Copy
'Rob Hopkins (n.v.d.r.: hij lanceerde de term Transitie) heeft het ook over Transformatie, en dat houdt in dat je weer grip krijgt op de dingen om je heen, op het voedsel dat je eet, de kleren die je aantrekt, de soort energie die je verbruikt .... Volgens Hopkins is het van vitaal belang dat 'individuen en gemeenschappen tonen hoe een toekomst gebaseerd op meer realistische verwachtingen eruitziet'.'
- uit het boek 'Het Kleine Verzet' van Tine Hens (een aanrader, trouwens)

Een mooie citaat dat duidelijk maakt wat we ook met Transitie Merksem in Merksem willen bereiken. Wil je graag meewerken of heb je ook een idee dat je wil uitwerken en waarbij je onze hulp kan gebruiken, laat het ons dan zeker weten.

Hieronder een overzicht van de dingen waar we mee bezig (geweest) zijn.
Meer foto's uiteraard op onze
website.

Woensdag 21/10 van 18 tot 21 uur: Koken met Restjes

Volgende week woensdag 21 oktober vindt er in het Dienstencentrum Dokske in het kader van "de tafel van morgen" een workshop "koken met restjes" plaats.
 
Transitie Merksem neemt deel aan deze workshop en zal ondertussen vertellen over stadslandbouw en onze samentuinen. Je kan meekoken en -eten, en ondertussen ideeën uitwisselen over de "tafel van morgen". Inschrijven kan via deze link en hier vind je ook nog meer info over de avond. Opgelet: inschrijven voor 18 oktober! Het begint om 18 uur, deelname is gratis
 
https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/de-tafel-van-morgen/in-jouw-buurt/merksem-van-frigorestjes-tot-topgerechtjes

Zaterdag 7/11 van 13u30 tot 14u:
Urgenda bij Samentuin 't Zwaantje in kader van Climate Miles

Van 1 t/m 29 november stapt het initiatief The Climate Miles van Utrecht naar Parijs, waar de Klimaattop plaatsvindt. Met The Climate Miles vragen ze aandacht voor de actie die nodig is om gevaarlijke klimaatverandering tegen te gaan en de aarde leefbaar te houden voor volgende generaties.

Op zaterdag 7 november stappen ze door Merksem,
en houden ze een pauze aan onze Samentuin 't Zwaantje,

waar wij hen opwachten met koffie, gebak en veel enthousiasme voor hun initiatief. Indien je hen een hart onder de riem wil steken of zelfs een eind met hen wil meestappen, ben je van harte welkom aan onze samentuin vanaf 13u30.

 
Nieuws uit onze samentuinen ...
Op 5 september hield onze Samentuin Dokske een Opentuindag. Ondanks het slechte weer kwamen toch veel mensen een kijkje nemen.

Veel enthousiasme bij de bezoekers, maar we zoeken nog steeds extra tuiniers. Wees dus welkom in onze samentuin in de Borrewaterstraat, elke zaterdag van 10-12u en dit nog tot eind oktober.


Meer foto van ons feest vind je via deze link 
 
Op 20 september was het feest in Samentuin 'tZwaantje. Ons Oogstfeest werd gevierd onder een stralende zon. Met toffe bezoekers en een leuk muziekje zat de sfeer ook helemaal goed. Heb je ons feest gemist? Kom gewoon eens langs op een zaterdagmiddag op de hoek van Zwaantjespad en Fortpad, altijd welkom! We blijven naar de tuin gaan, zolang het weer het toelaat.
Meer foto's van ons feest via deze link
.

Kom ook naar de inhuldiging van onze vlinder- en bijenweide op
29 november, vanaf 14u! Iedereen welkom!


 

In de kijker ...

Antwerpen op Wieltjes
 

Een kinderfiets is leuk en handig. Maar fietsen zijn ook duur, vragen onderhoud en worden snel te klein. Daarom steunen we graag het initiatief Antwerpen op Wieltjes. Je kan bij hen tegen een zeer voordelig tarief een kinderfiets uitlenen,
en/of inruilen voor een grotere maat.
Alle info vind in
deze bijlage, en je kan hen volgen via facebook.

Koken met groenten uit de Samentuin

Elke eerste zaterdag van de maand delen ze in CC Luchtbal (Columbiastraat 110) recepten en koken ze er samen van 10 tot 12 u met groenten uit hun samentuin.
Iedereen steeds welkom. Het is gratis, maar graag wel inschrijven op 0474 55 60 24. Breng een mesje en plankje mee.
Ook wie zelf een demonstratie wil geven, laat het zeker weten.

7 november : koolrabi, venkel
5 december : tagine

Tot slot ...

Sfeerbeelden van ons Geefplein en Repair Café op 12 juli jl.

bij en in samenwerking met JC Bouckenborgh.
 
Meer beelden op onze website, alsook op onze facebookgroep.
Op beiden kan je ook al onze komende activiteiten steeds terugvinden
.
Copyright © 2015 Transitie Merksem, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp