Copy
Nieuwsbrief 
View this email in your browser

OverwegingCaritascollecte 5 & 6 augustus - Zin in een gezellige middag? Ontmoetingsmiddag senioren - Kaarten inleveren kan nog steeds! - Terugblik: Ontmoetingsmiddag St. Josephkerk
Caritascollecte 5 & 6 augustus

De opbrengst van deze collecte is bestemd voor Kinderen doen mee en Jarige Job. Het is een gezamenlijk doel van de RK kerken en de Protestantse kerk in Roosendaal.
Meer dan 60.000 kinderen in Nederland worden sociaal uitgesloten omdat ze opgroeien in armoede. Ze zitten niet op sport, gaan niet mee met schooluitjes en vieren nooit hun verjaardag. Gewoon omdat er thuis te weinig geld is. Op de mooiste dag van het jaar ,de verjaardag, krijgen ze geen cadeautje en kunnen ze niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek. Vanuit de opbrengst van deze collecte kunnen voor de armste kinderen traktaties en cadeautjes worden aangeschaft. Er wordt geen geld gegeven maar zij ontvangen bijvoorbeeld een verjaardagsbox met alles erop en eraan voor een geslaagde dag.
Steunt u dit gezamenlijke doel van de Rooms-Katholieke en Protestantse kerken? Dank daarvoor !!!!
Zin in een gezellige middag?
Ontmoetingsmiddag senioren

De derde zomerse ontmoetingsmiddag voor senioren van de Sint Norbertusparochie wordt gehouden op woensdag 16 augustus in de Moeder Godskerk. De middag begint om 13.30 uur. Carola van der Meer verzorgt een luchtig programma en er is gelegenheid voor gezellige ontmoeting.
Opgeven graag vóór 14 augustus via de formulieren die achter in de kerk liggen of via het secretariaat Moeder Gods tel: 0165-533786

Kaarten inleveren kan nog steeds!

Gaat u nog op vakantie? Wilt u een vakantiekaart extra sturen? Zet een ‘vakantiegroet (al dan niet met uw naam) op de kaart, en laat die in een envelop (met postzegel) achter in de brievenbus van de pastorie. Zet ‘Vakantiegroet’ op de achterzijde van de envelop. De mensen van de werkgroep bezoek zorgen dat uw groet terecht komt bij een ‘thuisblijver’.

De Paus over geld

Hoe vaak wordt in een wereld waarin zoveel sprake is van rechten, de menselijke waardigheid niet met voeten getreden! In een wereld waarin men zoveel over rechten spreekt, schijnt de enige die ze heeft, het geld te zijn. Wie in de economie en in de financiële sector werkzaam is, wordt zeker aangetrokken door winst en wanneer hij niet uitkijkt, gaat hij de winst zelf dienen en wordt zo slaaf van het geld. God heeft gewild dat in het middelpunt van de wereld geen afgod staat maar de mens: man en vouw , die met hun eigen arbeid de wereld vooruit brengen. Maar nu staat in een systeem zonder ethiek een afgod centraal. De wereld is een afgodendienaar van deze “god” geworden. Regeert! Geld moet dienen en niet heersen!

Uit: in alle eenvoud (paus Franciscus)

Ronald van Bronswijk, pastoor

Klik op linkjes voor:
weekendvieringen
vieringen door de week
mededelingenvel
lezingen:
- deze week
- volgende week
Ontmoetingsmiddag St. Josephkerk

Op 12 juni was er een gezellige middag voor de senioren van de Sint Norbertusparochie. Er werd naar hartelust meegezongen met de liedjes die door Jack Buijs ten gehore werden gebracht.
De vrijwilligers hebben zich weer verdienstelijk gemaakt door iedereen van een hapje en drankje te voorzien.
Copyright © 2016
R.K. Sint Norbertusparochie, St. Josephstraat 2, 4702 CW Roosendaal, T 0165 - 534 667

www.sint-norbertusparochie.nl
 
Onze mailadressen: redactie PAROCHIEBLAD - redactie FACEBOOK - redactie WEBSITE
 
schrijf mij uit  -  vul mijn gegevens aan  -   lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp