Copy
View this email in your browser

Berlin-nyt.dk
Nyhedsbrev April 2020

Et anderledes Nyhedsbrev fra Berlin-nyt

Intet er normalt i Berlin lige nu, derfor er denne måneds nyhedsbrev det heller ikke.

Det vil ikke handle meget om Corona virus, men det er jo nødvendigt at nævne den som årsagen til, at alt er anderledes. Det er en alvorlig situation, og det vigtigste er, at vi allesammen respekterer de vejledninger og henstillinger, vi får fra myndigheder og eksperter om bl.a. at blive hjemme.

Når det så er sagt, så er det vigtigt for mig at opfordre til, at vi også bevarer håbet om, at vi kommer igennem den kritiske tid så godt som muligt. Derfor vil jeg i nyhedsbrevet komme med forslag til, hvordan I kan beskæftige jer med Berlin derhjemme. Det kan være at se film om Berlin, læse om Berlin, se museernes hjemmesider, følge TV-serier, følge musiklivet i Berlin og streame koncerter.

Hope@Home

Jeg er faldet pladask for Daniel Hopes koncertrække Hope@Home. Håb derhjemme. Han holder ca. 30 minutters koncert i sin dagligstue hver dag sammen med pianisten Christoph Israel og for det meste en gæst mere. Arte og Deutsche Grammophone hjælper med til at koncerterne optages og dels sendes på arte og streames direkte hver dag kl. 18. Efterfølgende kan man se koncerterne på Youtube.

Der bor mange store solister og orkestermusikere i Berlin. Kunstnere, der normalt turnerer i hele verden, men som nu er låst fast i Berlin. Det er sådanne musikere, Daniel Hope inviterer. Vi har set Max Raabe og hornisten Sarah WIllis fra Berliner Philharmonikerne og i går var bratschisten Amahai Grosz 
også fra Berliner Philharmonikerne på besøg. 

Hver aften spiller Daniel Hope selv nogle numre sammen med Christoph Israel. Små stykker, som man så bare kan nyde derhjemmefra. En aften var koncerten dedikeret til Italien, andre aftener til Frankring og New York. På koncerten med Sarah Willis som gæst var Mozart og Dvorak på programmet. Willis spillede Mozarts hornkoncert - også for haveslange :) Og sammen spillede alle tre Dvorak's Humouresque. Grosz og Hope spillede duetter, Grosz spillede sammen med Israel og alle tre spillede sammen. Musikken skal selvfølgelig udvælges og arrangeres til den aktuelle lejlighed, og det ligger der et stykke arbejde i. Det fortæller Daniel Hope også om. Det er en dejlig uhøjtidelig men alligevel meget kompetent og seriøs formidling af musik, og et dagligt frikvarter fra de aktuelle sorger og bekymringer. Prøv at se med!

Koncert- og Operahuse

Der er også mulighed for oplevelser i Berlins koncertsale og operahuse. Flere af dem tilbyder koncerter og forestillinger i denne tid, hvor de må lukke ned for publikum. Her er link til fire af dem. 

Staatsoper unter den Linden

Pierre Boulez Saal

Berliner Philharmonikernes Digital Concert Hall

Deutsche Oper - stream dagens forestilling fra hjemmesidens forside, se programmet her (scroll ned).
 

Museerne 

Museerne er også lukket for publikum. Men mange af dem har gode tilbud med oplevelser på hjemmesiderne. Det er egentlig bare at søge på det museum, man interesserer sig for og surfe løs. Jeg har udvalgt en håndfuld til jer, men I kan jo selv gå videre og søge på det, der specielt interesserer jer.

Deutsches Historisches Museum - især deres LeMO (Lebendiges Museum Online)

Stadtmuseum Berlin - tilbyder en spilleliste med lyden af Berlin på Spotify - fra deres Musikbox Polyhymat Typ 80B i udstillingen. Kan høres med en gratis Spotify profil - også uden reklameafbrydelser.

De statslige museer  Alte Nationalgalerie, Neues Museum, Hamburger Bahnhof, Museum Berggruen, Bode Museum m.fl.- tilbyder en mængde online oplevelser.

DDR Museum - se alle objekterne i samlingen.

Berlinisches Galerie - Online Sammlung
 

Læs om Berlin

På Berlin-nyt.dk har jeg listet en række bøger, der handler om Berlin, eller hvor handlingen foregår i Berlin. Her fremhæver jeg igen en håndfuld, men se hele listen på Berlin-nyt her.

Berliner Tagebücher, af Marie Wassiltschikow

Goodbye to Berlin, af  Christopher Isherwood

Vi elsker Berlin, af Sissel-Jo Gazan. En personlig rejsefører – underholdende læsning.

To brødre, af Ben Elton. En velskrevet roman om en jødisk families skæbne under nazismen

Bis zur letzten Stunde, af Traudl Junge
 

Se film om Berlin

Der er også en række forslag til film på Berlin-nyt.dk. Se en liste med trailere til nogle af de mest kendte film om Berlin her - Das Leben der Anderen, Der Untergang, Knallhart, Christiane F, Sommer vorm Balkon, Goobye Lenin! osv.

For Berlin og filmnørder er den helt store liste fra Wikipedia her.
 

Det bli'r forår snart :)

Og det bliver godt igen. Og vi kan snart komme til Berlin igen.
Hav det godt allesammen, og pas nu på jer selv og hinanden!

Copyright © 2020 berlin-nyt.dk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp