Copy

Aprenents de forner

12 auxiliars de fleca i pastisseria van rebre ahir un reconeixement per la seva formació a l’empresa Forn de Pa Altarriba de Manlleu

Dotze joves formats a l’empresa Forn de Pa Altarriba han estat reconeguts com a auxiliars de fleca i pastisseria als Jardins de Can Puget, a Manlleu. Ahir es va celebrar l’acte de cloenda del curs 2013-14 del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) i del Pla de Transició al Treball (PTT) d’aquesta població, pel que els alumnes de fleca van trobar-se també amb els 13 alumnes d’hoteleria. Aquests programes s’emmarquen dins d’un conveni de col·laboració signat entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Manlleu amb la col·laboració de l’Àrea d'atenció a les persones de la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de proporcionar als joves la formació bàsica i professional que els permeti millorar les seves perspectives de futur mitjançant una formació que els comporti l’aprenentatge d’un ofici i els aporti les capacitats necessàries per incorporar-se al món laboral.

Des del setembre de 2013 i encara fins el proper mes de juny, els alumnes es formen a nivell teòric, però sobretot a nivell pràctic en l’àmbit de la fleca i la pastisseria, aprenent sobre ingredients, tècniques i productes. El fet de formar-se en una empresa dedicada precisament al món del pa els ha permès gaudir de treball pràctic a diari al propi obrador.

A l’acte, dos dels alumnes van parlar en públic de l’oportunitat que això suposava per a ells “en un moment en el qual la feina perilla”. Els professors i fins i tot algun familiar dels joves també van intervenir per felicitar els alumnes pel gran progrés que amb esforç han aconseguit al llarg d’aquests mesos. 

Entre les empreses col·laboradores del projecte, Francesc Altarriba va destacar l’esforç dels alumnes i va aconsellar als joves no perdre mai les ganes de superar-se. Els 12 alumnes van rebre també un dossier que ells mateixos han realitzat al llarg del curs a base de treball científic i recerca, que ha donat com a resultat un recull de dades molt interessant sobre ingredients en la fleca i la pastisseria.

L’acte va estar presidit per Mireia Solsona,  Diputada delegada d'Educació, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona; Jordi Vidal, Inspector d’Educació i Formació Professional del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; Àlex Garrido, Regidor de cultura, educació i jovent de l'Ajuntament de Manlleu; i Pere Prat, Alcalde de Manlleu.  Tots van incidir en la importància de seguir aportant finançament al projecte que, estès a 17 municipis, augura als joves que s’hi esforcen un bon futur laboral.
NOTA DE PREMSA (PDF)
BON BLAT · 2014     www.bonblat.com

Si ud. no desea recibir más comunicaciones comerciales o de prensa de Francesc Altarriba - Consulting por correo electrónico, pulse este enlace:
Salir de esta lista
Actualizar datos de suscripción

Si vostè no desitja rebre més informacions comercials o de premsa de Francesc Altarriba - Consulting per correu electrònic, premeu aquest enllaç:
Sortir d'aquesta llista
Actualitzar dades de subscripció