Copy
Ha ez az e-mail nem nyílik meg helyesen, kérjük kattintson ide: 
View this email in your browser
FSZK logója
EMBERI JOGOK
MÉLTÓSÁG
EGYENLŐSÉG
HOZZÁFÉRHETŐSÉG
BEFOGADÁS
e-Hírlevél | 2015. április

Szabadegyetem

HAPI - Hazai Támogatások Programirodája

Autizmus-specifikus nevelés és oktatás támogatása IV.

 
Honlap
Email
HNKI - Hazai és Nemzetközi Kapcsolatok Programirodája

„Beszéljünk az abúzusról” konferencia


Az FSZK konferenciát szervez abúzus témában, melyre tisztelettel várjuk az érdeklődőket. A konferencia fő témája, a fogyatékos személyeket érő abúzus, de előadásokat hallhatunk az abúzusról általában, a legnagyobb tabuként számon tartott szexuális abúzusról, az abúzus prevencióról és jogi háttérről is.
Honlap
Email
MJP - Magyar Jelnyelvi Programiroda

Pályázat


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a jelnyelvi tolmácsszolgálatok működésének és a jelnyelvi tolmácsszolgáltatás igénybevételének feltételeiről szóló  62/2011.(XI.10.) NEFMI rendelet alapján az FSZK általános, nyílt pályázatot hirdet a térítésmentes jelnyelvi tolmácsszolgáltatás állami támogatásának igénybevételére „21581 kódszámú Térítésmentes jelnyelvi tolmácsszolgáltatás támogatása 2015. június 1-jétől 2018. március 31-ig terjedő időszakra” címmel.
Honlap
Email
MEKI - Mentorhálózati Koordinációs Iroda

Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó

Új életvezetési modell a pszichoszociális fogyatékossággal élők számára a támogatott lakhatásban

 
Honlap
Email
Nyolc Pont Projektiroda

Nyolc Pont az Autizmus Világnapján

Képzéseink

Rendezvényeink

Facebook
Honlap
Email
OSZFCS - Oktatási és Szolgáltatásfejlesztési Csoport

Felhívás az “Autizmus-specifikus ismeretek a szociális alap és szakellátásban – távoktatás” című képzésre

Felhívás az “Autizmus-specifikus ismeretek a korai fejlesztésben” című akkreditált képzésre

Honlap
Email
RÉV Projektiroda

SZER gyorsjelentés


A SZER 2. gyorsjelentés az első jelentéshez kinyert, a 2014. április 1. és december 31. között rögzített adatok további elemzését tartalmazza. Célja, hogy országos, regionális és megyei szinten átfogó képet kapjunk a szolgáltató szervezetekhez bejelentett állásajánlatokról, az elhelyezkedésekről, azok összetételéről, megoszlásáról.
Facebook
Honlap
Email
Közérdekű közlemény

Minőségi hírfogyasztás 80.000 látássérült számára


Április 21.-én debütált a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Informatika a Látássérültekért Alapítvány összefogásával megvalósult „Lapról hangra Felolvasói Alkalmazás”, amelynek célja, hogy könnyebbé tegye a látássérültek számára híreket, újságcikkeket felolvasó önkéntesek munkáját. Az alkalmazás elindítása mellett az Informatika a Látássérültekért Alapítvány egy éves együttműködési megállapodást írt alá három kiemelkedő és elismert hazai oktatási intézménnyel, amelynek hallgatói és dolgozói az elkövetkező egy év során önkéntes munkában, havonta több mint 300 újságcikket olvasnak és töltenek fel a látássérültek számára létrehozott „Lapról hangra” oldalra. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a GNM Színitanoda és a Komlósi Oktatási Stúdió szinte gondolkodás nélkül mondott igent a nemzetközileg is egyedülálló összefogásra a látássérültek tájékozódási, művelődési, és szórakozási lehetőségeinek bővítése érdekében.
KIEMELT TÁMOGATÓ

Emberi Erőforrások Minisztériuma magyar címeres logója
Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.
1071 Budapest, Damjanich utca 4.
Tel.: (+36 1) 450 3230, 450 3240 | Fax: (+36 1) 450 3235
Facebook
Honlap
Email
A Társaságot a Magyar Állam alapította abból a célból, hogy a fogyatékos személyek maradéktalan esélyegyenlőségének előkészítő folyamatát felkészült, elhivatott és professzionális szakembergárda támogassa. Szakmai programjaink megvalósítása során, a fogyatékosügy minél szélesebb körű társadalmi elfogadottsága érdekében és a ”semmit rólunk, nélkülünk“- elv alapján szorosan együttműködünk a fogyatékos személyek érdekvédelmi és szakmai szervezeteivel, hazai és nemzetközi szakembereivel, intézményeivel. Hisszük, hogy a fogyatékos embereket ugyanazok a politikai, polgári, gazdasági, kulturális és szociális jogok illetik meg, mint nem fogyatékos társaikat. Küldetésünk, hogy tevékenységeinkkel elősegítsük e jogok érvényesülését.
Szerzői jog © FSZK Nonprofit Kft. 2015  Minden jog fenntartva.