Copy
Laat de kinderen tot Mij komen en verhindert ze niet; Luc18:16
View this email in your browser

Even Voorstellen

Bianca Raijmann-Themen

In deze nieuwsbrief maakt u kennis met Bianca Raijmann-Themen. Bianca is 45, getrouwd met Dwight Raijmann en samen hebben ze 2 kinderen van 13 en 18. Bianca vertelt: Ik ben nu ruim 3 jaar secretaris in het bestuur van stichting Koningskind Nederland. Daarnaast werk ik 32 uur in de week bij een woningcorporatie in Amsterdam. Ik heb het dus ontzettend druk maar doe dit werk met heel veel plezier. 

 

Ik kreeg interesse voor dit werk bij de stichting toen ik een jong meisje van 14 ontmoette. Zij zat bij een bushalte in Almere hartverscheurend te huilen. Ze woonde door omstandigheden niet meer thuis en moest terug naar het internaat waar ze woonde. Ik sprak het meisje aan en zij vertelde mij over haar leven daar en hoe ze het liefst thuis woonde. Het verblijf in het internaat was namelijk toch anders dan thuis. Ze was daar een van de velen en kreeg niet echt de aandacht die ze verlangde. Dit verhaal liet mij niet meer los en ik begon na te denken over kindertehuizen. Ik had zo mijn ideeën over hoe het beter kon. Kinderen die niet meer thuis konden wonen moesten in kleiner verband, in een meer huiselijke omgeving wonen. Daar moest dan aandacht zijn voor het individu. Opvallend genoeg kwamen in die periode steeds berichten voorbij van kinderhuizen in het buitenland en steeds meer werd ik in mijn hart geraakt. Daar wilde ik verder mee, maar hoe? Ik wist het niet, dus doneerde ik geld waar ik kon, maar ik wist: dit was het ook niet. Totdat ik een keer op bezoek ging bij Ruben Braaf (oprichter en voorzitter Stichting Koningskind, red.). Hij vertelde mij over stichting Koningskind en ik dacht wauw dit is het! Dit is wat ik in gedachte had en het bestaat al! 

 

Ruben vertelde dat de Stichting op zoek was naar een nieuwe secretaris, maar dat vond ik eerlijk gezegd een beetje teveel van het goede.

Toch hoorde ik mezelf spontaan "Ja" zeggen toen hij mij 2 maanden daarna officieel vroeg. Van deze beslissing heb ik nooit spijt gehad.

Het is zo ontzettend fijn te volgen hoe de jongens zich in Suriname ontwikkelen. Het is ook een enorme verantwoordelijkheid mee te beslissen over hun opvoeding en alles wat daarbij komt kijken. Maar al met al ben ik enorm trots op onze jongens en ik hoop ze gauw een keer te ontmoeten. 

 

Mijn taken voor de stichting in Nederland zijn o.a. de voorbereiding en verslaglegging van vergaderingen. Daarbij zorg ik voor de agenda en verstuur ik de uitnodigingen. Verder maak ik deel uit van het dagelijks bestuur en beslis ik mee over belangrijke zaken aangaande de stichting. Ten slotte zorg ik er ook voor dat berichten die u aan de stichting stuurt op de juiste plek terechtkomen.

 

Namens de stichting dank ik u voor alle steun in de afgelopen jaren. Ik zou zeggen blijf ons steunen. Help ons helpen.

                        

                         Even Voorstellen          Sherida Goosen

 

Sherida Goosen is geboren op 15 april 1972. Zij is nu 17 jaar gelukkig getrouwd met Luc en sinds enkele jaren directeur van het kindertehuis van Stichting Koningskind. 

 

"Ik heb een hart voor mensen, dat is mijn roeping in het leven. Daaruit vloeit het dienen van mensen, binnen het kindertehuis met specifiek het dienen van kinderen. En zijn de ouders/familie nog in leven dan hoort ook zorg voor hen erbij. 

In 2010 ben ik door Stichting Koningskind, NL benaderd. Mij werd gevraagd om als huismoeder in het kindertehuis te gaan werken totdat een geschikt persoon of koppel voor het werk was gevonden. 

Uiteindelijk werd ik directeur waarbij ik ook de taak van huismoeder op me nam. Dit laatste is voor mij een enorme uitdaging geweest. Ik heb zelf namelijk nog geen kinderen dus het werkelijke klappen van de zweep ken ik niet. 

Ik ging bij mezelf te rade en vroeg me af wat opvoeden eigenlijk inhoudt. Ik kwam voor mezelf tot de conclusie dat opvoeden is: het voeden van het karakter van een kind. Het is een kunst om een kind te brengen tot zijn bestemming in het leven. Je dient het kind daarin door een bijdrage te leveren in de  vorming van zijn karakter. Zo leren wij de kinderen wat hun eigen waarde is en wij trainen hen in het opbouwen van zelfvertrouwen en bewustzijn.

In dit werk heb ik vooral de liefde laten spreken en in de afgelopen 3 jaar heb ik gigantische veranderingen meegemaakt. Niet alleen bij mezelf maar vooral ook bij de kinderen, ik ben ondertussen immers onderdeel geworden van hun leven. De belangrijkste eigenschappen van een mens, jong of oud, zijn liefde en respect. Ik heb geprobeerd hierin een voorbeeld voor de kinderen te zijn. Verder heb ik gezorgd voor een cultuur van structuur, regelmaat en discipline. Dit heeft ervoor gezorgd dat de kinderen in het tehuis weer gehoorzaam zijn en vertrouwen hebben in volwassenen.

 

Mijn visie voor de komende vijf jaar:

Op de eerste plaats hoop en vertrouw ik erop dat de missie van Koningskind volledig gerealiseerd wordt. Verder bekijk ik nu of het mogelijk is om een project 'zelfstandig wonen' op te zetten. Mijn doelgroep is daarbij jongeren boven de 18 jaar die niet terug kunnen naar ouders of familie, doordat er jarenlang geen contact is geweest. In dit project wonen de jongeren op zichzelf en werken of studeren ze. Vanuit het project begeleiden we hen in het voorzien in hun levensonderhoud. We zullen hen leren goede rentmeesters te zijn voordat ze de wijde wereld ingaan. In Suriname ben je vanaf 21 jaar volwassen en in dit project hopen wij voor deze leeftijd een goed fundament te hebben gelegd. 

 

Ik eindig graag met u te danken voor uw vertrouwen in Stichting Koningskind. Blijf ons alstublieft steunen want zonder uw steun is dit werk niet mogelijk."

 

Sherida Goosen-Braaf

 

Benefietconcert 

Op 22 juni 2013 was er in de Amsterdamse Maranathakerk een benefietconcert. 4 groepen brachten op deze avond prachtige muziek ten gehore om geld in te zamelen voor de kinderen van Stichting Koningskind. Helaas was de opkomst minder groot dan we hadden gehoopt, maar de aanwezigen hebben een mooie avond beleefd.

Langs deze weg willen wij de artiesten, de organisatoren, de medewerkers van de keuken en iedereen die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan deze avond heel hartelijk bedanken.

 

De opbrengst van deze avond was 1223,-. Daarvan is 600,- geschonken door de chauffeurs van supermarktketen Hoogvliet. 

En daar bleef het het niet bij. Constructiebedrijf Zuidwijk deed een bijdrage van 1000,- voor het werk van Stichting Koningskind. Een maand later ontvingen wij van Stichting Pelgrimshoeve uit Zoetermeer ook nog een gift van 1000,-.

 

U ziet hier enkele foto's van de avond.
 

Fietsen

De kinderen in het tehuis hebben sinds enkele maanden fietsen waar ze dankbaar gebruik van maken. Maar waar komen die fietsen eigenlijk vandaan? Emily van Hellenberg Hubar, voormalig stagiaire in het kinderhuis vertelt:

 

"Mijn opa en oma hebben een stichting, Stichting Indoorsport. Deze stichting sponsort organisaties die van de overheid weinig of geen subsidie ontvangen. Toen ik over mijn stageplek in Suriname vertelde gaven ze mij een opdracht mee. Ik moest goed kijken waar ik Stichting Koningskind mee kon sponseren. 

 

Tijdens mijn stage merkte ik al gauw dat de kinderen mijn fiets helemaal geweldig vonden. Als ik op mijn fiets aankwam rijden renden ze naar de poort toe om mijn fiets weg te zetten. Ze probeerden dan ook altijd zelf een stukje te fietsen. En ook wanneer ze buiten mochten spelen was mijn fiets erg gewild.

 

Hier zag ik dat veel van de jongens nog niet konden fietsen, maar wel genoten als ze aan het oefenen waren. Ik vond fietsen een mooi kado, omdat de jongens zo zelfstandig op pad kunnen. Ze leren zich in het verkeer bewegen en fietsen is goed voor de motorische ontwikkeling. En het mooiste is dat ze er veel plezier van hebben.

 

 

Tijdens mijn verblijf ben ik me gaan orienteren en met het bedrag van 1500,- dat ik kreeg kon ik drie mooie, stevige fietsen kopen. Hierbij heb ik gelet op de leeftijd van de kinderen, dus schafte ik 2 grote en 1 kleine fiets aan in Paramaribo.

 

Toen ik de fietsen met een taxibusje ging halen waren de kinderen op pad. Toen ze thuiskwamen en de fietsen zagen staan keken zij hun ogen uit. De jongens hadden vragen waarom de fietsen daar stonden, hoelang ze bleven staan en van wie ze waren. Ik heb ze toen verteld over de stichting van opa en oma Wouters en verteld dat de fietsen helemaal van hun waren.

 

Maar na aanschaf van deze fietsen bleef er nog een bedrag over. In huis ging het vaak over een muurschildering die deb jongens graag nog wilden hebben. Samen met mijn huisgenootje Mirthe heb ik toen de benodigde materialen aangeschaft, zodat de muurschildering er kon komen. Verder was er ook nog geld over om de trampoline te vervangen. Een nieuwe trampoline is in Nederland gekocht en verscheept naar Suriname. 

 

Inmiddels kunnen alle jongens fietsen!! En oma Maureen vertelde onlangs dat de jongens ook al wel eens op de fiets op pad zijn geweest."

 

Wij danken de familie Wouters en Emily van Hellenberg Hubar voor deze mooie bijdrage.

 

Interview met …

Oma Maureen

Op dit moment wordt de rol van gastmoeder vervult door Oma Maureen braaf. Dit heeft zij tot nu toe belangenloos gedaan. Ik heb in april bij een bezoek aan Suriname persoonlijk ervaren wat een belangrijke en zware job dit is. Wanneer je dit doet kan ware liefde de enige drijfveer zijn. Enkele weken geleden kwam een journalist van het Surinaamse dagblad Times op bezoek bij Maureen Braaf, of 'Oma' zoals de kinderen haar noemen. Hieronder leest u dit artikel dat in het teken stond van de vakantie van de jongens.

 

"Voor de kinderen van Stichting Koningskind is het de prettigste vakantie ooit. Zij hebben allemaal het afgelopen schooljaar met succes doorlopen en mogen daarom de gehele vakantie door op reisjes. "Net als alle kinderen verdienen zij deze ontspanning ook" zegt huismoeder tevens oprichtster van de Stichting, Maureen Braaf.

 

De kinderen zijn intussen al naar vakantieoord Kraka geweest waar zij ruim vier dagen hebben mogen verblijven. Vandaag nemen zij een kijkje binnen het bedrijf van Rudisa. Morgen gaan zij voor een rondtour op de plant van Rosebel Goldmines. Verder staat nog Telesur op hun vakantieschema. "We kijken daarna nog waar wij allemaal nog met hen naar toe gaan" zegt Braaf.

 

Zij zegt erg trots te zijn op de kinderen en dat zij deze spannende vakantie hebben verdiend. Ze hebben goed gepresteerd op school en moeten daarvoor worden beloond, ter motivatie altijd hun best te blijven doen. Ook op het gebied van sport hebben de kinderen in de afgelopen dagen goed gepresteerd. Voor het onderdeel karate hebben zij hun gele band weten te bemachtigen. Bij het zwemexamen hebben allen hun diploma behaald. Tijdens het karatetoernooi in de Ismay van Wilgensporthal zijn de kinderen met een zilveren en een bronzen medaille naar huis gegaan. "Ze hebben echt pret, hun vakantie kan niet stuk." Stichting Koningskind biedt momenteel onderdak  aan zeven jongens met een ontwikkelingsachterstand van wie de ouder zich niet over hen bekommeren. AvK"

Steun

 

Het werk van stichting Koningskind, zorg voor de kinderen in Suriname, is alleen mogelijk door allen die de stichting financieel steunen. Wij zijn doorlopend op zoek naar  aanvullende manieren om fondsen te werven. Zoals u misschien weet is de jeugdzorg in Suriname sterk in ontwikkeling en diverse kindertehuizen doen hun uiterste best om de kinderen zo goed mogelijk op te vangen. Maar door de beperkte middelen lukt het niet altijd de kinderen die persoonlijke aandacht en liefde te geven die zo hard nodig is.

 

Visie

Stichting Koningskind heeft een duidelijke visie waarin kinderen worden opgevangen in een vervangend gezin. Maximaal acht kinderen verblijven daarbij met gastouders in een woning van Stichting Koningskind. Stichting Koningskind handelt daarbij vanuit de Christelijke liefde. 

 

 

 

Voor het onderhoud van de woning, de vergoedingen van de gastouders en de dagelijkse benodigdheden van de kinderen is ook uw steun hard nodig.

 

Hoe steunt u ons?

U kunt ons steunen door een vorm van sponsoring of een gift, maar ook een helpende hand stellen wij erg op prijs. Zo is er in Suriname binnenkort behoefte aan mensen die op vaste dagen een maaltijd voor het kinderhuis kunnen verzorgen.

 

 

Wilt u ons helpen of kent u mensen die dit eerste gezin financieel willen ondersteunen? Wij vragen u om een maandelijkse bijdrage van 5,- of zoveel als u kunt missen. Uw bijdrage kunt u via een (periodieke) overschrijving op onze rekening laten bijschrijven of u vult een machtigingsformulier in. Een machtiging kunt u te allen tijde weer stopzetten. Wanneer u dit doet levert u een enorme bijdrage aan het kinderwerk in Suriname.

 

Woont u in Suriname dan kunt u ons al met een kleine bijdrage steunen. Met 10 SRD in de maand zorgt u er bijvoorbeeld voor dat een kind een warm thuiskomen heeft. Maar er is ook behoefte aan een busje om de kinderen te vervoeren, onderhoud aan dit voertuig en mensen die activiteiten met de kinderen kunnen ondernemen. 

Denk bijvoorbeeld aan sport & spel of knutselworkshops. Wilt u ons helpen met één van deze zaken neem dan contact op met het bestuur in Suriname door een mail te sturen naar bestuur.sr@koningskind.org

 

Donatie

Waar vindt u een donatieformulier?

Kijk op de website. Op dit formulier kunt u ook kiezen voor een automatische incasso. Wij kunnen met uw blijvende bijdrage dan rekening houden in de begroting voor het jaar en u kunt op elk moment de incasso opschorten als het toch even niet meer uitkomt.

 

Maar voelt u zich vooral ook vrij om zelf een bijdrage op één  van onze rekeningen te storten. 

Voor Nederland is dat: 

IBAN NL82 INGB  0007703157 

 

Voor Suriname is dat: 

De Surinaamsche bank Eurorekening 5490642

SRD rekening 5490588

 

Verder helpt u ons door mensen in uw omgeving te vertellen over het werk van de stichting. Allen bedankt voor uw steun en God zegene u.

 
Machtig ons (particulier)
Machtig ons (bedrijf)
Copyright © 2014 Stichting Koningskind, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp