Copy
Beste vrienden en lieve mensen,

We hopen en nemen aan dat jullie een goede start hebben gemaakt met het nieuwe jaar. Voor ons waren het goede tijden met de gebruikelijke feestdagen en (wegens ons vertrouwen op de Here Jezus)  een optimistische start voor 2017. Wat er in de wereld ook gebeurt, we mogen vanuit de Bijbel als Gods Woord weten, dat God onze tijden in Zijn hand houdt en Hij uiteindelijk alles doet mede werken ten goede voor wie Hem liefhebben en Zich door Hem geroepen weten.

Nieuw visum voor Rusland

In een vorige mail schreven we dat Oscar weer een nieuw jaarvisum nodig had voor Rusland. En dat het spannend was, wegens een nieuwe wet in Rusland die sinds vorig jaar juli van kracht is. 

Het is op dit moment met name heel belangrijk om een visum te hebben met toestemming religieuze activiteiten te ondernemen. Elke kerk wordt nauwlettend in de gaten gehouden en preken, lesgeven zou zonder zo'n 'religieus visum' onmogelijk zijn.

Het belangrijkste onderdeel van een visumaanvraag is de uitnodiging, deze moest aangevraagd worden door de kerk in PervoUralsk. Als vrij snel kwam er goed nieuws, de uitnodiging werd afgegeven en zelfs opnieuw voor een zogenaamd multiple entry visum voor een jaar. Volgende week kan Oscar zijn visum bij de ambassade ophalen.

Dat betekent dus dat hij opnieuw een heel jaar verschillende keren naar Rusland kan reizen, zonder opnieuw steeds een visum aan te moeten vragen. (Voor dat laatste waren we een beetje bang, maar dit is een echte meevaller!)

Dank voor jullie gebeden ook voor deze procedure.

Reis naar de Oeral

Omdat het visum geregeld is, is het mogelijk om de beloofde en geplande reis deze maand waar te maken. Vandaag hebben we een ticket geboekt. Oscar vliegt dinsdagavond 14 maart naar PervoUralsk om rebabcentra te bezoeken, les te geven op een seminar voor leiders, te spreken in de gemeente en ook daarnaast nog enkele andere gemeenten in de regio bezoeken. Daarnaast kwam eergisteren het verzoek om les te geven over “Gebed en Vasten” op de Bijbelschool van de New Life gemeente in Jekaterinnenburg. Op vrijdag 24 maart zal hij weer terugvliegen.

We zijn God erg dankbaar dat het ook dit jaar weer mogelijk is om relaties te blijven onderhouden met diverse gemeenten, rehabilitatiecentra en hun leiders en Bijbelscholen in de Oeral.

Hartelijk dank, u die mee bidt, meestrijdt en voorbede doet en het werk in Rusland financieel mogelijk maakt. We zijn God dankbaar voor uw partnership dit werk naar al die Russische christenen, kerken en hun leiders.
Voor ons werk zijn we afhankelijk van financiële support. Indien u ons steunen wilt,
kunt u uw bijdrage overmaken op de rekening van Zout & Licht te Hilversum
IBAN: NL88INGB0687417260 o.v.v. Rusland/Kenia.

Ander mailadres? Dit kunt u hier aanpassen, afmelden van deze nieuwsbrief kan hier

Copyright © 2017 ., All rights reserved.