Copy

Comunicado de prensa
Comunicat de premsa · Press release

El pa, a la conquesta de la perla negra


El proper dissabte els assistents a la II Mostra de tòfona silvestre a Osona la degustaran combinada amb oli d'oliva verge sobre un dels mini panets de la col·lecció Gourmet de Bonblat, únic Taller Gastronòmic del Pa que, amb l'empresari de Manlleu Francesc Altarriba al front, se suma un any més a promoure la innovació a la cuina amb el fong.

El cuiner amb estrella Michelin, Nandu Jubany, mostrant els secrets de la tòfona davant els més de dos-cents assitents que l'any passat va acollir la I Jornada sobre cultura, gastronomia i micologia de la tòfona.

Foto: Toni Carrasco

 
El fort aroma que desprèn quan és fresca i madura ha convertit la tòfona en un producte únic i altament apreciat en la gastronomia. Però els elevats preus i les dificultats en la seva recol·lecció l’han mantingut apartada de la cuina popular.

Aquest proper dissabte dia 30 de gener tindrà lloc a l'Edifici El Sucre de Vic l
a II Mostra de tòfona silvestre a Osona, iniciativa que organitzen la Llotja de Vic i el Consell Empresarial d'Osona junt amb la Cambra de Comerç de Barcelona i que pretén donar a conèixer els aspectes culturals, gastronòmics i tècnics de la tòfona, per tal de revaloritzar la seva importància en diferents sectors i fomentar-ne el consum a Catalunya, precisament una de les zones amb més tradició tofonera de tot Espanya. 

D'entre els diferents actes de la jornada, destaca a les 12.30 la ponència gastronòmica conduïda per la coneguda presentadora de TV3 Helena Garcia Melero amb demostració a càrrec de Nandu Jubany, que compartirà la seva experiència amb la tòfona com a xef amb Estrella Michelin. Seguidament es podrà tastar la tòfona maridada, per exemple, amb pa i oli d'oliva verge, gràcies a la col·laboració de l'empresari manlleuenc Francesc Altarriba amb un dels seus mini pans de la col·lecció Gourmet de Bonblat, Taller Gastronòmic del Pa que dirigeix. 
Descarrega el programa i informa't sobre les inscripcions AQUÍ
La tòfona enalteix qualsevol plat, des del més senzill al més elaborat, i aporta màgia a qualsevol dels aliments que toca pel seu sabor especial. La seva olor característica, que els experts associen al salnitre marí, aromatitza tot tipus de plats, però per apreciar les seves exquisides qualitats, Francesc Altarriba proposa maridar-la simplement amb pa i oli d'oliva, un caprici a l'abast de tots. 
Coneguda com "el diamant negre" de la cuina, és un dels tresors gastronòmics més conegut i valorat des de temps remots. Els egipcis ja feien ús d'aquest fong subterrani en els seus plats més selectes i els grecs i els romans el consideraven el millor afrodisíac pels seus flirtejos amorosos.
DESCARREGAR NOTA DE PREMSA (PDF)
BONBLAT  ·  2016
www.bonblat.comSi vostè no desitja rebre més informacions comercials o de premsa de Francesc Altarriba - Consulting per correu electrònic, premeu aquest enllaç:
Sortir d'aquesta llista
Actualitzar dades de subscripció
Forward