Copy
FSZK logója
EMBERI JOGOK
MÉLTÓSÁG
EGYENLŐSÉG
HOZZÁFÉRHETŐSÉG
BEFOGADÁS
e-Hírlevél | 2018. március

Nemzetközi V4-es konferencia


A fogyatékosságügyi szakpolitika és gyakorlat területén kiemelt nemzetközi esemény került megrendezésre Magyarországon. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2018. március 13-14-én, Magyarország V4-es Elnökségének keretében kétnapos konferenciát szervezett a Budapest Kongresszusi Központban, Társadalmi és technológiai innovációk – A fogyatékos emberek teljes körű társadalmi részvétele címmel. A rendezvény fókuszában napjaink társadalmi és technológiai innovációi a fogyatékossággal élő személyek mindennapjaiban voltak, továbbá az azokra reagáló kormányzati intézkedések a Visegrádi Csoport országaiban.
Hazai Támogatások Programirodája

Meghívó - Gondoljuk újra a szülőklubokat!


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt és Társaságunk által lebonyolított "Szülősegítő szolgáltatások támogatása" (SZÜLŐ2018) című pályázat keretében a Motiváció Alapítvány 2 alkalommal várja a pedagógus kollégákat és a szülőket a szülőklubok újra gondolását célzó közös beszélgetésre, amelynek során
- közösen átgondolják, hogy milyen problémák merültek fel az eddigi szülőklub kezdeményezések kapcsán,
- megfogalmazzák a szükségleteket és igényeket, amelyeket fontosnak tartanak a szülőklubok szempontjából,
- és javaslatokat tesznek arra, hogy miért tartják fontosnak a szülőklubokat és hogyan látnák hatékonynak.

AUTÓPLUSZ2018 pályázat


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett és Társaságunk által lebonyolított „Személygépkocsi beszerzés támogatása kerekesszékkel közlekedő személyek részére” – AUTÓPLUSZ2018 című pályázati programra beérkezett pályázatok bírálata a Pályázati útmutatóban foglaltak szerint megtörtént. A pályázati programra 185 darab pályázat érkezett be, amit az értékelő bizottság tagjai objektív pontozási szempontrendszer alapján leértékeltek. A programra 47.300.000 Ft keretösszeg állt rendelkezésre, a pályázók 450.500.000 támogatási igényre nyújtottak be összesen támogatást.

A nyertes lista honlapunkon elérhető.
Honlap
Email
TÁRS Projekt

Magyarországi TL lakók az Európai Parlamentben


Sikeresen lezajlott az a szakmai nap, melyet dr. Kósa Ádám európai parlamenti képviselő kezdeményezésére 2018. március 20-án a Magyarország Európai Unió állandó képviseletén és az Európai Parlamentben tartottak intézményi férőhely kiváltás témában, Támogatott Lakhatásban (TL) élő emberek részvételével. A TÁRS Projekt fő célkitűzése a szociális intézményi férőhely kiváltás szakmai-módszertani hátterének biztosítása az ország egészében, így a programon nagy örömmel vettek részt Társaságunk szakemberei is, segítve a szervezők munkáját szakmai tapasztalataikkal.
Honlap
Email
Rehabilitációs Programiroda

Hamarosan indulnak az új, innovatív foglalkoztatási projektek


A nagy érdeklődést követően 46 db pályázat érkezett a még tavaly év végén meghirdetett FOGLALKOZTATÁS 2018 – a Megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiaci integrációját elősegítő programok támogatása címet viselő – pályázatunkra. 
Három konzorcium tervezi ágazatközi együttműködési modellprogram megvalósítását a fogyatékos (SNI) fiatalok oktatásból munkába lépésének elősegítése érdekében. 42 szervezet kíván megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiaci integrációját elősegítő innovatív szakmai programot és foglalkoztatást népszerűsítő rendezvényeket megvalósítani, és egy konzorcium pályázta meg a már évek óta sikeres Fogyatékosság-barát Munkahely Elismerés, a Segítő Vásárlás és a Jobb Velünk a Világ programok további működtetését és fejlesztését.
Jelenleg a pályázatok értékelése zajlik, néhány héten belül várható az eredményhirdetés, melyről a honlapunkon és a hírlevélben is olvashatnak majd.
Honlap
Email
Autizmus Koordinációs Iroda

Miértek és hogyanok? Társas helyzetek a mindennapokban


Még vannak szabad helyek!
Szociális történetek, szociális forgatókönyv, rajzbeszélgetések és más módszerek autista gyerekek társas megértésének támogatásában.
Miért van szükség a társas megértés megsegítésére autista gyerekeknél?
Milyen módszerekkel és hogyan segíthetjük a megértést?
További információ és jelentkezés honlapunkon található.
Honlap
Email
KIEMELT TÁMOGATÓ

Emberi Erőforrások Minisztériuma magyar címeres logója
Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.
1138 Budapest, Váci út 191.
Tel.: (+36 1) 450 3230, 450 3240 | Fax: (+36 1) 450 3235
Facebook
Honlap
Email

Mi, az FSZK munkatársai tiszteljük az emberi sokféleséget, a veleszületett méltóságot és az egyén autonómiáját.

Hiszünk abban, hogy a befogadó társadalom a teljes mértékben hozzáférhető környezet, és a mindenki számára elérhető szolgáltatások által lehetővé teszi az alapvető emberi jogok maradéktalan gyakorlását a fogyatékos emberek számára is.

Ezért elkötelezettek vagyunk a befogadó társadalom kialakítása, a fogyatékos személyek életminőségének javítása mellett, melynek alapja a „Semmit rólunk, nélkülünk!” elv, az egyenlő esélyű hozzáférés eszméjének és gyakorlatának alkalmazása, a személyközpontú megközelítés.

Ennek érdekében vállaljuk, hogy tevékenységeinket, a Fogyatékos Személyek Jogairól szóló ENSZ Egyezmény szellemében végezzük. Működésünkben biztosítjuk az átláthatóságot, folyamatosan képezzük magunkat, és tartózkodunk a hátrányos megkülönböztetés minden formájától.

Törekszünk arra, hogy partnerségi kapcsolatokat alakítsunk ki és tartsunk fenn azonos elveket valló hazai és nemzetközi szervezetekkel annak érdekében, hogy a fogyatékos személyek kivétel nélkül részesülhessenek a széleskörű partnerségen alapuló fejlesztési programok eredményeiben.


Könnyen érthető kommunikáció piktogramja AZ ALÁBBI SZÖVEG A FENTI SZÖVEG KÖNNYEN ÉRTHETŐ VÁLTOZATA:

Alapelveink, amire a munka során odafigyelünk.

Tisztelünk minden embert.

A fogyatékos emberek jogaiért küzdünk.

Hisszük, hogy az akadálymentes környezet segíti a fogyatékos emberek életét.

Támogatjuk a befogadó környezet kialakítását, és
a fogyatékos emberek életének javulását.

Betartjuk az Semmit rólunk nélkülünk elvet, ezért 
a fogyatékos embereket megkérdezzük a munkánk során.

Hazai és nemzetközi kapcsolatokat alakítunk ki, hogy
a fogyatékos emberek sokféle segítséget kapjanak a munkánkból.

Szerzői jog © FSZK Nonprofit Kft. 2018  Minden jog fenntartva.


This email was sent to <<E-mail cím>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
FSZK Közhasznú Nonprofit Kft. · Váci út 191. · Budapest, Bu 1138 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp