Copy
FSZK logója
EMBERI JOGOK
MÉLTÓSÁG
EGYENLŐSÉG
HOZZÁFÉRHETŐSÉG
BEFOGADÁS
e-Hírlevél | 2018. február
TÁRS Projekt

Kikerekedik az élet


A TL lakók üzeneteit követően újabb filmekkel bővül a Kiváltás TÁRS YouTube csatorna. A „TL lakók élete a közösségben” című kisfilm sorozattal Társaságunk TÁRS Projektje a széles nyilvánosságot, kiemelten az intézményi férőhely kiváltásban érintett, a jövőbeli befogadó települések lakóit szólítja meg. A filmek célja, hogy segítse a kiváltási folyamat megértését, továbbá a fogyatékos, pszichoszociális fogyatékos és szenvedélybeteg emberek megismerését. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a Támogatott Lakhatásban (TL) élő emberek hétköznapi, közösségi életébe: a kisfilmekben többek között szó lesz a TL lakók vásárlási szokásairól, egyéb szolgáltatások igénybevételéről, illetve a jószomszédi kapcsolatairól is.
Honlap
Email
Rehabilitációs Programiroda

Pályázói tájékoztató napot tartottunk


2018. február 1-jén került megrendezésre a „Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása – FOGLALKOZTATÁS 2018” pályázatunk tájékoztató napja, ahol lehetőség adódott a kiírás részleteiről beszélgetni és az érdeklődők választ kaphattak kérdéseikre. Az eddigi tapasztalatok alapján a pályázatot nagy érdeklődés övezi, a tájékoztató napon csaknem ötvenen vettek részt.

Az újszerű program átfogó célja a megváltozott munkaképességű – beleértve az egészségkárosodott vagy fogyatékos – személyek társadalmi integrációjának, foglalkoztathatóságának, valamint foglalkoztatásának elősegítése innovatív programok és együttműködések, továbbá munkáltatói szemléletformálás és társadalmi tudatosság-növelés és érzékenyítés révén, a fenntarthatóságot fókuszba helyezve.  Közvetlen cél a már évek óta sikeres programok – a Fogyatékosság-barát Munkahely Elismerés, a Segítő Vásárlás és a Jobb Velünk a Világ programok – további működtetésének és fejlesztésének biztosítása.

A Felhívás 2017. december 21-én jelent meg, a pályázat postai feladásának határideje 2018. február 19.

A pályázati dosszié és a GYIK honlapunkon olvasható.
Honlap
Email
Autizmus Koordinációs Iroda

Képzéseink


Február 10-én, szombaton nagy sikerrel lezajlott az idei év első CAT-kit felkészítése Őszi Patrícia irányításával. Az év első felében a nagy érdeklődésre való tekintettel további két ismétlést tervezünk a témában.

Február 22-ig várjuk jelentkezőinket „Szexualitás és párkapcsolati oktatás” című szociális továbbképzésünkre. A továbbképzés célja szakemberek felkészítése az értelmi fogyatékos és/vagy autista személyek támogatására a nemiség és szexualitás témájában, továbbá a társadalmilag elfogadott társas és párkapcsolatok kialakítása terén.
Honlap
Email
Közérdekű Közlemény

Ajánló


MOTIVÁCIÓ Alapítvány logójaMotiváció Alapítvány: Gondoljuk újra a szülőklubokat!
KIEMELT TÁMOGATÓ

Emberi Erőforrások Minisztériuma magyar címeres logója
Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.
1138 Budapest, Váci út 191.
Tel.: (+36 1) 450 3230, 450 3240 | Fax: (+36 1) 450 3235
Facebook
Honlap
Email

Mi, az FSZK munkatársai tiszteljük az emberi sokféleséget, a veleszületett méltóságot és az egyén autonómiáját.

Hiszünk abban, hogy a befogadó társadalom a teljes mértékben hozzáférhető környezet, és a mindenki számára elérhető szolgáltatások által lehetővé teszi az alapvető emberi jogok maradéktalan gyakorlását a fogyatékos emberek számára is.

Ezért elkötelezettek vagyunk a befogadó társadalom kialakítása, a fogyatékos személyek életminőségének javítása mellett, melynek alapja a „Semmit rólunk, nélkülünk!” elv, az egyenlő esélyű hozzáférés eszméjének és gyakorlatának alkalmazása, a személyközpontú megközelítés.

Ennek érdekében vállaljuk, hogy tevékenységeinket, a Fogyatékos Személyek Jogairól szóló ENSZ Egyezmény szellemében végezzük. Működésünkben biztosítjuk az átláthatóságot, folyamatosan képezzük magunkat, és tartózkodunk a hátrányos megkülönböztetés minden formájától.

Törekszünk arra, hogy partnerségi kapcsolatokat alakítsunk ki és tartsunk fenn azonos elveket valló hazai és nemzetközi szervezetekkel annak érdekében, hogy a fogyatékos személyek kivétel nélkül részesülhessenek a széleskörű partnerségen alapuló fejlesztési programok eredményeiben.


Könnyen érthető kommunikáció piktogramja AZ ALÁBBI SZÖVEG A FENTI SZÖVEG KÖNNYEN ÉRTHETŐ VÁLTOZATA:

Alapelveink, amire a munka során odafigyelünk.

Tisztelünk minden embert.

A fogyatékos emberek jogaiért küzdünk.

Hisszük, hogy az akadálymentes környezet segíti a fogyatékos emberek életét.

Támogatjuk a befogadó környezet kialakítását, és
a fogyatékos emberek életének javulását.

Betartjuk az Semmit rólunk nélkülünk elvet, ezért 
a fogyatékos embereket megkérdezzük a munkánk során.

Hazai és nemzetközi kapcsolatokat alakítunk ki, hogy
a fogyatékos emberek sokféle segítséget kapjanak a munkánkból.

Szerzői jog © FSZK Nonprofit Kft. 2018  Minden jog fenntartva.


This email was sent to <<E-mail cím>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
FSZK Közhasznú Nonprofit Kft. · Váci út 191. · Budapest, Bu 1138 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp