Copy
Een belangrijk aspect in het transitieverhaal, is lokaal produceren, en lokaal aankopen. Zo zorgen we ervoor dat goederen minder kilometers  getransporteerd worden, dat je opnieuw voeling krijgt met je voeding, dat je een directe band krijgt met de persoon die voor je eten zorgt, dat boeren en andere producenten opnieuw een eerlijke prijs krijgen voor hun producten, enz.

Vorig jaar maakten we kennis met Boeren en Buren. Zij streven naar een directe verkoop van producenten aan consumenten, dus zonder tussenpersonen. Dat is precies wat wij ook willen bereiken en dus willen dit ook graag in Merksem uitbouwen. Wil je hier aan meewerken, kan je hier iets aan bijdragen, wil je op de hoogte gehouden worden zodra we ermee starten, schrijf je dan alvast in op onze Buurderij of geef je email door aan boerenburenmerksem@gmail.com, dan houden we je zo op de hoogte.

Hieronder een overzicht van de dingen waar we mee bezig (geweest) zijn.
Meer foto's uiteraard op onze website.

Dinsdag 26/04/2016 om 14u: Wat groeit er in De Brem?

Tja, wat groeit er in De Brem?  Geen groenten, zoveel is zeker. Maar daar komt binnenkort een beetje verandering in. En er is meer mogelijk in die gigantische tuin. Woon je in de buurt, wil je ook groenten kweken, of ben je gewoon nieuwsgierig, kom dan naar het infomoment op 26/4 om 14u in De Brem op de Zwaantjeslei. Of stuur ons een berichtje via transitiemerksem@gmail.com.

Zaterdag 21/05:
Opendeur Samentuin Dokske tijdens Buurtschoolfeest

Ook in de Borrewaterstraat kan je groenten telen. In Samentuin Dokske is iedereen welkom om mee te moestuinieren! Ervaring is niet noodzakelijk, alle hulp is welkom, en er is genoeg te doen: zaaien, onkruid wieden, kleine en grotere klusjes,…en oogsten natuurlijk.
De hele tuin is gemeenschappelijk en wanneer er oogst is, wordt deze verdeeld onder de aanwezige tuiniers.
Er wordt gezamenlijk getuinierd op zaterdag én op zondag van 10 tot 12 uur, wees welkom.


Wil je eerder eerst even vrijblijvend een kijkje komen nemen, dan is 21 Mei een datum om alvast te noteren. Dan houdt onze Samentuin Dokske 
van 13 uur tot 16.30 uur immers een opentuindag naar aanleiding van het Buurtschoolfeest in de wijk. Je kan de groentenbakken bekijken, er wordt gewerkt aan het inzaaien van een 'bijenberg' en je kan er zaadbommen maken. Er is die dag veel te doen in de ganse wijk trouwens, dus noteer die datum in je agenda en kom langs. Via deze link krijg je een impressie van het feest vorig jaar.
Nieuws uit onze samentuinen ...
Op 29 november hebben we onze vlinder- en bijenweide ingeplant naast onze Samentuin 't Zwaantje. Het was een natte bedoening, maar we zijn heel trots op deze nieuwe aanplant. Ondertussen zijn de struiken aan het ontwaken en zien we de eerste blaadjes verschijnen. Kom eens kijken en genieten, het is zalig vertoeven op de zitbank.
Meer foto's van de aanplant op de facebook-pagina van Gezoem in het Groen
via deze link.

 
Eind vorig jaar werd er in onze Samentuin Dokske een heuse blokhut neergezet. Een prachtige realisatie, die het er alleen maar gezelliger maakt. Kom eens kijken op een zaterdag- of zondagvoormiddag, iedereen is steeds héél welkom. Ondertussen komen ook de eerste groenten piepen, het tuinseizoen kan dus volop beginnen. Wil je mee tuinieren? Iedereen welkom in de Borrewaterstraat, ter hoogte van nr. 123. Tot gauw.
 

In de kijker ...

Tot slot ...

Wil je graag meewerken of heb je ook een idee dat je wil uitwerken en waarbij je onze hulp kan gebruiken, laat het ons dat zeker weten via transitiemerksem@gmail.com. Je kan ons ook volgen op onze facebookpagina.

Via Transitie Merksem kan je ook twee prachtige boeken aanschaffen, die je meer vertellen over transitie, waarom, wat, waar, wanneer, en vooral ook hoe:

Copyright © 2016 Transitie Merksem, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp