Copy
Lieve mensen,

Deze keer een verslag van mijn reis naar Kenia. Zoals Oscar schreef in zijn vorige verslag, ben ik door Alexei en Olga gevraagd om mee te gaan om o.a. voor hen te vertalen. Zij waren gevraagd om deel te nemen aan een jeugdconferentie. Deze conferentie werd voor de tweede keer georganiseerd, dit keer waren er ook jongelui uit andere gebieden uitgenodigd. 

Woensdag 7 december ben ik laat in de avond in Nairobi aangekomen. Alexei en Olga waren eerder die dag aangekomen en het bleek dat er nog een man uit Zuid-Afrika zou aankomen die nacht. Hij sloot zich bij ons team aan. 


Donderdagochtend reden we rond 6 uur ’s ochtends weg uit Nairobi. Onze bestemming lag ongeveer 200 kilometer ten oosten van de stad. Begin van de middag waren op plaats van bestemming. De conferentie werd zondag met een gezamenlijke (ouders en andere leden van de kerk) kerkdienst afgesloten. Het waren hele bijzondere dagen.

Op maandag heeft Kim ons meegenomen voor een bijzondere tocht naar een national park. Eén nacht verbleven we in een hotel, dat op palen midden tussen de wilde dieren staat.


’s Avonds laat kwamen de olifanten vlak onder ons drinken uit een waterpoel. Eerder op de dag hebben we een leeuwin met kleintjes gespot tijdens een rit met de auto door het park.

Dinsdag terug naar Nairobi. Onderweg genoten van alles wat we tegenkwamen. De verschillende landschappen, mensen, prachtige bomen, overstekende giraffen en zebra’s.
Woensdagochtend nog een paar inkopen gedaan en opnieuw genoten van het rijden door de stad met aan de ene kant hele mooie wijken met de prachtige bouwwerken/huizen en op nog geen 10 minuten rijden de meest erbarmelijke sloppenwijken waar mensen proberen te overleven.

Kortom een reis met enorm veel indrukken. Ben erg dankbaar dat ik de mogelijkheid had om te kunnen dienen (vertalen en spreken), fijne gesprekken te hebben gehad met ons team (Kim, Alexei en Olga, Kendrick uit Zuid-Afrika), maar ook gezegend door alles wat ik heb mogen zien en beleven.

Hartelijke groet,

Anneke 
Conferentie

De conferentie bleek al op dinsdag begonnen te zijn. Vrij snel na aankomst begon de volgende sessie. Er waren ongeveer 300 jongelui in de leeftijd van 18-30 jaar aanwezig. Alexei begon als eerste, gevolgd door Kendrick. Kendrick Simon is een jonge voorganger uit Zuid-Afrika, die zich bij ons team had aangesloten. 

Vrijdag en zaterdag hebben Olga, Alexei, Kendrick en ik iets mogen delen uit het woord van God. Naast de moment dat ik zelf sprak, vertaalde ik voor Olga en Alexei. Ik werd een beetje door Kim voor het blok gezet, maar uiteindelijk ben ik dankbaar voor de mogelijkheid om iets te mogen delen.  Heb twee keer gesproken over het feit dat, als we Jezus als Redder en Heer aannemen, we kinderen van God worden. En als we kinderen van Hem zijn, we niet langer slaaf van angst zijn.  

In het begin was het lastig om contact te krijgen met de jongelui. Deels vanwege het feit dat niet alle jongeren engels begrepen. Maar door middel van een extra vertaling naar het Swahili was dit snel opgelost.

Het was een goede tijd, alle verschillende sprekers sloten goed op elkaar aan. We hebben meerdere keren mogen bidden met de jongeren en het was duidelijk dat ze aangeraakt werden door het woord van God. 
Masai

De conferentie werd gehouden op het terrein van een school in Masai-land.

De Masai is een volk dat woont in het oosten van Kenia en een deel van Tanzania. Het is een nomadenvolk dat rondtrekt met hun vee. Voornamelijk koeien en geiten. De geiten worden gegeten en de koeien zijn met name voor handel en als statussymbool. 

Een aantal jaren gelden is een dochter van een van de gemeente (kerk)leden getrouwd met een Italiaanse man. Dit stel heeft een project opgezet en daarmee een basisschool ingericht en inmiddels ook een middelbare school een een medisch kliniek. 

Een van de vrouwen vertelde me dat door deze scholen de omstandigheden van jonge meisjes aanzienlijk is verbeterd. Eerder werden zij al op zeer jonge leeftijd (8-9 jaar) uitgehuwelijkt aan een veel oudere man. Masai-mannen hebben vaak 4-5 vrouwen. Nu mogen ze doorgaans tot een jaar of 14 naar school en sommige krijgen zelfs de kans om naar de universiteit door te stromen. 

De school is tevens ook een internaat. Omdat de Masai een nomadenvolk is, trekken de ouders rond. De kinderen blijven steeds in periodes van 3 maanden op school en dan een maand met hun ouders. 
Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage
Omdat dit verslag tevens de laatste nieuwsbrief van dit jaar zal zijn, willen we u allereerst hartelijk danken voor al uw steun, gebed, financiële support, meeleven, interesse of elke andere manier van bijdrage aan onze zendingsactiviteiten.

We zijn dankbaar dat we, ondanks het feit dat we al weer ruim 6 jaar in Nederland wonen, nog steeds actief kunnen zijn op het zendingsveld in Rusland en Kenia. Vanaf het moment dat we naar Rusland vertrokken in 2000 hebben we relatie gebouwd en deze zijn nu naar 16 jaar ontwikkeld tot goede vriendschappen. Samen met onze vrienden uit diverse werelddelen kunnen we gezamenlijk werken aan de bouw van het Koninkrijk van God. Ook in 2017 verwachten we ons werk in Rusland en Kenia te mogen voortzetten en hopen we zelfs onze activiteiten uit te breiden. 

We zijn heel erg dankbaar voor onze thuisgemeente 'Zout en Licht' in Hilversum. Als voorgangers van deze gemeente krijgen we volop de ruimte en support om onze zendingsactiviteiten voor te zetten en te ontwikkelen. 

We wensen u hele fijne feestdagen en een heel gezegend 2016.

 
Voor ons werk zijn we afhankelijk van financiële support. Indien u ons steunen wilt, kunt u uw bijdrage overmaken op de rekening van de Gemeente Zout & Licht te Hilversum, ING‐Bank rek.nr. IBAN: NL88INGB0687417260 o.v.v. Missions Rusland/Kenia. (Dit is voor de belasting aftrekbaar.)

U kunt zich hier afmelden voor deze nieuwsbrief. 

Email Marketing Powered by Mailchimp