Copy
FSZK logója
EMBERI JOGOK
MÉLTÓSÁG
EGYENLŐSÉG
HOZZÁFÉRHETŐSÉG
BEFOGADÁS
e-Hírlevél | 2018. május
Felnőttképzési Iroda

Továbbképzés ajánló


A Társaságunk által megvalósuló, az EFOP-1.9.2-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú „MONTÁZS – A fogyatékos személyek számára nyújtott szakmai és közszolgáltatások hozzáférhetőségének kialakítása, fejlesztése” című kiemelt projekt keretében 2018 októberében továbbképzést indít „Autizmus-specifikus tanácsadóképzés” – A tanácsadás szerepe, tanácsadói feladatok autista gyermekek és fiatalok inkluzív nevelésében címmel.
Honlap
Email
TÁRS Projekt

Megjelent az IFKT sablonja és módszertani útmutatója


Áprilisban megjelent az Intézményi Férőhely Kiváltási Terv (IFKT) sablonja és módszertani útmutatója. Az EMMI által kiadott szakmai anyag iránymutatást ad a kiváltási folyamat stratégiai tervezéséhez, módszereket és eszközöket kínál az intézményeknek az IFKT terv elkészítéséhez.
Honlap
Email
Hazai és Nemzetközi Kapcsolatok Irodája

Érintettek a pódiumon


Ünnepélyes tanúsítványátadások, inkluzív színdarab fogyatékos személyek és profi színészek közös játékával, érdekfeszítő, izgalmas előadások sora az intézményi férőhely-kiváltás témájában és 16 nemzet több mint 150 résztvevője a konferencia mindkét napján – ez jellemezte kulcsszavakban a PODIUM projekt záró konferenciáját.
Honlap
Email
Közérdekű Közlemény

25 éves a Kézenfogva Alapítvány


Társaságunk több munkatárssal is képviseltette magát stratégiai partnerünk, a KézenFogva Alapítvány 25. születésnapja alkalmából megrendezett interaktív színházi eseményen.

A Vitakultúra Egyesülettel közösen szervezett programon az emberi méltóság kérdéskörét jártuk körül képzőművészeti és playback-színházi kifejezőeszközök alkalmazásával, személyes élményeink megosztásával.
Milyen volna egy figyelmesebb, odafigyelőbb világban élni? Hogy látja ezt a fogyatékos embert segítő szakember, a döntéshozó, illetve maga az érintett? Mi visz előre minket, milyen jó tapasztalatokról tudunk beszámolni? A mintegy 6 órás rendezvényen ezeket a kérdésköröket érintettük, melyhez izgalmas tartalmi keretet adott a Társadalmi Párbeszéd Színház.

Köszönjük a lehetőséget a közös gondolkodásra, és ezúton is boldog születésnapot kívánunk a KézenFogva Alapítványnak!
KIEMELT TÁMOGATÓ

Emberi Erőforrások Minisztériuma magyar címeres logója
Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.
1138 Budapest, Váci út 191.
Tel.: (+36 1) 450 3230, 450 3240 | Fax: (+36 1) 450 3235
Facebook
Honlap
Email

Mi, az FSZK munkatársai tiszteljük az emberi sokféleséget, a veleszületett méltóságot és az egyén autonómiáját.

Hiszünk abban, hogy a befogadó társadalom a teljes mértékben hozzáférhető környezet, és a mindenki számára elérhető szolgáltatások által lehetővé teszi az alapvető emberi jogok maradéktalan gyakorlását a fogyatékos emberek számára is.

Ezért elkötelezettek vagyunk a befogadó társadalom kialakítása, a fogyatékos személyek életminőségének javítása mellett, melynek alapja a „Semmit rólunk, nélkülünk!” elv, az egyenlő esélyű hozzáférés eszméjének és gyakorlatának alkalmazása, a személyközpontú megközelítés.

Ennek érdekében vállaljuk, hogy tevékenységeinket, a Fogyatékos Személyek Jogairól szóló ENSZ Egyezmény szellemében végezzük. Működésünkben biztosítjuk az átláthatóságot, folyamatosan képezzük magunkat, és tartózkodunk a hátrányos megkülönböztetés minden formájától.

Törekszünk arra, hogy partnerségi kapcsolatokat alakítsunk ki és tartsunk fenn azonos elveket valló hazai és nemzetközi szervezetekkel annak érdekében, hogy a fogyatékos személyek kivétel nélkül részesülhessenek a széleskörű partnerségen alapuló fejlesztési programok eredményeiben.


Könnyen érthető kommunikáció piktogramja AZ ALÁBBI SZÖVEG A FENTI SZÖVEG KÖNNYEN ÉRTHETŐ VÁLTOZATA:

Alapelveink, amire a munka során odafigyelünk.

Tisztelünk minden embert.

A fogyatékos emberek jogaiért küzdünk.

Hisszük, hogy az akadálymentes környezet segíti a fogyatékos emberek életét.

Támogatjuk a befogadó környezet kialakítását, és
a fogyatékos emberek életének javulását.

Betartjuk az Semmit rólunk nélkülünk elvet, ezért 
a fogyatékos embereket megkérdezzük a munkánk során.

Hazai és nemzetközi kapcsolatokat alakítunk ki, hogy
a fogyatékos emberek sokféle segítséget kapjanak a munkánkból.

Szerzői jog © FSZK Nonprofit Kft. 2018  Minden jog fenntartva.


This email was sent to <<E-mail cím>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
FSZK Közhasznú Nonprofit Kft. · Váci út 191. · Budapest, Bu 1138 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp