Copy
Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>

Ondanks de kerstwensen van vorige week nog steeds aan het werk? Goed zo. Want ook op de valreep van 2018 valt er nog veel interessants te vernemen. Twee kakelverse SPS-verhalen bijvoorbeeld. Een over de cobots van Pilz. We hadden hierover Directeur Pilz Nederland Jan Tournois al eens voor de microfoon, maar nu dus ook de Duitse cobotbaas. En we mogen dit jaar ifm verwelkomen als SPS-verslagdeelemer. In dit geval was het de Nederlandse directeur Hans van Aken die ons alles vertelde over de nieuwste sensoren en software van zijn bedrijf. Verder een verhaal over de uitdagingen bij het programmeren van multirobosystemen. Om dit eenvoudiger te maken, komt Flanders Make met een framework. We sluiten af met een betoog over het belang van goede hardware. Zitten hier namelijk fouten in, dan kan het ook met de software misgaan. Ons advies: na de feestdagen gewoon weer naar de sportschool. 

Volgende week echter eerst nog onze top 5 van de meest gelezen verhalen in 2018. Uiteraard inclusief bollen en bubbels.

Hele fijne feestdagen en veel leesplezier!
The Text Factory

www.thefactoryfiles.com
De veilige cobot-ambities van Pilz deel II: een concrete Duitse update met specs en prijzen
Productspecificaties en het team zijn bekend. Wat Bernd Müller betreft, de nieuwe cobotbaas van Pilz, is het tijd voor vuurwerk.  Maar hoe wil hij zijn cobot positioneren in een markt met veel aanbieders en (nog) weinig volume? En wat kost de cobot eigenlijk?
Steeds meer (software) routes van sensor naar ERP
Ook voor sensorfabrikant ifm electronic wordt software steeds belangrijker. Met Smart Observer bewaken hun accelerometers bijvoorbeeld 5 lagers in één keer. En ook voor complete SAP-integraties draaien zij hun hand niet meer om. Een interview met directeur ifm Nederland Hans van Aken. 
 
Nieuw framework voor multirobotsystemen
Systemen waar twee of meerdere robots samenwerken zijn zeer flexibel en efficiënt. Ze programmeren is echter andere koek. Om dit te vereenvoudigen, startte Flanders Make dit jaar het MULTIROB-project. Doel is een framework om bestaande drempels weg te nemen.
Hoe beïnvloeden hardwarefouten de software?
Onderzoekers van de Technische Universität Kaiserslautern hebben met behulp van een nieuwe methode vastgesteld dat niet alle fouten in de hardware effect hebben op de software. Waar gaat het goed en waar is het oppassen geblazen?
 
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op LinkedIn
Deze unieke nieuwsbrief over industriële automatisering is gemaakt door de journalisten van The Text Factory. Alles wat je er leest is 100 procent eigen werk. Geen copy paste dus. Althans niet van onze zijde. Dat lezen kan bij ons gewoon lekker anoniem. Het enige wat wij nodig hebben voor het versturen van onze nieuwsbrief is een e-mailadres. En het enige dat wij dol graag willen weten en dus af en toe meten - noem ons narcistisch - is welk van onze artikelen het meest gelezen worden. Hoe anders bepalen we wie van ons aan het eind van het jaar de wisselpiek op zijn kerstboom kan zetten? Dus wil je jouw profiel helemaal uitkleden tot er alleen een e-mailadres over is? Dan vindt je hier de weg naar de anonimiteit.  Wil je The Factory Files Weekly toch liever helemaal niet meer ontvangen, dan kan je je altijd afmelden door hier te klikken. Een mailtje sturen naar redactie@thetextfactory.eu kan natuurlijk ook. We horen graag waarom je onze verhalen liever niet meer leest en/of welke tips en suggesties je voor ons hebt.
 
Copyright © 2018 The Text Factory, All rights reserved.