Copy
Velkommen til Den ny Maltfabrik. 
Dette nyhedsbrev er skrevet af direktør Kristian Krog.

DEN
NY
MALTFABRIK

præsenterer

 

Et kongeligt år for Maltfabrikken


Det har på mange måder været et kongeligt år for Den ny Maltfabrik. Med denne julehilsen vil vi gerne takke alle gavegivere, venner, samarbejdspartnere og dig, fordi du følger med. Den opbakning, vi mærker, er altafgørende for vores fælles projekt.

Og det hele starter lige om lidt, for nu er der trykket på den grønne knap, som skal realisere drømmen om Den ny Maltfabrik. Vi kan næsten ikke vente, til vi ser de fantastiske resultater af den kommende arkitektkonkurrence.

Tak fordi du læser med, og tak fordi du støtter visionerne omkring Den ny Maltfabrik.

Stor arkitekt- konkurrence i gang


Fredag d. 18. december 2015 blev dagen, hvor den store arkitektkonkurrence for Maltfabrikken blev skudt i gang. Vi har drømt om dette i flere år, og nu bliver det virkelighed:
 
”Juleaften kom før tid her i Ebeltoft. Tænk sig at lige nu begynder arkitektfirmaer fra Danmark og udlandet at tilmelde sig konkurrencen. Vi har sommerfugle i maven, og tanken om den dag vi ser deres forslag, giver os alle gåsehud”, fortæller direktør for Den ny Maltfabrik Kristian Krog.
 
Frem mod d. 29. januar 2016 kan arkitekter anmode om at blive prækvalificeret til konkurrencen, der er en ambitiøs to-faset konkurrencemodel til i alt 1,9 mio. kr. Vinderen forventes at blive fundet i september 2016.

Spørger man bestyrelsesformand for Den ny Maltfabrik Anders Byriel om den potentielle effekt af projektet, lyder svaret sådan: "Vores drøm er at gøre Ebeltoft til en oase for kultur, kunst og kreativitet og dermed en endnu mere attraktiv by, der kan tiltrække både nye borgere og turister.”

Borgmester i Syddjurs Kommune Claus Wistoft udtaler: ”Den ny Maltfabrik er et godt eksempel på et udviklingsprojekt, der tager afsæt i en helt særlig kulturhistorisk bygningsmasse og skaber en strategisk byudvikling med fokus på de stedbundne potentialer, vi er stolte af i Syddjurs Kommune. De revitaliserede fabriksbygninger og de omkringliggende byrum mellem gågade og kyst vil i fremtiden styrke Ebeltoft som central turistby og attraktiv bosætningsby”. Du kan læse nyheden her.
 

Royalt besøg ...


Et højdepunkt vi naturligvis skal have med, er det royale besøg på Maltfabrikken i forbindelse med regentparrets sommervisit i Ebeltoft. Lokale madfolk, kunsthåndværkere, musikere og frivillige ildsjæle havde skabt en smuk dag på Maltfabrikken, og regentparret smagte, oplevede og lyttede med stor interesse. Især tankerne om det fremtidige kulturhus med kreative erhverv og Artist-in-Residence vakte Hendes Majestæt Dronningen og prinsgemalens særlige interesse. Tak til alle, der var med til at sætte kronen på værket for en dag på Maltfabrikken.
 

52 mio. kr. i gave på få måneder


Vi er glade! Vi er taknemmelige! Opbakningen til Den ny Maltfabrik er stor fra lokale gavegivere såvel som fra landets fonde. Salling Fondene donerede 7 mio. kr. i oktober. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal donerede 25 mio. kr. i november, og Realdania donerede 20 mio. kr. i december. Hermed har partnerskabet mellem Syddjurs Kommune og Fonden Den ny Maltfabrik nået det punkt, hvor vi sætter gang i realiseringen af projektet.

Der mangler stadigvæk den sidste fundraising, men det er vores ambition og håb, at flere fonde og forhåbentlig også lokale virksomheder og personer vil hjælpe os i mål.  
 

Glædelig Malt-jul og godt nytår


Endnu en gang tak for opbakningen! Julebudskabet herfra fabrikskontoret er taknemmelighed. S.B. Lundbergs stolte Maltfabrik har stået på kanten af Ebeltoft siden 1861, og den vil stå der mange mange år ind i fremtiden som byens nye mødested. Dette havde de færreste troet på dengang nedrivningstilladelsen blev givet i 2010 - men tro kan flytte bjerge.

Bestyrelsen for Fonden Den ny Maltfabrik takker alle samarbejdspartnere for et godt samarbejde indtil nu. Vi ser frem mod de kommende oplevelser og de meget spændende år, vi går i møde. Godt nytår!   
Læs mere på www.nymalt.dk  »
Friend on Facebook | Forward to Friend 
Copyright © 2015 Den ny Maltfabrik, All rights reserved. 
This is an e-mail from the project Den ny Maltfabrik in Denmark. This e-mail and any attachments are confidential and may contain legally privileged information solely for the use of the intended recipient. If you have received this e-mail by error, please notify the sender immediately and delete this message and any attachment from your system without producing, distributing or retaining copies hereof.

Our mailing address is:
Den ny Maltfabrik
Adelgade 39, baghuset
Ebeltoft 8400
Denmark

unsubscribe from this list | update subscription preferences