Copy
Nu het stilaan kouder wordt, plannen we ook met Transitie Merksem meer activiteiten binnenshuis. We organiseren een cursus rond ecologisch tuinieren, hernemen onze woonkamergesprekken en ook onze buurderij gaat voortaan in de grote zaal van de Volkslust door in plaats van op de gezellige binnenkoer.
 

Stadsreportage op bezoek

Een paar weken geleden, toen onze buurderij nog buiten doorging, werd er gefilmd voor een stadsreportage, die ondertussen ook uitgezonden wordt op ATV. We zijn heel trots op dit filmpje en delen het dan ook heel graag met jullie. Maar kom vooral ook zelf onze buurderij ontdekken, elke woensdag van 17u tot 18u30.

klik op de foto om het filmpje af te spelen
Op 26 oktober, organiseren we op onze buurderij ook opnieuw een proeverij,
Deze Proeverij XL zal volledig in het teken staan van Halloween.
Was je er niet bij op de vorige proeverijen? Dan is dit je kans om allerlei lekkers van onze boeren te proeven. Iedereen is welkom vanaf 17u, en indien je durft mag je gerust verkleed komen. Bij het begin van de buurderij kunnen kinderen ook geschminkt worden, breng hen dus gerust mee.

21 november, 20u - Energie in een historische context

Op 21 november hernemen we opnieuw onze woonkamergesprekken. Op deze maandagavond gaan we het gesprek aan met Bruno Verwimp, burgerlijk ingenieur-architect, die ook verdere studies gevolgd heeft omtrent duurzame ontwikkeling en draagkracht van de Aarde.
We praten over het opboren van olie, dat lastiger wordt en duurder. Vervuilender ook. Wat doet dit met ons, en hoe heeft dit zijn weerslag op alle aspecten van ons leven? De vluchtelingen, de soap rond de kerncentrales, onze voedselvoorziening ...
Bruno Verwimp verklaart een aantal historische gebeurtenissen vanuit het spanningsveld tussen ecologie en economie.
Ondanks het zware onderwerp,  maken we er een gezellige avond van, afhankelijk van het aantal deelnemers bij iemand thuis, of in een (klein) zaaltje. Laat ons nu al weten dat je komt, dan weten we hoe groot de zaal moet zijn.
De avond zelf is gratis, een vrije bijdrage wordt geapprecieerd.

In de kijker ...

7 november, 20u: film - What's on your plate

Op 7 november speelt Netwerk Stadslandbouw Antwerpen in de Klappei de film What's on your plate, gevolgd door een nabespreking.
In 2050 zal de wereldbevolking gestegen zijn tot een hallucinante 10 miljard mensen. Hoe gaan we ervoor zorgen dat iedereen gevoed kan worden? Bestsellerauteur en ‘food-fighter’ Valentin Thurn gaat op zoek naar oplossingen voor dit nijpende probleem.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=gVmQjnv1fzA

Na de documentaire stellen stadsboeren en stadslandbouwinitiatieven zich voor en gaan ze in interactie met het publiek. Iedereen is welkom, kernleden van Transitie Merksem zullen ook aanwezig zijn, en deelnemen aan het gesprek. De documentaire is Engels gesproken.

Filmhuis Klappei, Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen - 19u30 - 22u

Tot slot ...

Mooie woorden waarmee Transitie Merksem aangekondigd werd
als één van de genomineerden voor de Cultuurprijs.
We vinden het een hele eer dat we genomineerd warenvoor de Cultuurprijs van ons district. Babylon kaapte uiteindelijk de mooie prijs weg, en daarmee willen we hen nogmaals feliciteren. Dit is een zeer terechte appreciatie van hun werk.

We herhalen hier dan ook graag hun oproep naar vrijwilligers die met anderstaligen aan de slag willen gaan, zodat zij de kans krijgen hun Nederlands te oefenen en te verbeteren. Je kan Babylon contacteren of meer informatie bekomen via koen.pyls@stad.antwerpen.be.

 

   
Copyright © 2016 Transitie Merksem, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp