Copy
Het is dan eindelijk lente, de zon schijnt, en iedereen wordt actiever. Zo zijn in onze samentuinen de eerste voorbereidingen begonnen om een nieuw plantseizoen te starten, wordt het groentenaanbod in de Buurderij stilaan weer uitgebreider.

Hieronder een overzicht van de dingen waar we mee bezig (geweest) zijn. Meer foto's uiteraard op onze website.

De Luchtballon werkt mee in Samentuin Dokske

Sinds kort komen er op dinsdagmiddag kinderen van de school Luchtballon, naast de samentuin, mee helpen in de tuin. Ze ontdekken dat een mini-zaadje uitgroeit tot een radijs, dat er beestjes in de grond zitten, dat een pier geen slang is ..., het zijn leuke middagen voor iedereen.

Wil je ook meewerken in één van onze beide samentuinen? Hulp is nog steeds zeer welkom. In Samentuin Dokske, Borrewaterstraat, wordt getuinierd elke dinsdagmiddag van14u tot 16u, en zaterdag van 10u tot 12u.

In Samentuin 't Zwaantje, op het Zwaantjespad, achter het kerkhof, wordt getuinierd op woensdag van 19u tot 21u (zodra het daglicht dat toelaat), en zaterdag van 14u tot 17u. Iedereen zeer welkom!

Vesche Vis op de Buurderij

Deze week kan je uitzonderlijk ook vis bestellen op de Buurderij, rechtstreeks uit Oostende, verser dan vers. Het is hét ogenblik om nog eens te gaan kijken welke producten allemaal aangeboden worden via de site, want het aanbod is de laatste maanden enorm uitgebreid. Er zijn de groenten, met al opnieuw bonktomaten, sapjes, soepen, salades, Portugese lekkernijen, koffie, appels, peren, geitenmelk en -kaas, uiteraard ook nog steeds koeienmelk, karnemelk, honing, brood, taarten, koekjes, eieren, 'gewone' kaas, schapenvlees, biologisch varkensvlees, kip ... te veel om op te noemen. Bestellen kan zoals steeds tot maandagnacht, je bestelling kan je dan afhalen op woensdagavond tussen 17u en 18u30.
Check it out via deze link of kom langs en maak kennis met onze producenten.
En met de lente in het land, zal het aanbod van de groenten alleen maar uitbreiden. Lekker!

Bovendien krijg je als trouwe klant volgende maand een kado indien je nieuwe buren meebrengt. Een kado voor jou én voor de nieuwe buur. Doen, dus! (meer info vanaf volgende woensdag op de buurderij)

Op 26 april kan trouwens iedereen opnieuw proeven van wat er allemaal aangeboden wordt op onze buurderij.
Dan brengen onze producenten opnieuw proevertjes mee. Zeker ook langskomen dan, en breng iemand mee.
En ook voor de paasdagen hebben we een verrassinkje in petto ...
.

Uitnodiging Plan A

Misschien kennen jullie Plan A al, misschien horen jullie er voor het eerst van, maar het laatste weekend van april staat er van alles te gebeuren in Antwerpen.
Een aantal organisaties die zich bezig houden met burgerparticipatie willen het laatste weekend van april een start maken om meer burgers, meer verenigingen bij elkaar te brengen, en te laten meedenken over de toekomst van de stad. Dat doen ze niet enkel in de stad zelf, maar ook in en voor de districten. We willen jullie graag uitnodigen om hieraan deel te nemen.
 
Ook plannen in Merksem ...
 
Een eerste stap is om op zondagmiddag 30 april samen te komen in Merksem, en samen iets te organiseren waardoor we elkaar beter leren kennen en/of waar we ons aan elkaar kunnen voorstellen. Schrijf deze dag dus alvast in in je agenda. We organiseren die dag niet zelf, maar samen met jullie.
 
Hoe?
Op dinsdag 4 april komt Joke van den Eynde, die de organisatie van die zondagse ontmoetingen in alle districten begeleid, meer uitleg geven over wat precies de bedoeling is, en kunnen we elkaar al eens een eerste keer ontmoeten. Dit infomoment gaat door in MerksemDok, Emiel Lemineurstraat 72, om 20u in zaal Stuurboord.
Iedereen is van harte welkom! Hier vind je meer info over Plan A.

In de kijker ...

Twee initiatieven in april die we graag steunen ...
Leer je kinderen fietsen in de paasvakantie in Park Spoor Noord.
Inschrijven en info: Fietsschool Buurtsport 03/270.31.32 - fietsschool.buurtsport@stadantwerpen.be
.
Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Hart Boven Hard Antwerpen een tweede editie van Talternatief. Kom op deze markt duurzame alternatieven ontdekken, of grijp je kans en lanceer jouw alternatief idee in onze Open Space. Toegang is met vrije bijdrage. Meer info via deze link.

Tot slot ...

Wil je graag meewerken of heb je ook een idee dat je wil uitwerken en waarbij je onze hulp kan gebruiken, laat het ons dat zeker weten via transitiemerksem@gmail.com.
Je kan ons ook volgen op onze facebookpagina.

Via Transitie Merksem kan je ook twee prachtige boeken aanschaffen, die je meer vertellen over transitie, waarom, wat, waar, wanneer, en vooral ook hoe:

Copyright © 2017 Transitie Merksem, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp