Copy
Ha ez az e-mail nem nyílik meg helyesen, kérjük kattintson ide: 
View this email in your browser
FSZK logója

EMBERI JOGOK
MÉLTÓSÁG
EGYENLŐSÉG
HOZZÁFÉRHETŐSÉG
BEFOGADÁS
e-Hírlevél | 2014. december

December 3 – „ÁLLJ MELLÉNK!” kampány a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából


"Utca" emberei posztolnakDecember 3-án a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmával az FSZK sikeres kampányt szervezett két vidéki városban (Debrecen, Győr) és két budapesti helyszínen (WestEnd City Center, ELTE). A program üzenete hogy a fogyatékos emberek társadalmunk egyenjogú tagjai, részesei a mindennapoknak, közöttünk élnek. Bízunk abban, hogy a személyes találkozás az „utca” emberét is a személyes felelősségvállalásra bátorította. A négy helyszínen mintegy 250 főt, a Facebook-on a kampánnyal közel 28 ezer főt sikerült elérnünk.


Az FSZK a II. MikuLÁSS Futáson


Békefi Évi, Révész Szabolcs, Szuhár Szabolcs FSZK-s polóvalDecember 7-én a Margitszigeti Atlétikai Centrumban került megrendezésre a Látássérültek Szabadidős Sportegyesületének (LÁSS) II. MikuLÁSS Futása, melyen az FSZK is képviseltette magát. A futás célja, hogy felhívja a figyelmet az egyesületre, a futás bevételét az egyesület működésére és fennmaradására használják.  A résztvevők egy vagy két szigetkört futottak Mikulás sapkában, csengővel, amit a szervezők biztosítottak. A belső 400 m-es pályán, azt lehetett kipróbálni, hogy milyen bekötött szemmel, segítővel futni. A távot - a zord időjárás ellenére – remek hangulatban sikerült teljesíteni. Futóink két kört futottak, ami egy kicsivel több, mint 10 km!
 
Gratulálunk résztvevő kollégáiknak, Békefi Évinek (önkéntes), Révész Szabolcsnak (futó és önkéntes) és Szuhár Szabolcsnak (futó)! 
Mentorhálózati Koordinációs Csoport

Mentorhálózati Koordinációs Iroda működése


Az FSZK Mentorhálózati Koordinációs Irodája által irányított mentorok immáron mind a hat intézmény férőhely kiváltással érintett intézményben (Berzence, Bélapátfalva, Kalocsa, Mérk, Szakoly, Szentes) végzik munkájukat. A megkötött szerződések alapján, összességében az FSZK több mint 6000 órányi szakmai segítséget biztosít majd az intézményi férőhely kiváltásban érintett intézmény lakói és szakemberei számára 2015. október végéig.
 
A mentorhálózat tagjai számára szakmai hátteret és támogatást biztosítunk a jövőben is: első alkalommal a támogatási szükségletfelmérő szakmentorok, valamint a foglalkoztatási szakmentorok számára szervezünk Szakmentor Munkacsoport Találkozókat majd 2015. év elején. Továbbá a kulcsmentorok számára továbbra is szervezünk Folyamatkísérő Konzultációkat, valamint minden mentor számára elérhető (önkéntes alapon) Szupervíziós Csoport is.
 

Részvétel az Európai Szakértői Csoport (EEG) munkájában

 
csoportok logói2014. december 10-11-én az European Expert Group (EEG) on the Transition from Institutional to Community-based Care Brüsszelben szervezett találkozót az Európai Parlament képviselővel, valamint tartott szakmai munkacsoportülést az európai bizottsági képviselők tájékoztatója kapcsán. Társaságunkat az FSZK Mentrohálózati Iroda vezetője képviselte az eseményen, amelyen December 10-én, az Európai Parlamentben Kósa Ádám magyar és Helga Stevens belga, hallássérült képviselők erősítették meg, hogy az Európai Unió kiemelten fontosnak tartja az intézmény férőhely kiváltási programot. Mindketten elköteleződésüket fogalmazták meg, hogy a 2014-2020-as időszakban, összhangban az EU irányvonalaival, mindent megtesznek a közösségi ellátások megerősítéséért, az intézményi keretek felszámolásáért. A két képviselő mellett az Európai Bizottság tisztségviselői is részt vettek a találkozón és kifejezték egyetértésüket és támogatásukat a kiváltási program mellett!
 
December 11-én az EEG munkacsoportjában tovább dolgoztak a résztvevők az intézményi férőhely kiváltással kapcsolatos kihívások megfogalmazásán, a megoldások keresésén, jó gyakorlatok összegyűjtésével és kutatási projektek bemutatásával, valamint a résztvevő országok képviselőinek beszámolóival. Legfontosabb konklúzióként a téma folyamatos ébren tartása fogalmazódott meg az európai szinten, hiszen az új parlament és bizottság tagjai számára is egyértelművé kell tenni közösségi ellátások fontosságát, meg kell nyerni minél több szakembert, hivatalnokot és képviselőt e kiemelten fontos ügynek.
Honlap
Email
Hazai Támogatások Programirodája
Államtitkár a mikrofon előttCzibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára december 3-án, a Fogyatékos Emberek Világnapján megnyitotta Miskolcon a Szimbiózis Alapítvány „Batyu-Téka, több mint étterem…” nevű közösségi kezdeményezését, melynek egyik helyiségében a FOF2014 kódjelű pályázati programban nyert támogatásból valósul meg szolgáltatás. Az Alapítvány évek óta sikeres együttműködő partnere a Társaságnak, így az FSZK-t Giflo H. Péter képviselte a megnyitó ünnepségen.
Honlap
Email
RÉV Projektiroda

Érjünk együtt célba - fogyatékos és ép gyermekek közös sportélménye Kecskeméten


torna közben a fogyatékkal élőkKecskemét, 2014. november 19. – A TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001 kódjelű, „Rehabilitáció, Érték, Változás” (RÉV) kiemelt projekt keretében került megrendezésre az „Érjünk együtt célba!” Integrációs Sportrendezvény.
Az esemény célja, hogy a közös sport öröme elősegítse az előítéletek, valamint a szociális gátak lebontását. Az eseményt megelőzően a város négy iskolájában különleges osztályfőnöki órákat tartottak, melyek fő témája volt az esélyegyenlőség elvének értelmezése, a sztereotípiák feloldása, valamint a fogyatékos emberekkel való kapcsolatteremtés folyamata.
 
A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola adott helyet a különleges sporteseménynek, amelyen egészséges és fogyatékkal élő középiskolás fiatalok a sztereotípiákat félretéve együtt sportolhattak. Az egész napos program lehetőséget nyújtott arra, hogy a fiatalok egymással együttműködve, a mozgás felszabadító és örömteli élményén keresztül, játékosan fedezzék fel a fogyatékkal élő emberek világát és kipróbáljanak különböző kevésbé ismert sportágakat. Ilyen sportág volt a kerekes székes kosárlabda, az ülőröplabda és a vak ping-pong, de a fiatalok belekóstolhattak a boccia és a judo izgalmaiba is. A nap sportbemutatókat és sorversenyeket is tartogatott.
 
Leviczky Cirill, Kecskemét stratégiai és pénzügyi bizottságának elnöke örömmel üdvözölte a kezdeményezést és elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy Kecskeméten egy nyitott és demokratikus társadalom működjön, ehhez lényeges, hogy az emberek ne legyenek előítéletesek. Az ilyen rendezvények hozzájárulnak ehhez. A sport sok mindenre megtanítja a fiatalokat: egymástól tapasztalatokat szerezhetnek és az ismerethiányból fakadó problémák nem fognak előfordulni, mikor felnőttként találkoznak már nem fognak idegenként tekinteni egymásra. A város esélyegyenlőségi programja is ezt a célt szolgálja.
 
Bernáth asszony mosolyog és tapsolA sajtótájékoztatón Bernáth Ildikó, Szakmapolitikai Koordinációs Testület elnöke ismertette a Rehabilitáció, Érték Változás (RÉV) program célkitűzéseit, amelyben a magyar Kormány és az Európai Unió közel 5 milliárd forintot biztosított a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztathatóságának javítására, nyílt munkaerő-piacon történő elhelyezkedésük elősegítésére. A program országos lefedettségű, három állami cégnél (FŐKEFE, KÉZMŰ, ERFO) megvalósuló képzés az ország valamennyi régiójában összesen 97 helyszínen volt elérhető és több mint 6000 dolgozót érint. A képzések 80 százalékban vidéken valósultak meg, ezen belül 16 telephely a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben található, időtartamuk összesen több mint 98 ezer óra. 
 
Szabó László, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének elnöke úgy fogalmazott, hogy "nincs fontosabb dolgunk a világban, mint hogy tegyünk azon embertársainkért, akiknek segítségre, támogatásra van szükségük. A fogyatékkal, vagy ahogyan ezt szebben és pontosabban mondják: a kihívásokkal élőkért azért is érdemes tenni, mert rengeteget kapunk vissza tőlük. Életszeretet, életerőt, a soha fel nem adás nagyszerű érzését. A mai nap programja azt bizonyítja, hogy az ép diákoknak semmi problémát nem jelent együtt sportolni olyanokkal, akik más teljesítményre képesek. És ez így van rendjén, mert az ország olyan lesz, ahogyan azokhoz fordul, akiknek a biztonságos jövőjükhöz segítségre van szükségük. Egyszerű ez: ha nem figyelünk erőn felül azokra, akik a szolidaritásunkra szorulnak, akkor mi, magyarok, épek és fogyatékosak közösen, fogjuk elveszteni a jövőnket."
 
A több mint kétszáz fős esemény házigazdái Dani Gyöngyi, vívó paralimpikon és Faragó Miklós újságíró voltak. A rendezvény további vendégei között volt Orsós Zsolt, látássérült csörgőlabda paralimpikon, dr. Kátai Németh Vilmos, látássérült aikido mester, thai-boksz edző, Boronkay Péter, kétszeres paratriatlon-világbajnok és Vereczkei Zsolt, kétszeres paralimpiai aranyérmes úszó is.
 
kerekesszékes vezetésével tornáznakA sportnapra a város hét iskolájából, Szegedről és Budapestről is érkeztek ép és fogyatékkal élő fiatalok, összesen 116 egészséges és 92 fogyatékkal élő gyermek sportolt együtt. A házigazda II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola mellett képviseltette magát a Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola Gáspár András és Speciális Szakiskolái, a Humán Középiskola Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola és a Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakközépiskola és Szakiskola.
 
A rendezvényhez kapcsolódott egy rajzpályázat, „Fogyatékos diákok kisiskolás szemmel” címmel, melyet a FODISZ, a Kecskeméti Katona József Könyvtár Széchenyiváros Fiókkönyvtára és a Bács-Kiskun Megyei Olimpiai Barátok Köre együttesen hirdetett meg. 1-4. osztályos kecskeméti általános iskolai tanulók nevezhettek rajzaikkal. A pályázók a Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola, a Móra Ferenc Általános Iskola a Lánchíd utcai Általános Iskola és a Juhar úti és a Nyíri úti EGYMI tanulói voltak. A beérkezett mintegy 30 db alkotást minden érdeklődő megtekinthette a sportnap helyszínén.
Facebook
Honlap
Email
Nyolc Pont Projektiroda


Autizmus–specifikus követelményrendszerek


Zajlik a követelményrendszerek első verziójának javítása a bázisintézmények és autizmus-szakértőink visszajelzései alapján. Ezzel egyidejűleg az úgynevezett „támogató dokumentumok” listájának véglegesítése is megtörténik.


Bázisintézmények


Bázisintézmény logójaMegvalósult a bázisintézmények szakembereinek szóló tematikus műhelymunka sorozat, az intézményi gyakorlat fejlesztésének támogatására. A műhelymunkák elméleti és gyakorlati elemeket is tartalmaztak. A témák az intézményekből érkező igényeknek megfelelően kerültek kiválasztásra, így a protetikus környezet kialakítása, szociális-kommunikációs felmérés és tervezés, valamint a viselkedésproblémák megelőzése és kezelése témák köré szerveződtek a workshopok.


Akciókutatás konferencia


Előadás közbenA bázisintézményeket támogató akciókutatók szervezésében november 28-án megrendezésre került az „Akciókutatás az intézményi gyakorlatfejlesztés érdekében" című konferencia. A rendezvény lehetőséget biztosított az akciókutatás során szerzett intézményi tapasztalatok megosztására a projekt többi bázisintézményével és az FSZK-ban az autizmus ügye iránt érdeklődő szakemberekkel. A konferencia részvevőinek körét társkutatók, a bázisintézmények munkatársai, a projekt szakértői, a szakértőképzés résztvevői, a Nyolc Pont projekt és FSZK munkatársai alkották. 


Folyamatban lévő és lezárult képzések


nyított könyv puzzle jelekkelAz „Autizmus-specifikus szakértőképzés” november 7-8-án, illetve 20-23 között az utolsó moduljának 60 kontakt órányi oktatása  lezajlott. Az ünnepélyes tanúsítvány-átadó rendezvény december 13-án az FSZK épületének Pap Károly termében lesz.

ADOS és ADI-R diagnosztikai eszközök alkalmazását segítő képzések utolsó képzési napjai novemberben lezajlottak. A résztvevőknek a képzés sikeres teljesítéséhez esettanulmányt kellett benyújtaniuk. 

Az „Autizmus-specifikus ismeretek a köznevelésben” című pedagógus továbbképzés két helyszínen (Nyíregyháza, Székesfehérvár) meghirdetésre került. A székesfehérvári képzésre a résztvevők kiválasztásra kerültek, a nyíregyházi képzés december 6-án véget ért. A 60 órás tréning a kapcsolódó esettanulmány beadását követően, vizsgával zárul.

Az „Autizmus – specifikus ismeretek a korai felismerésben” című képzés befejeződött Debrecenben. A sikeres teszt teljesítése után várhatóan 14 fő (pszichiáterek, pszichológusok, védőnők) kap tanúsítványt. Január 23-tól indul a győri képzés. A helyszín és az oktatók készen állnak, a felhívás a napokban jelenik meg.   

Az „Autizmus – specifikus ismeretek a korai fejlesztésben” című képzés december 6-án lezárult. A budapesti helyszínen hét oktató adta át tudását a résztvevőknek, akik három modulzáró vizsgán vannak túl sikeresen, így már csak a záró dolgozat elkészítése maradt hátra.   


CAT-KIT trénerek felkészítése 


szakemberek kezében az újság2014. november 25-26-án megvalósult a dán szerző és jogtulajdonos, Annette Moller-Nielsen vezetésével a “CAT-KIT Kognitív-érzelmi tréning” használatára vonatkozó angol nyelvű képzés, melyben a projekt öt autizmus-szakértője vett részt. A trénerek az itt elsajátított ismereteket 2015 márciusában adják át közel 300, az autizmus-ellátásban dolgozó intézményi szakembernek.


Országos Autizmus Koordinációs Központ (OAKK)


Petri Gábor és Giflo H. Péter a munka közbenDecember 5-én megtartotta első munkacsoport ülését az Országos Autizmus Koordinációs Központ (OAKK) kialakításán dolgozó munkacsoport, Petri Gábor koordinátor vezetésével. A munkacsoport tagjai az Emberi Erőforrás Minisztériuma három államtitkárságának (egészségügyi, köznevelési és szociális) munkatársai, az Autisták Országos Szövetségének képviselője, projektünk autizmus-szakértője, és projektvezetője, valamint az FSZK vezetőségének képviselői. Az első egyeztetésen a minisztériumi képviselőket a projekt témavezetői tájékoztatták a projekt szakmai előrehaladásáról, és megállapodás született a munkacsoport munkamódszereiről, valamint munkatervéről. A Nyolc Pont projekt eredményeinek fenntartását a projekt lezárása után az OAKK fogja végezni. 
 

AOSZ Autizmus Nap


November 29-én az AOSZ szervezésében megrendezésre került az Autizmus Nap, amelyen a Nyolc Pont projekt eddigi eredményeit mutatta be Mahlerné Köfner Anikó szakmai vezető.
 
Facebook
Honlap
Email
Oktatási és Szolgáltatásfejlesztési Csoport
A TÁMOP-5.4.11-12/1-2012-0001 azonosító számú „Nyolc Pont - Az autista személyek ellátórendszerének országos szintű, komplex innovációja, szakmai tanácsadó hálózat és koordinációs központ kialakításával” című kiemelt projekt keretében a következő képzések kerülnek megvalósításra:

1. NMH által engedélyezett: E-000892/2014/D001

„Autizmus-specifikus ismeretek a munkaerő-piaci szolgáltatásokban” című képzés (30 órás)

A képzés célja: 
A foglalkoztatás/munkaerőpiac területén dolgozó szakemberek felkészítése autizmussal élő munkavállalók speciális támogatására. A képzés sikeres elvégzésével a résztvevő autizmushoz kapcsolódó alapismeretekkel rendelkezik, és képessé válik autizmus specifikus eszközök, módszerek alapszintű alkalmazására a foglalkoztatási/munkaerő-piaci tevékenységek területén. A résztvevő a képzés során átfogó képet kap az autizmussal élő emberek munkaerőpiacon történő foglalkoztatásához kapcsolódó jogi környezetről, valamint az érintettek foglalkoztatását segítő felmérő, felkészítő- és támogató módszerekről. Az átadott ismeretek, módszerek segítségével jelentősen nő a résztvevők kommunikációs és empátiás készsége az autizmussal élő emberek irányában.

A megvalósítás ideje: 2015. február 6-21. között.
Helyszíne: 1071 Budapest, Damjanich utca 4. ( FSZK székhely)


További részletek az alábbi linken érhetőek el:
http://fszk.hu/felhivas-az-autizmus-specifikus-ismeretek-a-munkaero-piaci-szolgaltatasokban-c-kepzesre/
 

2. OFTEX nyilvántartási szám: SE-TK/2014.II/00394
ETI nyilvántartási szám: 26411/2014


„Autizmus-specifikus ismeretek a korai felismerésben” képzés (30 órás)

A képzés célja: A képzés alapvető célja, hogy azok a szakemberek, akik gyermekek esetében a legkorábban és a leggyakrabban észlelhetik az autizmust jellemző tüneteket, fel tudják ismerni azokat és a felismerésnek köszönhetően kezdődjön meg a diagnosztikai folyamat, majd ezt követően a szakszerű korai fejlesztés. 

A képzés elsődleges célcsoportja: Körzeti gyermekorvosok és védőnők

A megvalósítás ideje: 2015. január 23. – 2015. február 14. között.

A képzés helyszíne: Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Nonprofit Kft., 9022 Győr, Czuczor Gergely u. 17.

További részletek az alábbi linken érhetőek el: 

http://fszk.hu/felhivas-az-autizmus-specifikus-korai-felismeres-c-kepzesre-gyor/


Lezárult képzések


A TÁMOP-5.4.11-12/1-2012-0001 „Nyolc Pont – Az autista személyek ellátórendszerének országos szintű, komplex innovációja szakmai tanácsadó hálózat és koordinációs központ kialakításával” című kiemelt projektünk keretében az alábbi képzések sikeresen lezárultak:

ADI-R diagnosztika a felnőtt pszichiátriai ellátásban (120 óra)

A képzés célja volt: a részvevők felkészítése a diagnosztikus munkára, ezen belül is az Autizmus Diagnosztikus Interjú - Javított Változat alkalmazására a diagnosztikus kivizsgálás során. A résztvevők magas szintű elméleti, gyakorlati ismereteket szerezhetnek szakmódszertani autizmus-specifikus szakmai tudás megszerzésével és alkalmazásával. Felkészültté válnak a közszolgáltatások és a speciális intézmények valamint ezekben dolgozó szakemberek támogatására az autizmus ellátás minden szolgáltatási területén.

A képzés 19 fő részvételével zajlott le, a képzésen résztvevők sikeres képzést záró vizsgát tettek. 


ADOS diagnosztika a felnőtt pszichiátriai ellátásban (120 óra)

A képzés célja volt: a részvevők felkészítése a diagnosztikus munkára, ezen belül is az Autizmus Diagnosztikus Obszervációs Séma alkalmazására a diagnosztikus kivizsgálás során. A résztvevők magas szintű elméleti, gyakorlati ismereteket szerezhetnek szakmódszertani autizmus-specifikus szakmai tudás megszerzésével és alkalmazásával. Felkészültté válnak a közszolgáltatások és a speciális intézmények valamint a ezekben dolgozó szakemberek támogatására az autizmus ellátás minden szolgáltatási területén.

A képzés 10 fő részvételével zajlott le, a képzésen résztvevők sikeres képzést záró vizsgát tettek.


Autizmus - specifikus ismeretek a korai felismerésben (30 óra)

A képzés alapvető célja volt, hogy azok a szakemberek, akik gyermekek esetében a legkorábban és a leggyakrabban észlelhetik az autizmus jellemző tüneteket, fel tudják ismerni azokat és a felismerésnek köszönhetően kezdődjön meg a diagnosztikai folyamat, majd ezt követően a szakszerű korai fejlesztés. 

A képzés 13 fő részvételével zajlott le, a képzésen résztvevők sikeres képzést záró vizsgát tettek.


Autizmus – specifikus szakértőképzés (220 óra)

A képzési program célja volt az ellátórendszer autizmus szakértői hálózatának fejlesztése, a résztvevők felkészítése a szakértői támogatás módszereinek alkalmazására, az autizmus-specifikus tudás átadására és a szakterületi/intézményi fejlesztés támogatására. A résztvevők magas szintű elméleti, gyakorlati, szakmódszertani autizmus-specifikus szakmai tudás megszerzésével és alkalmazásával felkészültté válnak a hazai ellátórendszer szolgáltatási területein szakmai támogatás nyújtására, a saját szakmai feladat ellátási területén.
 
 záró vizsgát letett résztvevők

A képzés 36 fő részvételével zajlott le, a képzésen résztvevők sikeres képzést záró vizsgát tettek.
 

Új képzés 


A könyvtári, és egyéb más közgyűjteményi szakemberek számára akkreditált képzés hirdet az FSZK Nonprofit Kft. a különböző fogyatékosság típusokhoz kapcsolható speciális kommunikációs igények megismerése, a kommunikációs helyzetek, folyamatok alkalmazott technikáinak elsajátítása, segítése témakörben. A további célunk, hogy a résztvevők váljanak érzékennyé a különböző fogyatékossági típusú személyek irányában, ismerjék meg a legmeghatározóbb hazai és nemzetközi irányadó dokumentumokat. Szerezzenek jártasságok a speciális eszközök használatában ezzel is támogatva a fogyatékos személyek aktív részvételét a közgyűjteményi intézményekben. 

A képzés címe: Felkészülés a fogyatékos személyek támogatására a közgyűjteményekben 
                       (A képzés engedély száma: 48085-2/2014/KOZGYUJT) 

További részletek az alábbi linken érhetőek el: http://fszk.hu/felhivas-a-felkeszules-a-fogyatekos-szemelyek-tamogatasara-a-kozgyujtemenyekben-c-kepzesre/


Pályázati ajánlás!


A Miniszterelnökség a fogyatékos felsőoktatási hallgatók közigazgatási ösztöndíjprogramjának létrehozásáról szóló 555/2013. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 3. § (1) bekezdésének a) pontja alapján pályázatot hirdet fogyatékos felsőoktatási hallgatók közigazgatási ösztöndíjára.
Annak érdekében, hogy az ösztöndíjprogram a speciális célcsoport minél szélesebb köréhez eljusson, kérjük szíves együttműködését az ösztöndíjprogram népszerűsítésében a pályázati felhívás eljuttatásában az érintett főiskolai hallgatók részére. 

Pályázati időszak: 2014. december 10. – 2015. január 09.

Kapcsolat és további információ: Miniszterelnökség Kormányablak Képzési Főosztálya 

Kapcsolattartás: Az alábbi honlapon „Kapcsolat” menüpontja segítségével www.osztondijprogram.kormany.hu
Honlap
Email
KIEMELT TÁMOGATÓ

Emberi Erőforrások Minisztériuma magyar címeres logója
Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.
1071 Budapest, Damjanich utca 4.
Tel.: (+36 1) 450 3230, 450 3240 | Fax: (+36 1) 450 3235
Facebook
Honlap
Email
A Társaságot a Magyar Állam alapította abból a célból, hogy a fogyatékos személyek maradéktalan esélyegyenlőségének előkészítő folyamatát felkészült, elhivatott és professzionális szakembergárda támogassa. Szakmai programjaink megvalósítása során, a fogyatékosügy minél szélesebb körű társadalmi elfogadottsága érdekében és a ”semmit rólunk, nélkülünk“- elv alapján szorosan együttműködünk a fogyatékos személyek érdekvédelmi és szakmai szervezeteivel, hazai és nemzetközi szakembereivel, intézményeivel. Hisszük, hogy a fogyatékos embereket ugyanazok a politikai, polgári, gazdasági, kulturális és szociális jogok illetik meg, mint nem fogyatékos társaikat. Küldetésünk, hogy tevékenységeinkkel elősegítsük e jogok érvényesülését.
Szerzői jog © FSZK Nonprofit Kft. 2014  Minden jog fenntartva.