Copy
Nyhedsbrev januar 2020 fra Berlin-nyt.dk

Berlin Berlin
Brücke-Museum
Koncerter i januar
Trabi Museum Berlin
Jazz i Badenscher Hof
Nye priser på BVG

Godt Nytår til alle læsere!

Så får vi et helt nyt år igen at bruge af.
Med lidt held kan vi nok se erantisser allerede i januar. Man kan da ikke andet end at se frem til forår og lunde vinde, vel?
Det skulle da lige være en masse gode oplevelser i Berlin. Her i Nyhedsbrevet får I en håndfuld tips, som jeg ville vælge, hvis jeg var i Berlin i januar måned.

Berlin Berlin

Forestillingen om Berlin i de brølende 20'ere i Admiralspalast spiller til og med 5. januar. Så hvis der er planlagt en forlænget nytårstur til Berlin, kan I lige nå at få denne udstilling med. Admiralspalast er et revyteater, som også eksisterede i 1920'erne, så det er det helt rigtige sted at få den historie fortalt i musik, sang, dans og flotte kostumer. Jeg har læst Rbb's kritik af forestillingen, og det gav mig virkelig lyst til at se den. Læs kritikken her. Læs mere om forestillingen og billetter her.

Brücke-Museum. En anderledes kunstudstilling

På Brücke-Museum vises indtil 15. marts 2020 udstillingen Unzertrennlich. Rahmen und Bilder der Brücke-Künstler (Uadskillelige. Rammer og billeder af Brücke-kunstnere)
Det almindelige er jo, at der på en kunstudstilling fokuseres på selve maleriet. Det gør der ikke på denne udstilling. For Brücke-kunstnerne var rammen lige så væsentlig som maleriet og nogle gange også en del af den. Til udstillingen har man opstøvet nogle originale rammer, som var blevet taget af maleriet. I nogle tilfælde vises et maleri sammen med en kopi i original ramme ved siden af kopien i en mere traditionel ramme og det fremgår tydeligt, at den ramme kunstneren oprindeligt havde sat på maleriet, har en funktion. Det lyder som en interessant udstilling, synes jeg. Læs mere om den her.
 

Nikolaj Szeps-Znaider i Konzerthaus

Den 24. og 26. januar kan I høre Beethovens violinkoncert med danske Nikolaj Schneider i Konzerthaus. Desuden er Richard Strauss' Also Sprach Zaratustra på programmet. Måske vil det være interessant at opleve orkestret prøve på Strauss med dirigenten Ivar Fischer. Det kan I faktisk komme til for 6 Euro den 22. januar. Ved at overvære prøven vil man nok få mere ud af koncerten. Og Nikolaj Szeps-Znaider og Beethovens violinkoncert.... Mums siger jeg bare! Læs mere om koncerterne på Konzerthaus' hjemmeside her. Læs om den offentlige prøve her.

Besøg Trabi Museum Berlin

Siden 2013 har der været et Trabi Museum i Berlin. Her fortæller de historien om Trabanten, som var en slags DDR's folkevogn. Mange måtte vente årevis for at få lov til at købe denne bil. Og den er vel også en slags ikon for DDR-perioden. Har I lyst til at vide mere om to-takteren og se de forskellige modeller, så er et besøg på museet måske en idé. Det koster kun 5 Euro at komme ind på museet, og der er åbent hver dag kl. 10-18. Læs mere om det her. Se endvidere TV Berlins udsendelse om museet på linket herunder. Varighed ca. 15 min.

Jazz i Badenscher Hof

I Wilmersdorf i Badensche Str. ligger der en lille JazzBar, som hedder Badenscher Hof. Jeg har været der nogle gange. Det er et lille sted med et tæt atmosfære og et godt køkken. Og så det væsentlige: noget rigtig godt jazz-musik. Programmet for januar måned er offentliggjort, og der er meget godt på programmet. Noget for enhver smag. Der er i hvert fald et par koncerter med Gipsy Swing à la Django Reinhardt, som jeg ville gå efter. Men vælg efter smag. Man skal ringe og booke plads, men det kan I læse om på hjemmesiden. Der skal ikke betales entré, men hatten går rundt under koncerten. Det er god tone ikke at lægge mønter i hatten, regn med 10 Euro. Det er musikken og stemningen som regel også værd. Læs programmet for januar måned her.

Nye priser på BVG

Det sidste indslag i Nyhedsbrevet er ikke et tip til oplevelser, derimod en nyttig information. Priserne på den offentlige trafik (busser, S-Bahn, U-Bahn, Tram m.m.) i Berlin stiger fra 1. januar. Det er ikke voldsomme stigninger, så der er sikkert stadig plads i feriebudgettet, men det er alligevel godt at kende prisen. I kan se de nye priser på BVG's hjemmeside her.
BVG's hjemmeside er i øvrigt rigtig god, når man skal planlægge en rute med den offentlige trafik. 
Share Share
Tweet Tweet
Forward to Friend Forward to Friend
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2019 berlin-nyt.dk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp