Copy
Ha ez az e-mail nem nyílik meg helyesen, kérjük kattintson ide: 
View this email in your browser
FSZK logója

EMBERI JOGOK
MÉLTÓSÁG
EGYENLŐSÉG
HOZZÁFÉRHETŐSÉG
BEFOGADÁS
e-Hírlevél | 2015. március
Hazai és Nemzetközi Kapcsolatok Irodája
Audio-narrációs modellprogram

illusztráció2015 februárjában sikerrel végeztek az FSZK és a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) együttműködésében megvalósuló audio-narrációs modellprogramban részt vevő szakemberek.
Honlap
Email
Mentorhálózati Koordinációs Iroda
Intézményi Férőhely Kiváltás

illusztráció2015. március 19-én kerül megrendezésre az Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó. Magyarországon jelenleg 6 nagy létszámú állami és egyházi intézménynél folyik az intézményi férőhely kiváltási program, melyek 2015 októberében zárulnak.

Foglalkoztatási munkacsoport

Az Emberi Erőforrás Minisztérium támogatásával az intézményi férőhelykiváltáshoz kapcsolódó foglalkoztatást támogató munkacsoportot hozunk létre azzal a céllal, hogy a kiváltás program jelenlegi megvalósítóinak, valamint a következő pályázati kör kedvezményezettjeinek célirányos segítséget nyújtsunk foglalkoztatási elképzeléseik megvalósításához.
Honlap
Email
Nyolc Pont Projektiroda
Képzéseink

Lezárult, folyamatban lévő és előkészítés alatt álló képzések a Nyolc Pontban. A képzések meghirdetéséről folyamatosan értesülhetnek az FSZK honlapján, valamint a Nyolc Pont projekt hivatalos Facebook oldalán.
Facebook
Honlap
Email
Oktatási és Szolgáltatásfejlesztési Csoport
Képzési felhívások

Felhívás az autizmus-specifikus mentorszülő képzésre

Autista gyereket nevelő szülők, családtagok kompetenciafejlesztő tréningje
 
Honlap
Email
RÉV Projektiroda
SZER gyorsjelentés

Elkészült a Szolgáltatáselemző Rendszer (SZER) adatállományának elemzése a 2014. április 1. és 2014. december 31. közötti időszakra vonatkozóan. A SZER elsőként nyújt megoldást az országosan egységes adatok többtényezős, komplex elemzésére, naprakész statisztikák lehívására.
Facebook
Honlap
Email
Közérdekű Közlemények
A látássérült emberek az Infoalap ingyenes tananyagaival készülhetnek ECDL vizsgára

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány (INFOALAP) honlapján elérhető és ingyenesen letölthető az új ECDL Select Start vizsga mind a négy moduljának billentyűzetközpontú, kifejezetten a vak és aliglátó emberek számára kidolgozott tananyag-csomagja. Az új vizsga a következő négy témakört foglalja magába: számítógépes alapismeretek, online alapismeretek, szövegszerkesztés, táblázatkezelés.
KIEMELT TÁMOGATÓ

Emberi Erőforrások Minisztériuma magyar címeres logója
Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.
1071 Budapest, Damjanich utca 4.
Tel.: (+36 1) 450 3230, 450 3240 | Fax: (+36 1) 450 3235
Facebook
Honlap
Email
A Társaságot a Magyar Állam alapította abból a célból, hogy a fogyatékos személyek maradéktalan esélyegyenlőségének előkészítő folyamatát felkészült, elhivatott és professzionális szakembergárda támogassa. Szakmai programjaink megvalósítása során, a fogyatékosügy minél szélesebb körű társadalmi elfogadottsága érdekében és a ”semmit rólunk, nélkülünk“- elv alapján szorosan együttműködünk a fogyatékos személyek érdekvédelmi és szakmai szervezeteivel, hazai és nemzetközi szakembereivel, intézményeivel. Hisszük, hogy a fogyatékos embereket ugyanazok a politikai, polgári, gazdasági, kulturális és szociális jogok illetik meg, mint nem fogyatékos társaikat. Küldetésünk, hogy tevékenységeinkkel elősegítsük e jogok érvényesülését.
Szerzői jog © FSZK Nonprofit Kft. 2015  Minden jog fenntartva.