Copy

berlin-nyt.dk

Nyhedsbrev juli 2015

Læs nyhedsbrevet i browser

 


Med udsigt til en weekend med hedebølge både i Berlin og herhjemme i Aalborg er det ikke så svært at udvælge stoffet til nyhedsbrevet for juli måned. Så her kommer en vejrudsigt for juli, noget om udendørs arrangementer, en guide til Berlins isbarer, det kendte U- og S-bahn kort markeret med linjerne til Berlins badesteder og endelig nogle forslag til at gå i skyggen på museumsbesøg. God sommertur til Berlin!
I øvrigt, hvis I synes der mangler noget på billedet her, så skyldes det, at billedet (Tauenzienstr.) er taget i 2008, før Waldorf Astoria blev bygget. Berlin forandrer sig jo hele tiden.
Med venlig hilsen 
Kirsten Andersen, berlin-nyt.dk


 

Vejret i juli måned


I nyhedsudsendelserne kommer vejret ganske vist til slut, men her bliver det omvendt. Det kommer først. I den første uge af juli kommer vejret til at ligne vejret i Danmark, men typisk er det en tand varmere i Berlin. Jeg har hørt i radioen i går, at de taler om 35 grader i weekenden! Og de høje temperaturer holder stort set til midt i måneden, hvor det bliver lidt køligere. Se hele månedsudsigten her.
 

Open air arrangementer


Det er jo perfekt vejr til open air koncerter og film i det fri. Og det er der masser af i juli måned. Det begynder allerede den 2.-6. juli med Classic Open Air på Gendarmenmarkt. Titlen til trods indeholder programmet både klassisk, musical, pop og jazz. Læs mere her. Helene Fischer optræder på Olympia Stadion den 4. juli og Udo Lindenberg samme sted den 14. juli. Se mere her. Die Puhdys spiller afskedskoncert på Kindl-Bühne Wuhlheide den 11. juli, se mere her. Flere steder i byen vises der film under åben himmel i den lune sommeraften. Se mere på http://www.freiluftkino-berlin.de/ og http://www.yorck.de/yorckpage/kinos/freiluftkinos.
 

Andre interessante koncerter

Der kommer store navne til Berlin og giver koncert i juli måned. Guitar-legenden Carlos Santana spiller i O2 World den 5. juli, hvor også Mark Knopfler kan opleves den 8. juli. Se mere her.

Guide til Berlins isbarer

Man kan købe is så mange steder. Men skal det være en ekstra god is, når man nu beslutter sig for at indtage nogle ekstra kalorier, så kan det være godt at undersøge markedet lidt. Websitet Top10 Berlin skriver, at der er omkring 500 isbarer i Berlin, og de har valgt 10 ud for os. De har i deres bedømmelse tænkt på, om der er brugt gode råvarer, om det er uden kemiske tilsætninger, og at der er noget for vaganere og laktose-allergikere. Og det er der kommet en liste ud af, som i hvert fald satte gang i mit mundvand. Se listen og de fristende billeder her.

U-Bahn og S-Bahn til badesteder i Berlin

Visitberlin har med et Berlin Bade-Karte lavet et kort over U- og S-Bahn linjerne, hvor de ruter, som går til badestederne i Berlin er mærket med en blå fisk. Hvor er det en god idé. For U-Bahn og S-Bahn er jo en nem måde at komme frem til søerne og badene. Kortet kan downloades på Visitberlins hjemmeside. Se mere her.

Museer og udstillinger

Når det bliver rigtig varmt og solen bager ned over byen, får man brug for at gå skyggen. Så er der heldigvis et væld af museer at søge ind på. Det kunne f.eks.  være i museerne på Museumsinsel, hvor der lige nu er en meget interessant udstilling på Bode-Museum, Das Verschwundene Museum og lige så interessante udstillinger på  DHM. Eller det kunne være Museum für Kommunikation, Deutsches Technikmuseum og Museum für Naturkunde (med det store dinosaurskellet). Alle tre er gode at besøge med børn.

Men der er jo SÅ mange museer i Berlin, så I får lige et link til Museumsportal Berlin, så kan I selv søge videre.
 

Copyright © 2015 berlin-nyt.dk, All rights reserved.


Afmeld nyhedsbrev    Opdater dine data 

Email Marketing Powered by Mailchimp