Copy
Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>

Over politiek schrijven we niet vaak. Maar deze week moeten we wel. De industriële automatisering, de ontwikkelingen rond digitalisering en de veranderingen door AI, stuk voor stuk trends waar niemand om heen kan, maken nu even plaats voor politiek en vooral economie. Terwijl het Verenigd Koninkrijk ruzie maakt over de terugkeer naar het dorp, omdat de burger daar wel iets te zeggen zou hebben, vraag je je toch af in welke pub je eigenlijk terecht gekomen bent. Alsof in deze klassenmaatschappij jan met de pet ooit iets voor het zeggen heeft gehad. Ik zou zeggen, keer terug naar de werkelijkheid. En denk na over het feit dat een Brexit geen spelletje is, maar een serieuze maatregel. Met consequenties die enorm kunnen zijn.

Tenminste als het zo ver komt, dat wel. Maar dat het nu al 1 voor 12 is lijkt er wel op. Voor onze lezers gaat het vooral om het economisch verkeer tussen het Europese vasteland en de UK. Bedrijven die handelen met de UK moeten nu rekening houden met een forse knauw. Importeren en exporteren zal door een Brexit meer gaan kosten, doordat controles trager verlopen en in omvang dus fors krimpen. Het Verenigd Koninkrijk zelf krijgt het procentueel grootste verlies voor haar kiezen: een daling van 12% van het Bruto Binnenlands Product wordt voorspeld. In Europa zullen de verliezen lager zijn, beginnend met Ierland als verliezer van een serieuze 10%, waarna in Duitsland, Malta, Nederland, België en Frankrijk volgen. Het verlies voor Nederland wordt geschat op iets meer dan 4% van het BBP (Bron: Raquel Ortega-Argiles, Philip McCann, et al 2017 en Business Insider).

De afgelopen dagen (en avonden) hebben ook Nederlanders lachend kunnen kijken naar herhaaldelijk gekrakeel gevolgd door een roodhoofdig 'oodeeer!!'. Maar onze lezers, die regelmatig te maken hebben met partners in het VK, zullen toch gedacht moeten hebben over hoe het dan verder moet. Als ze dat al niet deden. Voor figuren als Nigel Farage en Rees-Mogg is dat natuurlijk geen issue. Ontevreden mensen opjutten is een vast onderdeel van het verderfelijke populisme. Helemaal treurig is dat Theresa May oorspronkelijk zelfs tegen Brexit was en uit opportunisme het roer verzette. Het is te hopen dat het Engelse bedrijfsleven haar positie gebruikt om May's gezonde verstand te doen zegevieren. Al is het alleen maar vanwege het behoud van het economische verkeer.

Bart Driessen

Heel veel leesplezier
The Text Factory

www.thefactoryfiles.com
Programmeerbaar relais uitbreidbaar tot 1500 I/O
Eaton kwam op de SPS IPC Drives met een hele nieuwe serie programmeerbare relais. Het relais 'spreekt' nagenoeg alle gangbare programmeertalen en kan overweg met 1500 I/O. Toch is het geen PLC.
Utrasoonsensoren kleiner, slimmer en preciezer
Door miniaturisering en nieuwe kristalpolymeren kunnen ultrasoonsensoren steeds kleiner gebouwd worden en dichterbij meten. Dit en meer intelligentie maakt de metingen veel preciezer.
Nieuwe staalsoort veel millieuvriendelijker
Gehard staal is dankzij de hoogconjunctuur in de bouwsector en de goed draaiende economie een veelgevraagd materiaal. Nieuwe ontwikkelingen maken het veel milieuvriendelijker: in potentie kan 99 procent aan CO2 uitstoot worden gereduceerd. 
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op LinkedIn
Deze unieke nieuwsbrief over industriële automatisering is gemaakt door de journalisten van The Text Factory. Alles wat je er leest is 100 procent eigen werk. Geen copy paste dus. Althans niet van onze zijde. Dat lezen kan bij ons gewoon lekker anoniem. Het enige wat wij nodig hebben voor het versturen van onze nieuwsbrief is een e-mailadres. En het enige dat wij dol graag willen weten en dus af en toe meten - noem ons narcistisch - is welk van onze artikelen het meest gelezen worden. Hoe anders bepalen we wie van ons aan het eind van het jaar de wisselpiek op zijn kerstboom kan zetten? Dus wil je jouw profiel helemaal uitkleden tot er alleen een e-mailadres over is? Dan vindt je hier de weg naar de anonimiteit.  Wil je The Factory Files Weekly toch liever helemaal niet meer ontvangen, dan kan je je altijd afmelden door hier te klikken. Een mailtje sturen naar redactie@thetextfactory.eu kan natuurlijk ook. We horen graag waarom je onze verhalen liever niet meer leest en/of welke tips en suggesties je voor ons hebt.
 
Copyright © 2019 The Text Factory, All rights reserved.