Copy
NWP Nieuwsbrief
 
NWP NIEUWSBRIEF 1 – 2017

1. Nederland wereldwijd weer volop in de schijnwerpers
2. Subsidie Partners voor Water open vanaf 9 januari
3. Gezocht: innovatieve MKB bedrijven voor Technologie Cluster (glas)tuinbouw
4. Platformbijeenkomst Zambia voor maritieme sector 
5. Sectorbijeenkomst watertechnologie Roemenië
6. Neem deel aan de ExpoApa 2017 met NWP
7. Eerste YEP-bijeenkomst op 17 januari!
8. Wij zoeken een nieuwe collega!
9. YEP zoekt stagiaire communicatie

NIEUWS VAN DEELNEMERS
10. Neem deel aan workshop over open data in agrifood sector
11. PUB Singapore start internationaal onderzoeksfonds
12. Vacature delegated representative to Indonesia
13. Vacature EARS: Project coordinator
14. Vacature UNESCO IHE: Lecturer in Water Services Management
15. Vacature Aidenvironment: Managing consultant

OVERIG NIEUWS
16. Wetskills-UK krijgt vorm

Gelukkig nieuwjaar!

Het jaar is weer begonnen en voor we weer binnenvallen met nieuws vanuit de watersector wensen we u allemaal  een heel goed en succesvol 2017 toe! 

1. Nederland wereldwijd weer volop in de schijnwerpers

Een hele serie beurzen en conferenties staat dit jaar op de evenementenkalender van NWP. Met natuurlijk als apotheose de Amsterdam International Water Week  in de eerste week van november. Doel tijdens alle evenementen is, net als andere jaren, om de schijnwerpers te zetten op de kwaliteiten van de Nederlandse watersector. Annemieke van Zuylen van NWP loopt haar agenda voor 2017 langs en benadrukt in haar blog dat de selectie aan evenementen over de hele wereld samen met - en in het belang van - de sector zijn gemaakt.

2. Subsidie Partners voor Water open vanaf 9 januari

Partners voor Water nodigt de Nederlandse watersector (bedrijfsleven, kennisinstituten en NGO’s) uit om deel te nemen aan de tender Waterveiligheid en Waterzekerheid Stedelijke Delta’s (WWSD). 

Het programma ondersteunt innovatieve waterprojecten van samenwerkende partners in het buitenland. Wilt u meedoen aan deze stimuleringsregeling? Bent u een partij met ambitie en heeft u een concreet idee voor een project in het buitenland? Dan nodigen we u uit om een subsidieaanvraag in te dienen. U kunt van 9 januari en tot en met 10 februari 2017 subsidie aanvragen binnen deze tender.

Vanaf 9 januari vindt u vernieuwde en meer uitgebreide informatie over de subsidieregeling op de website. Daar kunt u ook het format voor het projectplan te downloaden, wat u gebruikt als u een aanvraag wilt doen. Wilt u eerst uw projectidee bespreken met een adviseur van RVO? Dat is mogelijk tot 20 januari. Meer informatie hierover vindt u op de website.

Het Partners voor Water 2016-2021 programma is een van de uitvoeringsinstrumenten van de Internationale Water Ambitie (IWA) van de Rijksoverheid. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en het Netherlands Water Partnership (NWP) voeren dit programma gezamenlijk uit in opdracht van de ministeries van Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken en Buitenlandse Zaken.

3. Gezocht: innovatieve MKB bedrijven voor Technologie Cluster (glas)tuinbouw

Voor ruim 4000 glastuinbouwbedrijven in Nederland wordt per 1 januari 2018 zuivering verplicht gesteld voor het drainwater bij substraatteelt, drainagewater bij grondgebonden teelt en filterspoelwater. Hoewel de glastuinbouwsector en overheid al wel publiciteit hebben besteed aan deze komende verplichting zijn er op dit moment nog maar enkele technologieleveranciers die een goedgekeurd systeem beschikbaar hebben.

TNO, NWP en LTO roepen bedrijven op deel te nemen aan een Technologie Cluster over dit onderwerp. Middels dit Technologie Cluster kunnen MKB bedrijven gebruik maken van kennis van TNO en vindt financiële ondersteuning plaats. Lees meer

4. Platformbijeenkomst Zambia voor maritieme sector

Afbeelding

In opdracht van RVO.nl en de Nederlandse Ambassade zal NWP, in opvolging van de inkomende maritieme missie in 2014, een kader ontwikkelen voor de implementatie van vijf prioriteitsprojecten in de Zambiaanse maritieme sector. Voor de ontwikkeling van dit advies reist Wim Klaassen in de tweede helft maart 2017 af naar Zambia voor gesprekken met de Zambian Ministry of Transport, Works, Supply and Communications, Internationale financiële Instituties (IFI’s), de Mpulungu Haven Autoriteiten en overige stakeholders uit de Maritieme sector in Zambia. 

NWP heeft de ambitie om de Nederlandse sector nauw te betrekken bij de uitvoering van deze missie. Hiervoor organiseren we in de komende weken een platformbijeenkomst Zambia Maritiem. De geïnteresseerde partijen uit de Nederlandse maritieme sector van de missie in 2014 worden uitgenodigd worden. Maar ook nieuwe organisaties zijn welkom om mee te denken over de mogelijke invulling van deze vijf prioriteitsprojecten. Meer informatie over de prioriteitsprojecten en het doel van de missie leest u hier. Wilt u ook een uitnodiging te ontvangen voor de bijeenkomst, stuur dan e-mail naar w.klaassen@nwp.nl en m.feltmann@nwp.nl.

5. Sectorbijeenkomst watertechnologie Roemenië

Graag nodigen we u uit voor een sectorbijeenkomst over watertechnologie in Roemenië op maandag 23 januari.  Tijdens deze bijeenkomst wordt u op de hoogte gebracht van de laatste informatie omtrent marktontwikkelingen, regelgeving, EU structuurfondsen en andere opkomende investeringen in Roemenië. Daarnaast presenteren we ons voorstel voor een gezamenlijk Netherlands Water Pavilion op de ExpoApa beurs en de ‘Sustainable Solutions in a Water Management’ conferentie in Boekarest.

De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur bij het NWP in het International Water House te Den Haag. Heeft u interesse om deze bijeenkomst bij te wonen? Meld u dan aan via Ioana Dobrescu (i.dobrescu@nwp.nl). Na aanmelding ontvangt u op korte termijn de agenda en verdere logistieke details.

6. Neem deel aan de ExpoApa 2017 met NWP

ExpoApa is de voornaamste beurs voor de Roemeense watertechnologiesector die jaarlijks plaatsvindt in Boekarest. De beurs, gelijktijdig met de conferentie Sustainable Solutions in Water Management en andere gerelateerde evenementen, is onderdeel van de Eastern Europe Danube Regional Water Forum. In dit forum komen Roemenië en omliggende landen samen om de meest recente ontwikkelingen rondom watertechnologietoepassingen en -diensten te presenteren en te delen. Daarnaast kenmerkt het evenement ook de start van de implementatie van de tweede fase van de EU structuur- en cohesiefondsen voor milieu. 

Het evenement vindt plaats in de Palace of Parliament in Boekarest van 15 tot en met 17 mei. Het NWP organiseert samen met de Nederlandse ambassade in Boekarest een Holland Paviljoen en een op maat gemaakt programma op de ExpoApa. Lees hier waarom het voor u interessant kan zijn. 
Momenteel hebben wij de optie voor 36m2 beursvloer centraal in de Bratianu Hall. Deelname in het gezamenlijke Holland Paviljoen is mogelijk voor een prijs van 500,- euro (excl. BTW, reis- en verblijfkosten en drukkosten voor posters).  Voor vragen of om te registreren als deelnemer, kunt u contact opnemen met Ioana Dobrescu via i.dobrescu@nwp.nl of met Sandra Borst via s.borst@nwp.nl.

Op hetzelfde moment zal de derde Wetskills Roemenië challenge plaatsvinden. Heeft u interesse in het aandragen van een idee voor deze Wetskills ronde? Sponsor dan een Wetskills studentencase! 

7. Eerste YEP bijeenkomst op 17 januari!

Afbeelding

In januari vindt de training plaats van weer een batch Young Experts. De 200ste Young Expert zal hierna starten met een internationale carrière! Wilt u ook een jonge professional inzetten op uw internationale water- of agrofoodproject? Tot 1 maart kunt u hiervoor een projectaanvraag indienen. We zijn voor deze ronde met name op zoek naar projectvoorstellen voor de inzet van Nederlandse Young Experts; er zijn al veel aanvragen voor lokale Young Experts voor deze ronde en het programma streeft naar een 50/50 verhouding per ronde. 

Voor een nadere toelichting op het programma en om uw vragen te beantwoorden organiseren wij op 17 januari vanaf 15.00 uur een informatiebijeenkomst bij het NWP in Den Haag. Let op: vorige nieuwsbrief is er abusievelijk een verkeerde datum gecommuniceerd. De juiste datum is 17 januari. U bent hiervoor van harte uitgenodigd! Graag horen wij of we u op mogen rekenen; wilt u uw komst bevestigen via deze link.

8. Wij zoeken een nieuwe collega!

Wij hebben een plek vrij voor een programmamanager infrastructuur financiering (fulltime). Heb jij innovatieve ideeen en heb je kennis van financiering van waterprojecten? Dan zijn wij op zoek naar jou. Op onze site lees je de hele vacature. Reageren kan tot 20 januari. 

9.  YEP zoekt stagiaire communicatie 

Voor het Young Experts Programme (YEP) zoeken we een stagiaire communicatie bij voorkeur voor vier dagen per week. Ben je of ken je iemand die een dynamische stage zoekt en ervaring wil opdoen rondom de private sector, NGO's, kennisinstellingen en overheden? Kijk dan hier. Reageren kan tot 20 januari.
 
Ingezonden nieuws

10. Workshop over open data in agrifood sector

Het Ministerie van Economische Zaken, Global Open Data for Agriculture and Nutrition (GODAN), CABI, CTA en Wageningen UR organiseren de derde workshop ‘Creating Impacts with Open Data in Agriculture and Nutrition’.

De workshop brengt een mix van partijen uit de publieke en private sector bij elkaar op nationaal, internationaal en globaal niveau: overheden, bedrijven, consultants, universiteiten, onderzoek en NGO’s. De deelnemers worden uitgenodigd om hun visies, praktische ervaringen, succesverhalen en mislukkingen te delen. Tevens worden de deelnemers uitgenodigd om zich te verbinden aan persoonlijke acties om open data om te zetten in impact.

Het event vindt plaats op van 13 tot 15 februari bij het Ministerie van Economische Zaken in Den Haag. Hier kunt u zich aanmelden.

11. PUB Singapore start internationaal onderzoeksfonds

De Public Utilities Board (PUB) in Singapore, heeft een fonds opgericht voor onderzoek door internationale kennisinstellingen en bedrijven. Met het fonds financiert PUB onderzoeksprojecten in het buitenland. Het doel van deze investering in buitenlands onderzoek is het verbreden van de technology roadmap voor Singapore. PUB stelt 400 duizend Singapore dollar (ongeveer 265 duizend euro) beschikbaar voor maximaal twee jaar. De deadline voor het indienen van een onderzoeksvoorstel is 17 april 2017. Na het indienen zal een panel de onderzoeksvoorstellen beoordelen. Belangrijk is dat het onderzoeksvoorstel past binnen de Singaporese context en de lokale omgevingscondities. Kijk hier voor meer achtergrondformatie.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Lies Janssen, e-mail: l.janssen@nwp.nl of rechtstreeks bij de Ambassade Singapore: sin-ia@minbuza.nl.

12. Vacature delegated representative water Indonesia

Het Ministerie van Economische zaken is op zoek naar een expert integraal waterbeheer die een bijdrage levert aan de strategische bilaterale samenwerking bij waterprojecten in Jakarta. Lees hier de hele vacature. Solliciteren kan tot 16 januari.

13. Vacature EARS: Projectcoördinator

EARS Earth Environment Monitoring levert adviesdiensten en producten op het gebied van droogtemonitoring, oogstvoorspelling, rivierafvoervoorspelling en landbouwverzekeringen. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste projectcoördinator die ons team wil komen ondersteunen. Als projectcoördinator ben je medeverantwoordelijk voor het managen van projecten, opstellen van rapportages, onderhouden van contacten met projectpartners en schrijven van nieuwe projectvoorstellen. Word jij onze nieuwe collega? Lees meer

14. Vacature UNESCO IHE: Lecturer in Water Services Management

UNESCO IHE zoekt voor haar activiteiten een Junior Lecturer in Water Services Management. Lees hier de hele vacature. Solliciteren kan tot 20 januari.

15. Vacature Aidenvironment: Managing consultant

Wil jij ook graag een bijdrage leveren aan een duurzame verandering? Ben je in staat iets te doen dat er echt toe doet? Aidenvironment biedt een boeiende en uitdagende job: managing consultant Land en Water resources (lid van het managementteam). Lees hier de hele vacature. Solliciteren kan tot 18 januari.
 

16. Wetskills-UK krijgt vorm

Momenteel is de Wetskills Foundation druk bezig om de komende evenementen voor te bereiden. Naast India en Roemenië springt het evenement in het Verenigd Koninkrijk in het oog. Deze Wetskills is integraal onderdeel van het Young Water Professional - UK-conferentie (vanuit International Water Association). Tijdens de driedagen durende conferentie worden 120-150 Young Professionals en studenten verwacht met een uitgebreid programma. Zie ook de flyer. Lokale partner is het Water Innovatie Centre van de Universiteit van Bath. Dit is het eerste onderzoekscentrum voor multidisciplinaire watervraagstukken in het Verenigd Koninkrijk. 

Wetskills zoekt nog enthousiaste deelnemers. Werk of studeer jij water en wil jij eens een blik werpen naar de andere zijde van de Noordzee, meld je aan! De registratie is via onze website

Verder zoeken we nog case owners die hun case formuleren voor één van de Wetskills-UK teams. Is jouw bedrijf geïnteresseerd in versterkte samenwerking met UK in de Bath regio? Zoek je nog creatieve input voor jouw case? Wil je betrokken zijn en inhoudelijke publiciteit hebben bij een evenement met meer dan 120 Young Professionals met een passie voor water? Contact ons! Voor meer informatie: Johan Oost, johan.oost@wetskills.com.
 
Veel activiteiten van het NWP vinden plaats in het kader van de programma’s Partners voor Water, Water Mondiaal, Water OS, Yep Water en DRR-team. Deze e-mail nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd naar 4000 abonnees. Heeft u een bericht voor de NWP Nieuwsbrief? Stuur uw bijdrage naar nieuwsbrief@nwp.nl
Email Marketing Powered by Mailchimp