Copy
Sinds 15 juni zien we een aantal van jullie wekelijks op onze buurderij, waar we nu al
10 weken lekkere, lokale en verse producten aanbieden. We vinden het heel leuk om iedereen er wekelijk te begroeten. En de enthousiaste reacties doen onze producenten én ook ons zeer goed. Er is ondertussen een zeer ruim aanbod van groenten, fruit, vlees, zuivel, salades, soep, artisanale bereidingen, honing, kaas, enz.
 
Voor zij die de buurderij nog niet hebben leren kennen, leggen we nog even uit hoe het werkt. Je logt in bij Boeren en Buren, schrijft je in (volledig vrijblijvend), en dan kan je zien en bestellen wat onze producenten wekelijks aanbieden. Je bestelt voor maandagnacht , betaalt online en woensdagavond kan je je bestelling dan afhalen in de Volkslust, Van Heybeeckstraat 26. Zodra je ingeschreven bent, blijft je ook op de hoogte van wat er allemaal in de buurderij te gebeuren staat.
Nieuwtjes, foto's en meer vind je uiteraard ook op de facebookpagina onze Buurderij.


 
Meer over de buurderij ...
Op woensdag 17 augustus verloten we, naar aanleiding van onze tiende editie, een degustatiemand met producten die op onze buurderij te koop zijn. Iedereen die deze week een bestelling plaatst, maakt kans op de mand. Wil je weten wat erin zal zitten, wie wint, ... de mand wordt deze woensdag 17 augustus om 17u30 uitgereikt. Bestellen kan nog tot maandagnacht 15 augustus.

Uiteraard ben je elke woensdagavond welkom op onze buurderij en kan je vrijblijvend kennis maken met de producenten, en meer informatie komen vragen. Er is steeds iemand van Transitie Merksem aanwezig die met plezier je vragen beantwoordt.
Maar op 31 augustus kan je ook kennis komen maken met de producten zelf, want dan organiseren we opnieuw een proeverij. Aan elke stand kan je dan zelf de eerlijke smaak ontdekken van de producten die verkocht worden. Iedereen is van harte welkom van 17u tot 18u30.
Nieuws uit de samentuinen ...
Op 17 september is het opnieuw feest in Samentuin 't Zwaantje, aan het Zwaantjespad.  Tegelijk is het ook rommelmarkt op 't Fortje. Misschien hét moment om beiden te combineren, en eens langs te komen?
 
Iedereen is in ieder geval zeer welkom van 14u tot 16u om de tuin de bezichtigen, gezellig samen te zitten, en kennis te maken met ons tuinteam.

 
Samentuin Dokske hield al een opentuindag op 21 mei, en toen kon je zien hoe ook deze buurttuin blijft evolueren. De serre werd vernieuwd, er wordt aan de compostverwerking gewerkt, en er is voortaan 'permanentie' in de tuin, in de vorm van een bijenkorf waar de bijen de dag rond steeds aan het werk zijn om lekkere honing te produceren.
Ook op de Brem, in de Zwaantjeslei plantten we samen met Dienstencentrum De Brem en de bewoners een klein moestuintje aan. De eerste courgettes werden ondertussen geoogst. Wil je mee tuinieren in de Brem, een eigen plantenbak onderhouden? Stuur ons dan een berichtje.
Meer ...
In november organiseren we, bij voldoende interesse, opnieuw een cursus 'Moestuin zonder gif'. Op drie zaterdagmiddagen krijg je een praktijkgerichte inleiding tot ecologisch moestuinieren door Dirk Laureyssens, erkend VELT-lesgever met jaren ervaring in zijn eigen moestuin. Een absolute aanrader.
Meer info volgt nog, maar indien je interesse hebt, mag je dit alvast laten weten. Richtprijs voor de drie middagen is 15€.
In de kijker ...
Ook in Schoten worden boeiende dingen georganiseerd. In het kader van de Internationale Zero Waste week organiseert/ondersteunt Schoten in Transitie in de week van 17 tot 24 september 2016 een aantal evenementen die we hier ook graag ook in de kijker zetten:

Za 17/9: 13u30 - 17u30 : thema ‘vervoer’, tijdens de trottinettenkoers op het Gasketelplein :
* info over autodelen (info CozyCar + gemeentelijke deelauto)
* info over kinderfietsen lenen/huren (info A’pen op wieltjes),
* infostand Schoten in Transitie
Zo 18/9: 15u00: thema ‘afvalarm leven’ transitiecafé – Cogelshof : Gentse stadsmeisjes en ‘Ohne’
* Bij een hapje en een drankje kan je naar tips en tricks luisteren van de schonestadsmeisjes en ‘Ohne,' de winkel zonder verpakking. Je gaat met veel frisse ideeën terug naar huis.

Di 20/9: 20u00: thema ‘deeleconomie’
* informatie over Lets (lokaal uitwisselingssysteem) in Honighuis, Taxanderlei 54 door Erik Baelus


Vr 23/9: 20u00:thema ‘een veranderende wereld’
* 20u00: Niet te missen film ‘Demain’ in de Kakelaar. Over positieve en creatieve initiatieven voor de wereld van 'morgen'. - prijswinnende documentaire !

Za 24/9: 10u00- 11u00 en 12u00-13u00: 2 workshops ‘handwassen’ met seepjes in Oxfam Wereldwinkel
14u00: Zwerfvuilopruimactie in Bloemendaal - Zelf de handen uit de mouwen!
20u00: Boeiende voordracht door Dos Winkel, onderwaterfotograaf en oceaanbeschermer: De zee en onze gezondheid, in het Kasteel van Schoten.
Tot slot ...
Wil je graag meewerken of heb je ook een idee dat je wil uitwerken en waarbij je onze hulp kan gebruiken, laat het ons dat zeker weten via transitiemerksem@gmail.com. Je kan ons ook volgen op onze facebookpagina.
Via Transitie Merksem kan je ook twee prachtige boeken aanschaffen, die je meer vertellen over transitie, waarom, wat, waar, wanneer, en vooral ook hoe:
Copyright © 2016 Transitie Merksem, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp