Copy
Vepa nieuwsbrief
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

Justitieel Complex Zaanstad (PI) voorzien van Vepa meubilair

Sinds 1 juni jl. is het Justitieel Complex Zaanstad operationeel en wordt de huisvesting van gedetineerden geleidelijk aan doorgevoerd. Deze nieuwe penitentiaire inrichting (PI) is onder meer ingericht op het gebruik van meerpersoonscellen en op flexibel capaciteitsbeheer waarmee snel ingespeeld kan worden op wisselingen in het aanbod van justitiabelen.
De nieuwbouw van het Justitieel Complex Zaanstad is uitgevoerd in opdracht van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en vervangt verouderde capaciteit in deze regio.
Het Justitieel Complex Zaanstad biedt ruimte aan ruim 1000 gedetineerden en beslaat een functioneel nuttig oppervlak van 30.000 m2.

Vepa heeft, naast de 600 cellen, de totaalinrichting voor haar rekening genomen. Van familiekamers tot kantoren en van kluisjes tot kinderstoelen.

doordacht meubilair

De nieuwbouw is gerealiseerd door middel van een Publiek Private Samenwerking (PPS), waarbij de contractduur is aangegaan voor 25 jaar. Opdrachtnemer, en daarmee voor Vepa de opdrachtgever, is het consortium Pi2, met o.a. Ballast Nedam als één van de belangrijkste partners.
Het merendeel van de cellen zal bewoond worden door twee gedetineerden per cel. Dit was aanleiding voor industrieel ontwerper Chris Gruijters om te onderzoeken hoe het interieur de gedetineerden in die situatie beter kan ondersteunen. Hij initieerde dit met het penitentiair productiebedrijf van de Penitentiaire Inrichting  (PI) Vught, met het idee dat de meubels ook intern door gedetineerden geproduceerd konden worden.
"Vepa durfde deze samenwerking aan om dit vernieuwende en dynamische inrichtingsconcept ook daadwerkelijk te realiseren binnen de PPS-constructie. We faciliteerden verdere productontwikkeling en halffabricaten voor de opklapbare stapelbedden en lieten de andere meubels er naadloos op aansluiten. Een gedurfde samenwerking met grote uitdagingen en een nog groter vertrouwen in de waarde van het eindresultaat voor de gebruiker”, aldus Gruijters.
Share
Share
Tweet
Forward
+1
Copyright © 2016 Vepa office furniture, All rights reserved.


Status:

ik wil mij uitschrijven   uw gegevens bijwerken
Email Marketing Powered by MailChimp