Copy
Read this newsletter in English - click here!

Så er det NYE MUSSKEMA.DK i luften! Det er allerede nu implementeret hos en række kunder. Hvornår ønsker I at komme med over?

Gennem 2½ år har vi knoklet med dette – og lyttet til kunder, justeret på planer, udviklet og skrevet koder… Og NU er vi så i luften med det nye! Og det ér virkelig en helt ny platform. Vi har bevaret alt det bedste fra den gamle platform og udviklet masser af nye, spændende muligheder i den nye. Alt sammen for at sikre, at vi med Musskema.dk også i fremtiden tilbyder den bedste platform til medarbejderudvikling!

Nu glæder vi os rigtig meget til at vise den til jer – og udvikle Musskema.dk videre herfra sammen med jer!

I sidste uge af maj gik vi i luften og konverterede den første kunde – med en god portion sommerfugle i maven, men også stor tiltro til, at udviklerne havde gjort deres arbejde godt, og testerne ligeså. Og det lykkedes! Naturligvis var der nogle småting, men de blev hurtigt løst.

Lige nu er vi lidt udfordret af at konvertere spørgerammer, som er på flere sprog – men det løser sig hen over sommeren. Det handler om systemets vished om at spørgsmålene er identiske, når de er formuleret på flere sprog…

Vi har de sidste uger været i dialog med de kunder som siden stille og roligt er blevet konverteret og er gået i gang på den nye platform. Det klare billede for os alle er, at dette nye er et rigtig godt skridt ind i en ny fremtid!

Hen over sommeren kommer vi med en helt ny hjemmeside på www.musskema.dk til at kommunikere den nye platform – med samme grafiske udtryk som den nye sikrede produktionsside har.
Vi vil i dette nyhedsbrev fortælle lidt mere om den nye platform, vise et par skærmbilleder – og drøfte muligheder for konverteringer for alle vores øvrige kunder.

Rigtig god sommer!

Med venlig hilsen – og god læselyst!

Hvornår er I klar til at blive konverteret – over til den nye og spændende platform?
Vi beder kunderne kontakte Jonas Bøge i Support. Han er projektleder på det med at få kunderne konverteret (info@musskema.dk, att. Jonas), så laver han en aftale om, hvordan og hvornår det kan ske efter sommerferien.
Vi er klar til at konvertere langt de fleste kunder nu. Der er én lille ting, vi mangler at kunne håndtere – og det betyder, at hvis I har dette ønske, så må I lige vente til efteråret:
 • I MUS, Sygefravær og Kompetenceudvikling er der i det gamle system mulighed for at mere end én leder kan have adgang til dialogen. Sådan vil det også være fremadrettet! Når vi konverterer et firma nu, vil kun én leder have dialogadgangen til de historiske data. Nemlig den primære leder. Kan I leve med, at kun den primære leder (hvem det så er – må vi have en snak om) kan se de historiske data – kan vi sagtens konvertere jer inden så længe.
 
Hvad overføres, når vi konverterer jer fra det gamle til nye:
 • MUS: Spørgerammer, scorer, tekstsvar, aftaler og referater
 • Kompetencespindelvæv: Ingenting – det nye er så markant anderledes og bedre
 • GRUS: Spørgerammer, score, tekstsvar, aftaler og referater
 • APV: Spørgerammer og aftaler + en ZIP-fil med samtlige referater fra tidligere APV
 • Sygefravær: Spørgerammer, aftaler og referater
 • CV: Ingenting – det nye er så markant anderledes og bedre
 • Kompetenceudvikling: Spørgerammer, aftaler og referater.
 
Hvori består de mest afgørende nyheder i det nye?
I virkeligheden kunne man godt sige, at alt er nyt. Men den grundlæggende idé er genkendelig. I kan fortsat gøre præcis de samme ting – men der er meget mere. Og så er det langt bedre og smartere.
I sidste nyhedsbrev for godt en måned siden fortalte vi lidt om det nye og de enkelte modulers nyheder. Det skal vi ikke gentage, men henvise til nyhedsbrevet i april 2016 (Læs her).
Dog vil vi gerne gentage overskrifterne for det nye fra sidst:
 • Omfattende integration til andre systemer – et nyt, åbent API til udveksling af data og handlinger
  • Det betyder, at I fx kan få en sammenkobling til jeres personalesystem, så I i real-tid kan have jeres MUS-organisation opdateret direkte fra jeres personaledatabase, når der kommer en ny medarbejder eller en medarbejder rejser
    
 • Samlet aftaleoversigt – nye muligheder for at den enkelte leder kan arbejde med aftaler på tværs af alle moduler og centrale muligheder for opsamling af aftaler i fx HR afdelingen!
  • Sådan ser lederens nye dashboard ud – med klare oversigter og oversigt fra alle moduler over, hvor der er aftaler, lederens skal tage action på. Har de overskredet, så er de røde – som her:
 
 • Visuel tilpasning til jeres virksomhed – virksomhedslogo integreres i mails, grafer, o.l.
  • Det betyder konkret, at jeres firma-logo indsættes, som ovenfor i øverste venstre hjørne.
Det betyder også at alle grafer og mails indeholder jeres eget firmalogo som afsender!
 • Ny dynamisk databasestruktur – fuld mulighed for sammenligning af scorer fra år til år og fra afdeling til afdeling uanset om man ændrer spørgerammen, har flere forskellige spørgerammer eller flere forskellige sprog (NB!)
  • Den enkelte virksomhed kan beslutte og straks ibrugtage flere sprog til spørgerammerne. Har man fx polske eller tjekkiske medarbejdere i nogle teams, så kan man på sin firmaside vælge ”Tilgængelige sprog”: Dansk, engelsk, polsk og tjekkisk – og ”Primære sprog”: fx Engelsk.
  • Når firmaet så vil lægge en spørgeramme ind, så betyder det, at der er flag og tekstfelt til de valgte tilgængelige sprog. Her indskriver man spørgsmålene i de sprog, man ønsker. Og derefter er alle sprogene valgbare for medarbejderne.
  • Den enkelte medarbejder går selv ind på sin profil og vælger det sprog, man ønsker. Herefter får netop denne medarbejder alle spørgsmål på sit ønskede sprog. Og det påvirker ikke graferne, som vises på tværs af sprog for teamet!
  • Har firmaet af en eller anden grund ikke fået oversat et spørgsmål til fx tjekkisk, så vises spørgsmålet på det primære sprog, her: engelsk.
  • Selve systemsproget/hjemmesidesproget er dansk eller engelsk – men vi er meget interesseret i at høre fra vores kunder om ønsker og behov, for så vil vi rimelig hurtigt kunne lægge nye sprog ind her også, så man kan vælge fra disse med flag. Skriv eller ring!
  • Og som det helt nye: Så kan man nu fremadrettet også sammenligne grafer fra år til år, selv om man har tilføjet, rettet eller slettet spørgsmål!
    
 • Nyt design og brugerflade med endnu større brugervenlighed
  • Velkommen til det! Og mangler I noget, så sig det straks til os!
 
Fra lederens side – i det nye
Vi har søgt at gøre det meget overskueligt, logisk, intuitivt og praktisk – med masser af hjælp lige ved hånden.
Her ser vi lederens side:Den øverste grønne pil – viser hvor kundens logo er placeret i det nye.
Den venstre blå pil viser, at den pågældende leder her har to teams at føre MUS med: Chefgruppen – og Staben. Klikker lederen på Staben – åbnes for de to medarbejdere, som ligger ved den højre blå pil: HR1 og ØKO1. Og her kan lederen se deres status for MUS...
Den røde pil viser et ”?” – og bag dette ligger masser af små enkle og illustrative vejledninger, som enhver kan forstå – om alle mulige ting på Musskema.dk… Man klikker på dem, og så åbnes en PDF-fil om det givne tema.
Den sorte pil viser stedet, hvor både leder og medarbejder vil kunne se sin egen profil og evt. rette sin sprogpræference, mailadresse eller sit password… Her vil en chef og leder også kunne vælge en eller flere sekretærer, der kan agere på lederens vegne, men dog ikke læse referater.
Dette kun som eksempler på, hvordan det hele er opbygget – og det gælder alle modulerne. De er opbygget ensartet. Nogle med mange flere – andre med færre funktioner.
 
Ekstra muligheder i Kompetencespindelvævet
Her er der virkelig sket meget nyt.
For det første har man mulighed for at vælge så mange afsnit af temaer, som man ønsker. Før var det begrænset til to: Faglige og Personlige kompetencer. Nu kan man vælge fx 5 temaer – og kalde dem alle, hvad man ønsker. Fx "Ledelseskompetencer".

Rød streg (= rød pil) er den ønskede score for personen her! Altså på individniveau!
Gul stiplet linje (= Blå pil) er det ønskede gennemsnit for teamet!
Turkis farve: Er teamets gennemsnit
Grøn farve: Er den enkelte medarbejders score
Grøn pil viser, hvor kundens eget logo placeres på graferne.
 
Konverteringen – og evt. kurser/vejledning?
Ja, der er masser af gode grunde til snarest muligt at komme over. Det vil I ikke fortryde!
Hvis I har brug for lidt ekstra fra support i den første tid, så er I meget velkommen til det – al telefonisk support er fortsat gratis.
Ellers kan vi f.eks. tilbyde:
 • Et 2-timers intro-kursus til alt det nye for ledergruppen + superbrugere o.l.: 5.000 kr. + kørsel.
 • Et halvdagskursus til alt det nye og lidt dybere om den gode dialog, MUS og kompetenceudvikling m.v.: 9.500 kr. + kørsel
 • Priserne er ekskl. moms.
Vi kan også lave et skræddersyet forløb, hvis I har særlige behov.

Men det hele starter med, at I kommer over på den nye platform! Kontakt straks Jonas Bøge (info@musskema.dk) – og få en snak om jeres konvertering til det nye!
 
Nu ønsker vi alle vores kunder en rigtig god sommer!
Copyright © 2016 Musskema.dk, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@musskema.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list