Copy
View this email in your browser
Berlin-nyt.dk
Nyhedsbrev december 2020 

Mon ikke den store julemand ved Olivaer Platz er kommet også i år. Han har vel ikke corona med. Men julemarkederne er der ikke noget af før efter den 22. december. Og jeg tror, det nok er mest sandsynligt, at de slet ikke åbner. Hvis I skulle have brug for det, kan I holde jer orienteret her.

Denne gang kommer nyhedsbrevet også til at handle om oplevelser fra Berlin via de digitale midler. Virtuelt besøg på Stadtmuseum Berlin og teater- og koncert oplevelser fra Berliner Ensemble, Berliner Philharmonikerne, Staatsoper og Deutsche Oper. Det er ærgerligt, at vi ikke kan opleve tingene i virkeligheden, men jeg synes, vi gør klogest i at have respekt for epidemien og følge restriktioner og anbefalinger. Og så må vi glæde os over, at internettet er opfundet, så vi kan få nogle gode oplevelser hjemme i sikkerhed.

Stadtmuseum Berlin
Stadtmuseum Berlin har rigtig mange digitale tilbud. Som de selv skriver, kan det ikke erstatte et museumsbesøg i virkeligheden, men det må være det næstbedste. Og så er man også godt forberedt, når det igen bliver muligt at besøge museet. Jeg nævner nedenfor mulighederne og linker til hvert enkelt, så I selv kan læse mere om dem. Mange af museets genstande er udstillet/bliver opbevaret på Märkisches Museum, men Stadtmuseum Berlin dækker over flere udstillingssteder i Berlin, bl.a. Nikolaikirche, hvorfra der streames adventskoncerter. 

Berlin digital: Under de tre hovedpunkter Berliner genstande, Berliner klange og Berliner steder får man billeder, historie og baggrund for de viste billeder. Læs mere her.

Jeanne Mammens atelier: Kunstneren Jeanne Mammen (1890-1976) er en del af Berlins historie. Hendes atelier er som en tidskapsel fra Vest Berlin i 1970'erme. Det kan man få en 3D-Rundgang i. Der bliver samtidig fortalt om stedet. Se mere her.

Adventskoncerter i Nikolaikirche: På adventssøndagene kan man gratis streame koncerterne fra Nikolaikirche. Koncerten på den første søndag i advent bliver vi ikke snydt for, den ligger derinde til afspilning. Se tider og koncertprogrammer her.
 
Mutter Courage fra Berliner Ensemble
Så kommer vil til det! Fra den 4. december og hele december måned kan man gratis streame Mutter Courage und ihre Kinder fra Berliner Ensemble. Det er vel nok Brechts mest kendte stykke. Den version, man kan streame, er fra 1964 og det er Helene Weigel, der spiller rollen som Mutter Courage. Jeg vil mene, at det er et must for Berlin-interesserede at beskæftige sig med Brecht og Berliner Ensemble. Her er en god lejlighed til at få kendskab til det berømte og eviggyldige stykke. Det handler om krig, om at udnytte krigen økonomisk og den ulykke, der kommer ud af det, men set i det lille familie-perspektiv. Stykket skrev Brecht i 1939, men handlingen er - som det er typisk for Brecht - henlagt til en anden tid, nemlig 30-års krigen. Opførelsen spilles efter Brechts instruktion fra 1949. Læs mere om det her.
Berliner Philharmonikerne
Philharmonien er lukket til den 31. december. Men det er så heldigt, at Berliner Philharmonikernes koncerter bliver streamet i Digital Concert Hall. Det koster en billet på knap 75 kr., og så har  man adgang til koncerter og arkiv i 7 dage. Der er også en gratis playliste man kan nyde. Læs mere om det her.
Staatsoper og Deutsche Oper
Staatsoper og rbb giver os indtil den 17. december mulighed for at høre Staatskapelle Berlin, dirigeret af Daniel Barenboim, spille Beethovens 3. symfoni og 4. klaverkoncert, hvor Andras Schiff er solist. Se koncerten her
Deutsche Oper giver os hver dag i julekalenderen en arie fra en opera. Se mere på Deutsche Opers hjemmeside her.
Glædelig Jul
Så er der bare tilbage at ønske alle læsere en rigtig glædelig jul. Hold modet oppe, selv om det bliver en anderledes jul i år. Vi tager revanche, når det bliver muligt!
Copyright © Berlin-nyt.dk

Ønsker du at ændre, hvordan du modtager nyhedsbrevet fra Berlin-nyt?
Opdater dine kontaktoplsyninger eller afmeld nyhedsbrevet


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
berlin-nyt.dk · Chr. X's Allé 10, st. tv. · Kongens Lyngby 2800 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp