Copy

Διαγωνισμός Re-Educo 

Ο διαδικτυακός σχολικός διαγωνισμός Re-Educo ολοκληρώθηκε. Στις 3 Οκτωβρίου 2022, η ομάδα του έργου #ErasmusPlus #REEDUCO, διοργάνωσε έναν διαδικτυακό σχολικό διαγωνισμό, όπου μαθητές από την Κύπρο, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Φινλανδία συμμετείχαν και παρουσίασαν τις καινοτόμες ιδέες τους για ψηφιακές start-up επιχειρήσεις.

Οι δύο εκπρόσωποι από την Κύπρο ήταν το PASCAL English School και το Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων. Ένα μεγάλο μπράβο και στις δύο ομάδες για την προσπάθειά τους και συγχαρητήρια στη νικήτρια ομάδα για την Κύπρο, από το Pascal English School για την ιδέα της εφαρμογής "Simple Green". Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο μέλος μας Πάνη Πιέρη για τη συμβολή του στο διαγωνισμό! 

Βραδιά του Ερευνητή

To CCS συμμετείχε στην εκδήλωση με τίτλο "Βραδιά του Ερευνητή" που διοργάνωθηκε από το ΙΔΕΚ την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία.

Το European Researchers’ Night επέστρεψε φέτος με φυσική παρουσία και πιο δυναμικά από ποτέ στην Κύπρο με σκοπό να εμπνεύσει το ευρύ κοινό για διεύρυνση της ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας.  Το interactive περίπτερο του CCS στελεχώθηκε από Εθελοντές του Robotex Cyprus, συνεργάτες της Robo Cy και τα ρομπότ της Engino. Παιδιά και μεγάλοι, ερευνητές και μη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ρομποτικές και άλλες δράσεις μας για προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας.

 

ALL DIGITAL Summit 2022

Η νέα project manager του CCS, κα Αλεξάνδρα Φάκα παρευρέθηκε στο 3ήμερο ALL Digital Summit που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Το συνέδριο περιλάμβανε πολλά εργαστήρια, συζητήσεις σε πάνελ, διαλέξεις, εκθέσεις καθώς και πολλές ευκαιρίες για δικτύωση. Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού σε διαφορετικούς τομείς και ομάδες της κοινωνίας και στο πώς οι ψηφιακές (και άλλες) δεξιότητες μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να εντοπίσουν τα οφέλη για την ανάπτυξή τους.

 

Migracode Training Activity

Δύο εκπρόσωποι του CCS, η κα Μαριάννα Χατζημιχαήλ, συμμετείχαν σε σεμινάριο που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου Migracode Erasmus+ από τις 26-29 Σεπτεμβρίου, στο Sanderfjor της Νορβηγίας.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τοπικές ακαδημίες κώδικα που προσφέρουν διάφορα προγράμματα κατάρτισης σε ευάλωτες ομάδες όπως μετανάστες, άστεγους, άτομα με αναπηρίες προετοιμάζοντας τους για την αγορά εργασίας.

 

Inclass Project Meeting

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση προόδου του έργου Inclass στη Ρίγα της Λετονίας και το CCS εκπροσώπησε το μέλος μας Αντρέας Παττίχης.

Κατά τη διάρκεια του έργου ένα ρομπότ τηλεπαρουσίας θα εισαχθεί στο σχολείο για να βοηθήσει τους μαθητές που απουσιάζουν και να τους συμπεριλάβει στις δραστηριότητες της τάξης. Μέσω αυτής της εφαρμογής αναμένεται ότι τα σχολεία σε όλη την Ευρώπη θα μπορούν να εισάγουν οικονομικά ρομπότ τηλεπαρουσίας στις τάξεις τους, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι χρησιμοποιούνται πραγματικά και δεν καταλήγουν σε μια αποθήκη.
 

Εθελοντές SupportCY

Η ομάδα του SupportCY ανακοινώνει ότι η περίοδος ένταξης νέων εθελοντών/τριων για το έτος 2022, έχει καθοριστεί αυστηρά από 3 μέχρι 15 Οκτωβρίου 2022.

Εάν είσαι άτομο που θέλει να προσφέρει, μπορεί και έχει τη διάθεση να αφιερώσει χρόνο από την προσωπική του ζωή σε εκπαιδεύσεις και ασκήσεις και να συμμετέχει στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, τότε μπορείτε να γίνετε μέλος της ομάδας εθελοντών.

Οι εθελοντές/τριες που θα επιλεγούν, θα πρέπει να παρακολουθήσουν μέχρι τρεις κύκλους εκπαιδεύσεων ανάλογα με την Μονάδα που θα επιλέξουν να συμμετέχουν. (Μονάδα Ταχείας Ανταπόκρισης & Μονάδα Διοικητικής Μέριμνας, Επικοινωνιών & Εξοπλισμού).

Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στο Τ. 22122455 και supportcy@bankofcyprus.com:

 

Θέσεις Εργασίας αναρτημένες στη σελίδα μας
 
 
AXIS Regional Academy
Καθηγητής Πληροφορικής & Προγραμματισμού για απογευματινά μαθήματα
Ανοιχτές Θέσεις Εργασίας: 2
Added Date: 14/09/2022

Λήψη εντύπων
Ref Num: Καθ1
Type: Εκπαίδευση
CCS Fb page
CCS Twitter Account
LinkedIn
YouTube
Instagram
CCS Website
Email
Copyright © 2022 Cyprus Computer Society, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp