Copy
Bekijk de nieuwsbrief online

Stuur deze NIEUWSBRIEF door naar je collega’s

De Academie vindt het belangrijk om aios te informeren over de ontwikkelingen op managementgebied. Niet alleen door het aanbieden van cursussen en opleidingen, maar ook door regelmatig relevante literatuur over managementontwikkelingen aan te bieden via onze website. Heb je een relevant artikel dat je wilt delen maar dat nog niet op de site staat? Geef het aan ons door. Wil je je collega-aios ook de gelegenheid geven om op de hoogte te blijven? Stuur deze nieuwsbrief dan aan hen door. Zij kunnen zich dan via de onderstaande link inschrijven voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF JE NU IN

Opleider in het zonnetje – Prof. Dr. Margriet Schneider UMC Utrecht

Om ervoor te zorgen dat je als beginnend medisch specialist goed voorbereid bent op je leidinggevende- en managementtaken, is er bij de Academie voor Medisch Specialisten veel aandacht voor de scholing van aios. Daarbij werkt de Academie nauw samen met onder andere het Platform Medisch Leiderschap, wetenschappelijke verenigingen, aios en opleiders. Prof. Dr. Margriet Schneider, opleider en divisievoorzitter interne geneeskunde en dermatologie in het UMC Utrecht, is nauw betrokken bij het KNMG project "Can better" en het Platform Medisch Leiderschap. Zij vertelt wat medisch leiderschap precies inhoudt en waarom managementvaardigheden onontbeerlijk zijn voor elke aios.

LEES MEER

Volg ons op LinkedIn & Twitter

De meest actuele cursusinformatie en nieuwsberichten kun je ook volgen via LinkedIn en Twitter.

AMS op LinkedIn
AMS op Twitter

Nieuwe Academie-website live!


De afgelopen periode is er hard gewerkt aan onze nieuwe website. Zowel de layout als de structuur zijn verbeterd waardoor de site overzichtelijker is en je sneller kunt zien welke opleidingen er zijn en welke het beste bij je passen. In de komende maanden gaan we ons cursusaanbod verder afstemmen op de behoeften van aios. Ook gaan we de informatie over competentieontwikkeling en management uitbreiden. Dus hou onze website in de gaten. Verder zijn we natuurlijk te volgen via LinkedIn en Twitter

BEKIJK ONZE NIEUWE WEBSITE

Nieuwe brochure cursusaanbod 2015

Het cursusaanbod 2015 vind je in onze nieuwe brochure. In de komende weken wordt de brochure meegestuurd met vakbladen als Arts & Auto, De Specialist en de Psychiater. Vanaf volgende week staat de pdf op onze website. Ook organiseren we regelmatig cursussen voor aios op verzoek. Wij denken graag met je mee! Voor specifieke vragen kun je contact met ons opnemen.

Kwaliteitscursus FMLS (nieuw en eenmalig)

Datum: 17 t/m 19 november 2014 (na de tentamens) 
Kosten: € 1450

De werkgroep managementcursus van de FMLS heeft in samenspraak met de Academie de managementcursus uitgebreid met een module kwaliteitszorg. De inhoud van deze module is in nauw overleg en samenspraak met de kwaliteitscommissies en de opleidingscommissies van de klinische chemie, medische immunologie en klinische genetica samengesteld. De module geeft een compleet overzicht van kwaliteitszorg en de rol die de laboratoriumspecialist hierin speelt. Naast sprekers over kwaliteitszorg in het algemeen, geeft Kerteza de praktische trainingen in het programma. Door het volgen van de managementcursus met het derde blok heb je als AOIS zowel de managementcursus als de kwaliteitscursus gedaan die je tijdens de opleiding moet volgen. Voor iedereen die al wel de managementcursus heeft gedaan maar nog geen kwaliteitscursus is er alleen dit najaar een inhaalblok!

De weg naar medisch leiderschap: nieuwe ontwikkelingen voor de Talentenklas

In de vorige nieuwsbrief schreven we dat Medisch leiderschap onontbeerlijk is voor de uitoefening van het vak en dat het belangrijk is om op tijd te starten met het ontwikkelen van leiderschapscompetenties en managementvaardigheden. Samen met leden van het Platform Medisch Leiderschap en enkele enthousiaste opleiders hebben we module 1 voor de Talentenklas geschreven. Module 2 volgt deze week. We streven ernaar dit jaar nog te beginnen. Als je interesse hebt en je verwacht dat je opleider jou zal willen voordragen als talentvol toekomstig medisch leider, mail dan je gegevens naar ons. Wij berichten je dan wanneer de inschrijving voor de Talentenklas begint. Je kunt ook onze company-pagina volgen op Linkedin. Hier zullen ook berichten op komen over deze cursus.

Extra basiscursus ziekenhuismanagement in Utrecht

Datum: 23 en 29 September 2014.
Duur: 2 dagen. Locatie: Utrecht. Prijs: € 475

Om als aios goed te kunnen functioneren in een ziekenhuis moet je inzicht hebben van ziekenhuismanagement. Je kunt de basiscursus ziekenhuismanagement volgen in de VU en aan de Desideriusschool. Deze cursus is toegankelijk voor aios uit alle regio’s. Vanwege de grote vraag naar deze 2-daagse cursus, bieden we in september in de regio Utrecht een extra mogelijkheid om de cursus te volgen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aan de orde komen management van ziekenhuis en vakgroep, financieel management, strategie en beleid en samenwerken.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Cursus professioneel presenteren

Datum: 9 oktober 2014
Duur: 1 dag. Locatie: Utrecht Kosten VvAA leden: € 415,- / niet-leden: € 465,-

Voor veel aios en beginnend medisch specialisten liggen de banen niet voor het oprapen. Dit betekent dat je bij een sollicitatie als beste uit de bus moet komen. De eerste én laatste indruk zijn daarbij essentieel. Sommige aios zijn daar van nature goed in, maar de meeste aios hebben oefening nodig om zichzelf goed ‘neer te zetten’. Gelukkig is het maken van een goede indruk wel degelijk te leren! Onze trainer geeft je niet alleen inzicht in het do’s en don’ts van het solliciteren, maar laat je ook oefenen met behulp van een acteur.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Sollicitatie training

Datum: 13 November 2014.
Duur: 1 dag. Locatie: Utrecht Kosten: € 295

Voor veel aios en beginnend medisch specialisten liggen de banen niet voor het oprapen. Dit betekent dat je bij een sollicitatie als beste uit de bus moet komen. De eerste én laatste indruk zijn daarbij essentieel. Sommige aios zijn daar van nature goed in, maar de meeste aios hebben oefening nodig om zichzelf goed ‘neer te zetten’. Gelukkig is het maken van een goede indruk wel degelijk te leren! Onze trainer geeft je niet alleen inzicht in het do’s en don’ts van het solliciteren, maar laat je ook oefenen met behulp van een acteur.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN
Share
Tweet
Forward
Aandeelhouders
Copyright © 2014 Academie Medisch Specialisten.


Uitschrijven van deze nieuwsbrief    Voorkeuren aanpassen