Copy
Nieuwsbrief 
View this email in your browser

OverwegingGoede Vrijdag en Pasen - Peuter/kleuterviering - Waar is dat ei? - De Mattheus Passie - Seniorenbijeenkomst 'In gesprek met de notaris'Koningsdag - DSR: Ontmoetingsavond - DSR in het nieuws - Terugblik: Les Sept Paroles - Paasviering zieken-/ouderen - Levendige Hartstocht
Goede Vrijdag en Pasen
Ronald van Bronswijk gaat op Goede Vrijdag voor tijdens de Lauden om 09.00 uur in Mariadal. Verder is er deze dag in alle kerken aandacht voor de Kruisweg en 's avonds de Lijdensherdenking. Onder de lees meer knop vind u het complete overzicht van deze vieringen en van de vieringen met Pasen.
Peuter/kleuterviering
Op zondag 16 april 2017 om 11.00 uur is er voor onze jongste parochianen van de Sint Norbertusparochie een sfeervolle Paasviering. Deze wordt gehouden in de huiskapel van de O.L. Vrouwekerk.
Kinderen van 1 tot 7 jaar zijn samen met hun ouders/verzorgers van harte welkom om naar het indrukwekkende Paasverhaal te komen luisteren. Dit verhaal wordt verteld door Pastor Els.
Hierbij worden er vrolijke liedjes gezongen in het teken van het Paasfeest. Na de viering is er wederom de gelegenheid om paaseieren te zoeken.
Kom jij ook samen met je ouders/verzorgers naar de Paasviering?
Waar is dat ei?
Na afloop van de viering (11.00 uur) op 1ste Paasdag kan er weer naar eieren worden gezocht in de tuin van de St. Josephkerk.
De Mattheus Passie

Eerste Paasdag om 14.00 uur kunt u in De Kring een eigentijdse Matthäus Passion bijwonen. Vooraf wordt door Marjeet Verbeek een inleiding gegeven en zij zal Job Hubatka en Peter Faber interviewen over de Mattheus Passie. 
Aan deze uitvoering werken mee: Jan Rot (tekst), Peter Faber (verteller), Sharon Kips en Job Hubatka (zang) en Tango Extremo (muzikale begeleiding).

Dit filmpje hoort bij de overweging Her-innering.
HER-INNEREN

 …is je opnieuw bewust te binnen brengen.
Iemand herinneren, gedenken, is stilstaan bij de betekenis van die persoon voor jou. Dat dit ‘stilstaan’ juist heel goed lopend kan, bewijzen de ongeveer 200 jongeren die deze dagen tussen Helvoirt en Nijmegen deelnemen aan de Frans’ hike.
Frans van der Lugt werd drie jaar geleden in Syrië vermoord. Omdat hij besloot ondanks de toenemende doodsdreiging ‘bij zijn mensen’ te blijven en door te gaan met zijn vredeswerk. Hij leefde met hen samen, deelde hun omstandigheden en zorgde zo al doende voor eenvoudige ontmoetingen tussen katholieke en orthodoxe christenen, moslims en anderen. Zij gingen letterlijk en figuurlijk ‘met elkaar op weg’. En dat gaat ook na zijn dood nog door. 
Syrische vluchtelingen, vandaag, her-inneren zich hier wat zij daar van pater Frans kregen. Zij lopen langs de plekken waar hij geboren werd en studeerde. Dat bericht ontroerde mij. 
Het gaat deze jongeren, in het voetspoor van pater Frans,
gewoon om wie je bent, of kunt zijn,
met, door en voor anderen.
Dit her-inneren en ermee verdergaan,
verdiept voor mij de vieringen van de Goede Week.

Bernard van Lamoen,
pastoraal werker

Klik op linkjes voor:
weekendvieringen
vieringen door de week
mededelingenvel
lezingen deze week
'In gesprek met de notaris'
Met het ouder worden, wordt het steeds belangrijker om zaken te regelen en vast te leggen. Tijdens de seniorenbijeenkomst op 10 april zal notaris Marc Geleijns nader hierop ingaan.
Deze middag wordt gehouden in buurtcentrum Kalsdonk, Rector Hellemonsstraat 2a te Roosendaal. Belangstellenden zijn vanaf 13.30 uur welkom. De bijeenkomst duurt tot 16.00 uur. Informatie en opgave: Kees van der Ham, tel. 0165 – 532561.

U kunt zich nog aanmelden tot 15 april per mail of telefonisch 0165-534645 (tussen 09.00 en 11.30 uur).
Op 27 april is de O.L. Vrouwekerk geopend voor bezoekers van 10.00 tot 16.00 uur.

Ontmoetingsavond

Op 20 april bent u vanaf 17.30 uur welkom in Mariadal.
Wilt u deelnemen aan de maaltijd meld u dan aan vóór 19 april.

DSR in het nieuws
In de Internetbode van 11 april staat een stuk over het Maatjesproject getiteld: Een ‘maatje’ doet er toe

Wilt u ook de maandelijkse nieuwsbrief van De Diaconale Stad ontvangen? Geef dan uw mailadres door. 
Paasviering zieken-/ouderen

Op 7 april was er een Paasviering in de O.L.Vrouwekerk, georganiseerd door de groep Zieken en Ouderen. Even een terugblik op een mooie viering en een gezellig samenzijn.

Levendige Hartstocht
Is de kop in de nieuwsbrief van De Diaconale Stad Roosendaal, Maar ook in de Bode en de Gazet NL werd hier aandacht aan besteed.
Copyright © 2016
R.K. Sint Norbertusparochie, St. Josephstraat 2, 4702 CW Roosendaal, T 0165 - 534 667

www.sint-norbertusparochie.nl
 
Onze mailadressen: redactie PAROCHIEBLAD - redactie FACEBOOK - redactie WEBSITE
 
schrijf mij uit  -  vul mijn gegevens aan  -   lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp