochie uit Oudenbosch.

Gaat u naar de wijdingsplechtigheid (6 november 15.00 uur kathedraal Breda)? Hou er dan rekening mee dat op de A58 richting Breda wegwerkzaamheden zijn.

H. Willibrord

In de eerste dagen van november staan er veel bijzondere feesten op de liturgische kalender. Na de feesten van Allerheiligen en Allerzielen en het feest van de H. Hubertus, denken we op 7 november aan de H. Willibrordus. Sint Willibrord geldt als de patroon voor de Nederlandse kerkprovincie.

Bijbelquiz

Zin in Geloven organiseert een gezellige avond. Ook als je denkt niet veel van de Bijbel te weten willen we je uitnodigen mee te doen. Het gaat vooral om een gezellige avond met elkaar en als team weet je met elkaar meer dan je zou denken! Publiek is ook welkom.
De quiz wordt gehouden op vrijdag 18 november, aanvang 20.00 uur. Aanmelden kan bij Natasja van Pul


Seizoenen

Wisseling van de seizoenen! We voelden het de afgelopen dagen en het viel ook een beetje tegen. Immers, we waren verwend met  een lange, zonnige, bijna zomerse herfst. Vorig weekend begon de wintertijd begonnen: het is nu vroeg donker en de dagen zijn nat en winderig geworden.
De seizoenen overkomen ons en het is de uitdaging om van alle omstandigheden die we niet kiezen toch iets goeds, iets waardevols te maken. Dat is soms heel moeilijk. De marge van de vrijheid wordt voor sommige mensen klein met de wisseling van de levensseizoenen. Wie van een zelfstandig bestaan ineens in een situatie van afhankelijkheid terecht komt, ervaart vooral het verlies, de onmogelijkheid om zelf het even in te richten. Het is dan belangrijk om iemand in de buurt te hebben met wie je het verlies kunt delen, iemand die luistert en kan verstaan. Zo kunnen we hopelijk meebuigen met de wisseling van de seizoenen,… zonder te breken.


Pastoor Han Akkermans

Klik op linkjes voor:
weekendvieringen
vieringen door de week
lezingen deze week
Mantelzorger
Wat kom er bij kijken

Op woensdag 16 november verzorgt het Seniorenpastoraat Noordoost Roosendaal weer een seniorenmiddag. Tijdens deze middag zal Marie Augustijn, zorgconsulent van Steunpunt Mantelzorg Roosendaal, ingaan op vragen als wat er allemaal bij het verlenen van mantelzorg komt kijken. De middag wordt gehouden in buurtcentrum Kalsdonk, Philipslaan 82 te Roosendaal. Belangstellenden zijn vanaf 13.30 uur welkom. De bijeenkomst duurt tot 16.00 uur.
Informatie enopgave: Kees van der Ham, tel. 0165 – 532561,
e-mail.
 
Kerstviering/brunch

Evenals vorig jaar gaat de Werkgroep Zieken en Ouderen van de O.L. Vrouwekern een Kerstviering/ brunch organiseren op vrijdag 16 december a.s. Voor de viering is iedereen van harte welkom, maar voor de brunch kunnen we ongeveer 40 personen ontvangen. 
U kunt zich tot 25 november aanmelden bij Mayra Suijkerbuijk, tel. 0620960045

'Wij willen delen'

In de O.L. Vrouwekerk staan manden waarin men houdbare, verpakte levensmiddelen kan doneren. Wij, die niets te kort komen, kunnen ervoor zorgen dat mensen die dat wel doen het toch wat beter krijgen.
Wat een geweldig gevoel zal dat zijn als we iedere week gezinnen in nood een pakket kunnen aanbieden, vooral wanneer zij niet meer bij de voedselbank terecht kunnen. Ook de voedselbank “goed ontmoet” kan zo op onze steun rekenen.
HARTELIJK DANK VOOR UW MEDEWERKING.
Hildegard in concert
 
Op zondag 6 november vertolken een sopraan en een instrumentalist Middeleeuwse werken van Hildegard. We zien haar visioenen en beluisteren haar literaire teksten.           
Het concert vindt plaats in de Kapel Mariadal (Vincentiusstraat 7) van 14.45–17.00 uur.
Voor meer informatie en andere activiteiten rondom Hildegard van Bingen klik op de onderstaande button.
 
Jubileum Langdonkkoor 

Het koor heeft zondag 30 oktober in het kader van haar 25 jarig jubileum de viering opgeluisterd met de Deutsche Messe van Schubert. Hier een kleine impressie. Voor meer foto's van deze bijzondere viering kunt u kijken op de site van het koor. 
Copyright © 2016
R.K. Sint Norbertusparochie, St. Josephstraat 2, 4702 CW Roosendaal, T 0165 - 534 667

www.sint-norbertusparochie.nl
 
Onze mailadressen: redactie PAROCHIEBLAD - redactie FACEBOOK - redactie WEBSITE
 
schrijf mij uit vul mijn gegevens aan

Email Marketing Powered by Mailchimp