Copy
NWP Nieuwsbrief
 
 1. Nederlandse watersector actief op IFAT München
 2. Save the date: Workshop Marktkansen Energie & Water
 3. Uitnodiging Symposium ‘Urban Design in Times of Climate Change’i
 4. Uitnodiging sectorbijeenkomst Mali
 5. WaterFocus nieuw lid van NWP
 6. Reportage over Ruimte voor de Rivier-aanpak op Australische televisie
 7. Symposium Building with Nature in Deltasteden
 8. Deltares MKB event op 11 juni 2014
 9. iSea: Clash of the Concepts
 10. Seminar: Verbeterde slibontwatering met een drainzuil
 11. Free Feedback Friday on May 16th (online)
 12. Mini Symposium on Water Data Sharing
 13. Vacancy Deltares: Resource Economist
 14. Request for Proposals: Grand Water Challenge programme Securing Water for Food
 15. World Water Academy and World Waternet sign a MoU at the South Africa House in Amsterdam
 16. IWA Water, Energy and Climate Conference, Mexico City
 17. OECD Survey on Stakeholder Engagement for Effective Water Governance

1. Nederlandse watersector actief op IFAT München

De IFAT München wordt beschouwd als de belangrijkste beurs ter wereld op het gebied van water- en milieutechnologie. De Nederlandse water sector is deze week ruim vertegenwoordigd op de beurs, onder andere met een Holland Business Pavilion, waar de volgende partijen zich presenteren: Bosman Water Management, Hubert Stavoren, Royal HaskoningDHV, Membrane SE, Econvert, ISS Tanks, Aquaver, Berghof, ESEP, Berson UV, Van Remmen, Microlan, Aquatech Global Events, Water Alliance, VLM en AquaNL.
 
Op www.dutchwatersector.com vindt u het laatste nieuws over de activiteiten van de Nederlandse watersector in München.

2. Save the date: Workshop Marktkansen Energie & Water

Op dinsdag 3 juni as organiseert Ecofys ism Blueconomy en NWP een kick off workshop in kader van de studie 'Marktkansen van innovatieve technologie voor Energie met Water'. De studie wordt uitgevoerd in opdracht van de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur & Milieu en het InnovationQuarter. Graag horen wij van u over de kansen voor innovatieve technologie en synergie op het gebied van Energie & Water.
Meer informatie: Wouter de Buck (NWP) w.debuck@nwp.nl en Paul Noothout, Ecofys p.noothout@ecofys.com

3. Uitnodiging Symposium ‘Urban Design in Times of Climate Change’

Afbeelding

Op Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei a.s., opent de zesde editie van de Internationale Architectuur Bien nale Rotterdam, IABR–2014–URBAN BY NATURE–, haar deuren voor het publiek. Bijna 100 projecten van over de hele wereld vormen samen de hoofdtentoonstelling URBAN BY NATURE–, waarin de relatie tussen stad en natuur, tussen ruimtelijk ontwerp en de ecologische agenda wordt verkend.
 
Het openingsprogramma op 29 mei start met het symposium ‘Urban Design in Times of Climate Change’ dat de Topsector Water en de Topsector Creatieve Industrie bij elkaar brengt. Multidisciplinaire samenwerking is een essentiële voorwaarde voor vernieuwende oplossingen voor duurzame stedelijke ontwikkeling. Aan de hand van praktijkvoorbeelden van over de hele wereld bespreken Nederlandse en Amerikaanse ontwerpers en waterexperts hoe we concrete stappen kunnen zetten in de richting van een verdere integratie tussen de watersector en de creatieve industrie, en waarom dit essentieel is in tijden van klimaatverandering. Moderator van dit symposium is Henk Ovink, die vanuit het ministerie van Infrastructuur en Milieu is aangesteld om de Hurricane Sandy Rebuilding Taskforce te versterken.
 
Klik hier voor de uitnodiging en het programma.

4. Uitnodiging sectorbijeenkomst Mali

Op donderdagmiddag 12 juni as. organiseert het NWP een sectorbijeenkomst voor Nederlandse (water)organisaties met belang of interesse in Mali. Tijdens de bijeenkomst komt het op handen zijnde bilaterale IWRM waterprogramma uitgebreid aan bod, met name de Assistance Technique die daarvoor wordt gezocht. Tevens wordt de laatste stand van zaken wat betreft de samenwerkingsmogelijkheden in Mali gegeven. Een vertegenwoordiger van de Nederlandse overheid zal tot slot kort de vredesmissie in Mali toelichten.  Voor meer informatie en aanmelden, klik hier

5.WaterFocus nieuw lid van NWP

Afbeelding

WaterFocus is een nieuwe coöperatie die de kracht van zelfstandige adviseurs in de watersector combineert met de organisatorische ervaring van Stichting Nedworc. De 41 water professionals in de organisatie hebben ruime internationale en Nederlandse ervaring in alle aspecten van waterbeheer en watertechniek. Flexibiliteit, innovatiekracht, klantgerichtheid en kwaliteit zijn kernbegrippen voor WaterFocus. Door het lidmaatschap van NWP wil WaterFocus bijdragen aan de versterking van de Nederlandse watersector. Contactpersoon: Marjo Vervoorn, marjo.vervoorn@waterfocus.nu, 06-24968907

6. Reportage over Ruimte voor de Rivier-aanpak op Australische televisie

Op 6 mei zond het Australische nieuwsprogramma Lateline (Australian Broadcasting Corporation) een reportage uit over de Nederlandse Ruimte voor de Rivier aanpak. Verslaggever Barbara Miller bracht hiervoor een bezoek aan de Noordwaard, waar Ruimte voor de Rivier zo’n 2200 hectare teruggeeft aan het water (ontpoldering) en de Overdiepse Polder. U kunt de reportage bekijken via deze link.
 
Ingezonden nieuws

7. Symposium Building with Nature in Deltasteden

Het symposium vindt plaats op 19 juni van 9 tot 14 uur en staat onder leiding van Maarten Smits, Managing Director van Deltares. Inspirerende sprekers als Dirk Sijmons (Curator IABR-2014), Bert van de Burgt (wethouder Dordrecht), Richard Jorissen (Programmadirecteur HWBP, Rijkswaterstaat) en Henk Nieboer (Directeur Witteveen+Bos) leggen de focus op de kansen voor Building with Nature in de Deltastad in binnen- en buitenland. Aansluitend op het ochtendprogramma kunt u deelnemen aan één van de brainstormsessies.
Het symposium wordt georganiseerd in samenwerking met de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR)
 
Programma en aanmelden.
Meer informatie: Bonny.Zwartveld@ecoshape.nl

8. Deltares MKB event op 11 juni 2014

Voor MKB'ers werkend in of met de deltatechnologiesector, organiseert Deltares op woensdag 11 juni van 14.30 tot 18.00 uur een event, waarbij u te horen krijgt wat de plannen zijn van de Topsector Water en de Climate-KIC en wat zij voor u kunnen betekenen. Een terugkerend element is de samenwerking met de kenniswereld: daarvoor bent u op deze middag bij Deltares op de juiste plek.
 
De bijeenkomst vindt plaats in het Deltares Paviljoen, Boussinesqweg 1, 2629 HV Delft. Zie voor meer informatie en het programma de flyer

9. iSea: Clash of the Concepts

Heb jij een vernieuwend idee voor een duurzamere Noordzee? Doe dan mee aan iSea Clash of the Concepts en maak jouw idee tot een succes. Je maakt kans op een innovatievoucher ter waarde van 10.000 euro te besteden bij één van de grote kennisinstituten, plus een vergelijkbare bijdrage van het instituut naar keuze en een-op-een begeleiding vanuit de overheid bij de realisatie van je idee.
Schrijf je in voor 4 april 2014 23.59 uur op www.rijkswaterstaat.nl/isea. Hier vind je ook uitgebreide informatie over iSea Clash of the Concepts.

10. Seminar: Verbeterde slibontwatering met een drainzuil

Na een succesvol innovatieonderzoek naar automatische slibontwatering met een drainzuil, vindt op 22 mei een seminar plaats, waarbij slibontwatering onder de loep genomen wordt. Het onderzoek wordt uitgelicht en de ontwateringsmethodiek uitgebreid besproken. 
Dit seminar is bestemd voor alle waterschappen van Nederland, waterprofessionals, beheerders en management van RWZI's. Het seminar vindt plaats in Hotel Leusden. Na het programma wordt u een uitgebreide lunch aangeboden.
Meer informatie en aanmelden

11. Free Feedback Friday on May 16th (online)

Innovative entrepreneurs with proven concepts for safe drinking water for the Base of the Pyramid are invited for an online free feedback session on their business plans with Sjef Ernes (director Aqua for All) and Saskia Reus-Makkink (founder Africa Funded). Free Feedback Friday organises 20-30 minutes online speeddate sessions to support entrepreneurs with relevant knowledge, expertise and network to get them to the next step. The sessions are supported by Aqua for All and Cordaid.
More information

12. Mini Symposium on Water Data Sharing

The theme of this mini symposium on May 19 is on topics related to web-based water data sharing as addressed by different water management institutions, consulting companies, and research and higher education organizations. The symposium is jointly organized by UNESCO-IHE and Deltares.
Location: UNESCO-IHE, Westvest 7, Delft, the Netherlands (Auditorium A1B)
Date: 19 May 2014, 09:00 - 16:45
Programme details and registration

13. Vacancy Deltares: Resource Economist

Deltares is an independent institute for applied research in the field of water, subsurface and infrastructure. Throughout the world, we work on smart solutions, innovations and applications for people, environment and society. Our main focus is on deltas, coastal regions and river basins.
 
Our unit Scenarios and Policy Analysis is looking for a Resource Economist. Read the full job description on the Deltares website.

14. Request for Proposals: Grand Water Challenge programme Securing Water for Food

DAI kindly invites you to submit a formal proposal for Securing Water for Food (USAID-SIDA-DGIS) DevX awardee assistance on USAID's Grand Challenges for Development project.  The Request for Proposals details the work requested as well as the criteria for evaluation.
Final proposals are due 5:00 pm EDT on Friday May 30, 2014 and can be submitted to GrandChallenges_USAID@dai.com.
More information: Koen Overkamp, koen.overkamp@nwp.nl

15. World Water Academy and World Waternet sign a MoU at the South Africa House in Amsterdam

On 1st of May 2014, World Waternet and World Water Academy signed a Memorandum of Understanding to cooperate on skills development and training of professionals in the water sector of South Africa. The MoU contains an intensive cooperation in the field of skills development and training in South Africa. This includes the exchange of information in fields of interest to both parties, relevant materials and publications. Furthermore the partners agree to take steps for joint activities in the development of water training centres in Africa.
Read the press release
 

16. IWA Water, Energy and Climate Conference, Mexico City

Solving the interlinked challenges of urban water, energy and climate is critical for cities of the future to prosper. The IWA Water, Energy and Climate Conference 2014: Solutions for Future Water Security (IWA WEC) is an opportunity to bring together knowledge from across the globe to share experiences and information, enable collaboration and build new partnerships. The event, to be carried out May 21th to 23th in Mexico City, combines multiple technical sessions with workshops, panel debates, discussion groups, technical tours, Young Water Professional sessions and industry interaction. The event will bring together expertise from across the water cycle from research to practical application to policy and regulation.
More information
 

17. OECD Survey on Stakeholder Engagement for Effective Water Governance

OEDC invites you to participate in the OECD Survey “Stakeholder Engagement for Effective Water Governance”. The questionnaire is available online until 5 June 2014.
 
The objective is to collect data on stakeholder engagement trends, drivers and practices to assess the impact on decision-making processes related to water policy and projects. Results from the Survey will help provide evidence-based assessment, collect best practices, and formulate policy recommendations to the intention of decision-makers. Findings will be published in an OECD report to be launched at the 7th World Water Forum (Korea, April 2015).  
More information
 
Veel activiteiten van het NWP vinden plaats in het kader van de programma’s Partners voor Water, Water Mondiaal, Water OS, Yep Water en DRR-team. Deze e-mail nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd naar 4000 abonnees. Heeft u een bericht voor de NWP Nieuwsbrief? Stuur uw bijdrage naar nieuwsbrief@nwp.nl
Email Marketing Powered by Mailchimp