Copy
Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>

De SPS- IPC-Drives-stof is weer neergedaald en de eerste verhalen zijn geschreven. Editie 2018 was, ondanks iets lagere bezoekersaantallen - we hebben er weinig van gemerkt - een bijzonder geval. Volgens een van onze interviewslachtoffers zal hij zelfs de geschiedenisboeken ingaan als een keerpunt voor industriële standaardisatie. We hebben het dan natuurlijk over UPC UA TSN en het feit dat ook Siemens, Rockwell, en Mitsubishi - Europa, Amerika en Azië zo je wilt - eindelijk samen met ABB, Schneider Electric, Omron, Yokogawa en nog wat IA-powerhouses eindelijk ook op dat ene podium stonden. Je gaat er hier de komende tijd nog veel over lezen. Te beginnen met een voorbeeld hoe je determinisme plug & play maakt. Gelukkig is het is ook niet allemaal OPC UA TSN dat de klok slaat. Wat vind je bijvoorbeeld van een digitale tweeling voor materialen? Of het 3D-printen van optische elementen?


Heel veel leesplezier!
The Text Factory

www.thefactoryfiles.com
Minder bezoekers SPS IPC Drives 2018
En ook de exposantenaantallen pakte lager uit dan editie 2017. Zou dat de reden zijn dat Europa's grootste automatiseringsbeurs volgend jaar een nieuwe naam krijgt?
De industrie kiest OPC UA TSN. Maar hoe maak je het plug & play?
Daar heeft Oliver Kleineberg van Belden wel ideeën over. Sterker nog: samen met National Instruments heeft hij al dingen voor elkaar gekregen die er wel heel erg op lijken. 
Digitale tweelingen voor materialen
Door productiesystemen digitaal aan elkaar te knopen kan je betere materialen maken. Maar dan moeten veranderingen wel worden gemeten, geanalyseerd en weergegeven in een zogeheten digitale materiaaltweeling.
Optische componenten uit de 3D-printer
Complete lasersystemen uit de 3D-printer? Onderzoekers in Clausthal en Hannover willen tenminste delen van een lasersysteem additief produceren. 
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op LinkedIn
Deze unieke nieuwsbrief over industriële automatisering is gemaakt door de journalisten van The Text Factory. Alles wat je er leest is 100 procent eigen werk. Geen copy paste dus. Althans niet van onze zijde. Dat lezen kan bij ons gewoon lekker anoniem. Het enige wat wij nodig hebben voor het versturen van onze nieuwsbrief is een e-mailadres. En het enige dat wij dol graag willen weten en dus af en toe meten - noem ons narcistisch - is welk van onze artikelen het meest gelezen worden. Hoe anders bepalen we wie van ons aan het eind van het jaar de wisselpiek op zijn kerstboom kan zetten? Dus wil je jouw profiel helemaal uitkleden tot er alleen een e-mailadres over is? Dan vindt je hier de weg naar de anonimiteit.  Wil je The Factory Files Weekly toch liever helemaal niet meer ontvangen, dan kan je je altijd afmelden door hier te klikken. Een mailtje sturen naar redactie@thetextfactory.eu kan natuurlijk ook. We horen graag waarom je onze verhalen liever niet meer leest en/of welke tips en suggesties je voor ons hebt.
 
Copyright © 2018 The Text Factory, All rights reserved.