Copy
"En dit zij u het teken: Gij zult een kind vinden in doeken gewikkeld en liggende in een kribbe." Luc2:12
View this email in your browser

Even Voorstellen

Jermaine Ravenberg

Ik ben Jermaine Ravenberg, 32 jaar geleden in Paramaribo geboren als de eerste zoon van Irene Terborg en Ricardo Ravenberg. Inmiddels woon ik 25 jaar in Nederland, waar ik samen met mijn Mariska werk voor het Amsterdamse vervoerbedrijf GVB. Ik verzorg daar voor medewerkers in diverse functies opleidingen en trainingen. Daarnaast zorg ik ervoor dat uitvoerend personeel handboeken heeft en procedures juist omschreven zijn.
 
Regelmatig mag ik bijzondere gasten bekend maken met GVB en dan in het bijzonder de ervaring bieden een tram te besturen. Zo heb ik een middag tramrijles gegeven aan het bestuur van de ABNAMRO bank, een politiecommissaris van het Amsterdamse korps en recentelijk ook aan de beste Burgemeester van de wereld. Mr. Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam. Maar dit waren niet mijn meest bijzondere gasten.
 
Ik heb het afgelopen jaar 3 keer jongeren en kinderen op bezoek gehad die een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben en een bijzondere wens hadden. De chronisch zieke Nick wil graag trambestuurder worden en via de stichting Make-a-Wish hebben we ervoor gezorgd dat zijn wens voor een dag werd vervuld. Stichting Trammelant maakte een jongeman met een auditieve beperking gelukkig door hem van school op te halen en voor één dag trambestuurder te maken. En tot slot waren daar de Vrienden van nieuw West, een initiatief van enkele Marokkaanse jongeren uit Amsterdam West. Zij zorgen elk weekend voor een educatief uitje voor jongeren met een beperking en begin juni kwamen ze een kijkje nemen bij GVB.
 
Ik geloof erg in goed doen voor anderen. De bijbel leert ons dat we elkaar lief moeten hebben en vooral kinderen die op de één of andere manier in een zwakkere positie zitten wekken dan mijn compassie. Zo is het ook gekomen dat ik ondanks mijn drukke werkzaamheden betrokken raakte bij stichting Koningskind. Mijn oom, Ruben Braaf, benaderde mij met de vraag of ik de stichting wilde steunen en daar hoefde ik eigenlijk niet lang over na te denken. Ik kwam in het bestuur van de stichting in Nederland en tijdens onze eerstvolgende reis naar Suriname besloten Mariska en ik meteen kennis te gaan maken met de kinderen in Suriname.
 
Het werd een onvergetelijke dag. Het was zo bijzonder om de blijdschap en dankbaarheid van de kinderen te zien. Ze hebben een veilige plek, waar ze kind kunnen zijn en trots kunnen zijn op elke stap die ze maken en dat spatte van hun gezichten af. Ik kreeg vol trots een rondleiding door hun huis en kreeg een voorpremière van een dansoptreden dat ze een week later hadden.Als je al die blije gezichten ziet weet je dat je iets goeds steunt.
 
Ik hoop dan ook van harte dat wij van stichting Koningskind samen met u en vele andere donateurs onze droom zullen kunnen waarmaken. Dat wij heel snel het Koningshof kunnen realiseren om daarmee tientallen kinderen een veilig thuis geven. 

              


              


              
 
Nieuwe bedden

 

Oma Maureen vertelde onlangs hoe zij vorig jaar geconfronteerd werd met een enorm probleem. De kinderen sliepen in bedden die steeds meer begonnen te kraken en wiebelen. Budget voor nieuwe bedden was er echter niet, dus bad en hoopte ze elke dag weer dat de bedden het nog even zouden houden en de kinderen veilig konden slapen. Daarbij kreeg ze hulp van een klusjesman die de boel steeds even stevig aandraaide, maar het was duidelijk: de bedden waren aan vervanging toe.
 
In december vorig jaar kwam als een wonder, onverwacht een donatie binnen. Mevrouw Maaike (Joyce) Hardin was helaas overleden, en zij had 1 vurige wens: dat kinderen het beter zouden hebben. De nabestaanden doneerden daarom nieuwe bedden aan het kinderhuis van stichting Koningskind.
 
Iedereen binnen Koningskind is natuurlijk ongelooflijk blij met dit geschenk. Daarom willen wij vooral ook namens de kinderen wijlen mevrouw Maaike (Joyce) Hardin nog 1 maal in de schijnwerpers zetten en de familie bedanken die haar wens heeft uitgevoerd. 

Koelkast & Wasmachine

Aan het begin van het jaar is er een lijst opgemaakt van dingen die nodig zijn in het kinderhuis. Er waren onder andere een koelkast en een wasmachine nodig. Inmiddels zijn een koelkast en een wasmachine gedoneerd door Sail & SIS. Een tweede grotere wasmachine is gedoneerd door Surimails. De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij SLM heeft kleding gedoneerd. Van een kerk ontving de stichting een fornuis en een donateur uit Nederland ten slotte heeft samen met Ken de Koning Ministries, Texas/USA gezorgd voor een vriezer.

Curacao open karate
Een andere gift kregen wij van het ministerie van Sport en Jeugdzaken. Zij hebben de tickets en verblijfkosten voor de jongens voorzien waarvoor wij hun zeer dankbaar zijn.

Verder bedanken wij alle donateurs hetzij door hun maandelijkse bijdrage of eenmalige bijdrage.

Nieuws vanuit Suriname

Behaalde schoolprestaties:
Al onze pupillen hebben het schooljaar 2013/2014 goed doorlopen.

 

  • Ingrid, is geslaagd voor het VWO
  • Marano, is als best geslaagde van de school geslaagd voor de MULO
  • Jerry, gaat van de 2e klas LBGO naar de 3e klas LBGO (T-stream). Hij heeft nu in de voorgaande klassen mogen kijken welke richting hij op wilt en zijn keuze is gevallen op de technische richting (electrotechniek)
  • Enrique en Evalliër, zijn over naar de 2e klas van het VSO (Voortgezet Speciaal Onderwijs)
  • Lurindo, is over naar de 6e klas en gaat het komende school jaar examen maken om naar de MULO te gaan. Hij roept nu al dat hij als beste van de school gaat slagen (lees; voetsporen van zijn grote broer willen evenaren)
  • Sanyai, gaat naar de 5e klas. Rekenen heeft hij veel moeite mee, hopen dat er iemand binnen komt die hem hier doorheen kan helpen.
  • Onze jongste Daniël, mag het komende schooljaar naar de 3e klas.
 
Namens het bestuur , personeel en een ieder die onze kinderen een warm hart onder de riem steekt, feliciteren wij hen allen en wensen ze heel veel SUCCES toe het komende jaar, hetzij op hun nieuwe school of op de oude school maar een hogere klas met nieuwe ervaringen en leerstof.

Het afgelopen jaar:

Dit jaar hebben wij geen stagiaires gehad vanuit het buitenland, maar onze eigen Surinaamse stagiaires hebben ook goede diensten verricht.
Dit jaar hadden wij voor vier weken lang 2 stagiaires van de, A.L. Waaldijk College, (de allereerste  Huishoudschool van Suriname).
 
Van deze 2 dames hebben wij de beste een baan aangeboden. Magan, is als beste geslaagd van de school. Onze felicitaties gaan ook uit naar haar.
 
Wij begroeten, Magan P., per 29 september a.s. officieel als onze collega facilitaire dienst.
Zij gaat zorg dragen voor: Interieur verzorging, koken, kleding wassen etc.
Zij zal ook nog cursussen etc. volgen om zich verder te ontwikkelen binnen het Koningshuis.Magan P.

 
Muziek:
In februari ll.  hebben 6 van onze pupillen hun blokfluit certificaat behaald.
Ze worden nu vaak gevraagd om hun kunsten te laten zien en horen in verschillende kerken.
Op weg naar een optreden, maar nog even lonken naar de camera

 


 
 
Sport:
Op het onderdeel zwemmen blinken onze zwemmers uit.
Enrique en Evalliër, hebben de 1e week van de schoolvakantie een trainingskamp bijgewoond. Uit deze trainingskamp kunnen ze geselecteerd worden  voor de “Special Olympic games 2015”,  in Los Angeles USA. De games worden gehouden van 25 juli 2015 t/m 2 augustus 2015.
Wij duimen voor onze boys dat ze geselecteerd mogen worden, DUIMT U MEE?
 
Onderdeel Karate
Alle pupillen doen aan karate. Van de zeven jongens zijn er 4 van geselecteerd voor de Curacao Open Karatewedstrijden. Onze boys gaan naar Curacao, maar hier hebben zij uw hulp echt voor nodig.
 

 
 
De extra trainingen zijn in volle gang.
Wij hopen dat u met z’n allen gehoor aan geef om samen de financiële middelen bijelkaar te krijgen om deze jongens een kans te gunnen/geven.
Vakantie 2014:
 
Door alle trainingen en een tekort aan financiën is het niet mogelijk om een weekje er op uit gaan.
De jongens zijn zowat elke dag druk met het trainen.
Dagjes tripjes proberen wij wel te maken.
 
Verder:
Elke dinsdag worden er aan huis, drumlessen verzorgt aan 3 van onze pupillen
Op de vrijdag, gaat er 1 naar zangles
Op de zaterdag, hebben wij 2 guitarspelers en 1 blokfluit speler, die naar de muziekschool gaan.
 
Op de piano, hebben wij er 2, maar die oefenen aan huis en via zelfstudie via het internet.
 
Onze pupillen zijn niet alleen erg sportief maar ook zeer muzikaal.
Door sport en muziek, kunnen opgekropte emoties loskomen en dat zet de kinderen ook vrij.
Dit mag niet stoppen!

Steun

Het werk van stichting Koningskind, zorg voor de kinderen in Suriname, is alleen mogelijk door allen die de stichting financieel steunen. Wij zijn doorlopend op zoek naar  aanvullende manieren om fondsen te werven. Zoals u misschien weet is de jeugdzorg in Suriname sterk in ontwikkeling en diverse kindertehuizen doen hun uiterste best om de kinderen zo goed mogelijk op te vangen. Maar door de beperkte middelen lukt het niet altijd de kinderen die persoonlijke aandacht en liefde te geven die zo hard nodig is.

 

Visie

Stichting Koningskind heeft een duidelijke visie waarin kinderen worden opgevangen in een vervangend gezin. Maximaal acht kinderen verblijven daarbij met gastouders in een woning van Stichting Koningskind. Stichting Koningskind handelt daarbij vanuit de Christelijke liefde. 

 

 

 

Voor het onderhoud van de woning, de vergoedingen van de gastouders en de dagelijkse benodigdheden van de kinderen is ook uw steun hard nodig.

 

Hoe steunt u ons?

U kunt ons steunen door een vorm van sponsoring of een gift, maar ook een helpende hand stellen wij erg op prijs. Zo is er in Suriname binnenkort behoefte aan mensen die op vaste dagen een maaltijd voor het kinderhuis kunnen verzorgen.

 

 

Wilt u ons helpen of kent u mensen die dit eerste gezin financieel willen ondersteunen? Wij vragen u om een maandelijkse bijdrage van 5,- of zoveel als u kunt missen. Uw bijdrage kunt u via een (periodieke) overschrijving op onze rekening laten bijschrijven of u vult een machtigingsformulier in. Een machtiging kunt u te allen tijde weer stopzetten. Wanneer u dit doet levert u een enorme bijdrage aan het kinderwerk in Suriname.

 

Woont u in Suriname dan kunt u ons al met een kleine bijdrage steunen. Met 10 SRD in de maand zorgt u er bijvoorbeeld voor dat een kind een warm thuiskomen heeft. Maar er is ook behoefte aan een busje om de kinderen te vervoeren, onderhoud aan dit voertuig en mensen die activiteiten met de kinderen kunnen ondernemen. 

Denk bijvoorbeeld aan sport & spel of knutselworkshops. Wilt u ons helpen met één van deze zaken neem dan contact op met het bestuur in Suriname door een mail te sturen naar bestuur.sr@koningskind.org

 

Donatie

Waar vindt u een donatieformulier?

Kijk op de website. Op dit formulier kunt u ook kiezen voor een automatische incasso. Wij kunnen met uw blijvende bijdrage dan rekening houden in de begroting voor het jaar en u kunt op elk moment de incasso opschorten als het toch even niet meer uitkomt.

 

Maar voelt u zich vooral ook vrij om zelf een bijdrage op één  van onze rekeningen te storten. 

Voor Nederland is dat: 

IBAN NL82 INGB  0007703157 

 

Voor Suriname is dat: 

De Surinaamsche bank Eurorekening 5490642

SRD rekening 5490588

 

Verder helpt u ons door mensen in uw omgeving te vertellen over het werk van de stichting. Allen bedankt voor uw steun en God zegene u.

 
Machtig ons (particulier)
Machtig ons (zakelijk)
Bezoek onze website
Share
Tweet
+1
Forward
Copyright © 2014 Stichting Koningskind, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp