Copy
Nieuwsbrief 
View this email in your browser

OverwegingMijn vertrek - Adventsactie
Caritascollecte - Seniorenpastoraat
Kerstpost - Jongerenbedevaart
Gouden Gregoriusinsignes
Het Geloofsgesprek - Terugblikken: 
Adventviering communicanten
Eenvoudige maaltijd - Boeken-/platenmarkt
Mijn vertrek

Het bericht van mijn vertrek als pastoor van Roosendaal naar Oosterhout in het eerste weekend van de Advent was voor de parochianen volkomen onverwacht. Even onverwacht was voor mij het verzoek van de bisschop, alweer enkele maanden geleden, of ik pastoor van Oosterhout wilde worden.Tijdens het weekend van 10 en 11 december zal er tijdens de liturgie in elke kerk van de Sint Norbertusparochie bijzondere aandacht worden gegeven aan de bisschoppelijke Adventsactie. Dit jaar hebben we gekozen voor de financiële ondersteuning van een gezondheidsproject in Malawi, gedragen door de Sant’ Egidio Beweging aldaar.
Interessant detail is dat de Diakonale Stad Roosendaal volgend jaar de stap zal zetten om toe te treden tot deze internaal vertakte lekenbeweging.
Op 11 december zijn er na de eucharistieviering in de Moeder Godskerk twee presentaties. Klik op de lees meer knop voor alle informatie.Kijk voor meer informatie op de site van
 
 
Caritascollecte

De  op 3 en 4 december bijdragen aan een gift voor gezinnen en alleenstaanden die in december de touwtjes met moeite aan elkaar kunnen knopen.
 
Seniorenpastoraat

Vertoont op donderdag 8 december van 13:30 - 16:00 uur in het Fatimahuis de film 'Monsieur Lazhar'

Krijg een indruk van de film ‘Monsieur Lazhar’
De Heer boven alles beminnen

Uit ervaringen weten we dat het bijna onmogelijk zou zijn om iemand met heel ons hart lief te hebben zonder dat we haar of hem ooit gezien te hebben. De Heer vraagt ons telkens in de Heilige Schrift om Hem met heel ons hart, met heel onze ziel en met al onze krachten te beminnen (Deut. 6,5 en Mc. 12,30). Hij wist dat het voor ons onmogelijk zou zijn zonder Hem ooit gezien en aangeraakt te hebben!
Volgens de H. Bernardus van Clairvaux was dit een van de belangrijkste redenen waarom Hij mens onder de mensen moest worden.
Het woordje ''Emmanuel''  (verbonden met Kerstmis) betekent niet anders dan: God met ons! Tweeduizend jaar geleden kon men Hem fysiek ontmoeten, aanraken, met Hem praten, lachen en huilen. Maar toch is Hij nog steeds onder ons. We ontmoeten Hem in onze medemensen, vooral in de behoeftigen. Onze ontmoeting met Hem is bij uitstek bij het vieren van de eucharistie, dan mogen we Hem opnieuw fysiek zien en aanraken, alleen doen we dat nu met de ogen van het geloof.
Moge de Heer onze liefde tot Hem versterken zodat we in deze Adventstijd met een brandende liefde voor Hem naar zijn komst mogen uitzien en Hem ook werkelijk boven alles mogen beminnen.

Thai Nguyen

 

Klik op linkjes voor:
weekendvieringen
vieringen door de week
mededelingenvel
lezingen deze week
Kerstpost

Ook dit jaar gaan vrijwilligers van de parochiekern O.L. Vrouwe in de week voor Kerstmis Kerstpost bezorgen. We hopen dat u ook dit jaar massaal uw post in Roosendaal door ons laat bezorgen. In de flyer leest u alle details over deze actie.
 
Jongerenbedevaart

Nieuw in 2017 (6/7 mei) is de tweedaagse bedevaart naar Banneux. Deze reis is met overnachting op basis van volpension met eigen programma! Kosten: € 35,00 p.p. Geïnteresseerd? Neem contact op met het secretariaat (0164-61 29 73) en schrijf u in!

Gouden Gregoriusinsignes

Aan het eind van de eucharistieviering in de St. Josephkerk is uitgebreid stilgestaan bij een wel heel speciaal jubileum: Corrie van As werd in het zonnetje gezet vanwege haar vijftigjarig lidmaatschap van het Gemengd Koor St. Joseph!


Op 25 november tijdens de viering van Sint Cecilia heeft Nic Damen de medaille en bijbehorende oorkonde voor 40 jaar koorlidmaatschap ontvangen van de Gregoriusvereniging.
 
                        
Het Geloofsgesprek

In het Geloofsgesprek spreekt bisschop Liesen komende zondag 4 december met Leo Fijen over het Onze Vader dat op de eerste zondag van de Advent werd ingevoerd in de liturgie.
De uitzending start om 10.15 uur op NPO2.

Adventviering communicanten

Het krioelde zaterdagochtend 26 november van de kinderen in de Moeder Godskerk. Ongeveer 70 kinderen die in de parochie hun eerste communie gaan doen waren met hun ouders naar de kerk gekomen voor een eerste bijeenkomst. Ze stonden stil bij de Advent. Ze leerden hoe je de dagen en weken vóór Kerstmis kunt aftellen: met behulp van een adventskrans of met een adventskalender. De kinderen gingen daarna enthousiast adventskalenders maken.
In een korte viering, waarin Geerten Kok en Els Ettes voorgingen, werd de eerste kaars op de adventskrans aangestoken. Zo werd de ochtend afgesloten. De leden van de eerste communiewerkgroepen kijken terug op een geslaagde bijeenkomst met een goede opkomst.
 
Eenvoudige maaltijd

Zoals uit de foto's blijkt was het in de keuken van de Moeder Godskerk niet alleen stevig aanpoten, maar ook een gezellige boel.
Een grote groep mensen heeft van deze eerste Adventsmaaltijd genoten. Ook u bent op 7, 14 en 21 december welkom bij de eenvoudige maaltijden van 17.30 uur tot 18.30 uur.

Boeken-/platenmarkt

Na 5 maanden inzamelen en sorteren van boeken, platen en CD’s, konden deze uitgestald worden ter verkoop, keurig volgens diverse rubrieken. Dat resulteerde in een kerk stampvol koopwaar voor de markt op vrijdagavond 26 en zaterdagochtend 27 november. Een markt die inmiddels tot ver buiten onze regio en zelfs van over de grens kopers trekt, of ook gewoon belangstellenden.
De opbrengst was ruim € 5.500. Met dank aan de meer dan zestig mensen die hun kleiner of groter steentje hebben bijgedragen.
De opbrengst komt ten goede aan het kerkgebouw en de inrichting daarvan.
Copyright © 2016
R.K. Sint Norbertusparochie, St. Josephstraat 2, 4702 CW Roosendaal, T 0165 - 534 667

www.sint-norbertusparochie.nl
 
Onze mailadressen: redactie PAROCHIEBLAD - redactie FACEBOOK - redactie WEBSITE
 
schrijf mij uit    vul mijn gegevens aan  verzendlijst

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to annelies@ptr-diensten.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kerk · Sint Josephsstraat 2 · Roosendaal, Noord Brabant 4702 CW · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp