Copy
View this email in your browser
Berlin-nyt.dk
Maj 2020 

Berlin må vente lidt endnu

Vi er sikkert mange, der havde planlagt at nyde Berlin i foråret - eller foråret i Berlin om man vil. For der er så flot i byen, når det hele grønnes.
Sådan bliver det ikke i år, med mindre man bor i byen. For det er ikke muligt hverken at rejse ud af Danmark eller ind i Tyskland. Så må vi altså finde en anden måde at beskæftige os med Berlin på. Nyhedsbrevet for maj måned kommer med nogle forslag til online underholdning, men også lidt om, hvad vi kan glæde os til senere på året, hvis det bliver muligt at rejse til Berlin.

1000 x Berlin
I anledningen af 100 året for grundlæggelsen af Gross-Berlin er en kæmpe samling af historiske fotografier fra Berlin lagt på nettet. I 1920 blev mindre byer, kommuner og "Gutsbezirken" lagt sammen til Storbyen Berlin.
I alt 1000 fotos fordelt på 150 tematiske serier viser, hvordan Berlin har forandret sig siden Weimarrepublikken og til i dag. Og man må sige, at det er en periode, hvor mange dramatiske begivenheder har sat deres præg på byens historie. Kig med her og få stillet din Berlin-sult en lille smule.
På rejse i verdens haver
I denne tid, hvor der ikke er mulighed for at rejse ud i verden tilbyder Gärten der Welt ture i forskellige landes haver. Gärten der Welt er bestemt et besøg værd, og det skal I unde jer, når det engang bliver muligt at komme til Berlin igen. Men indtil da kan I kigge med på linket her, hvor medarbejder i Gärten der Welt, Beate Reuber tager os med rundt i haver fra Japan, Bali m.m. Fotoet er fra mit besøg i Gärten der Welt 2010, og så vidt jeg husker er det netop fra den japanske have. God fornøjelse på have-vandringen!
Koncerter fra Rbb
Under overskriften Rbb Macht's tilbyder Rbb kultur-oplevelser i form af musik, litteratur og kunst.  Der ligger en del gode oplevelser og venter, så kig ind og vælg den koncert, du gerne vil se. Du kan vælge mellem alle tilbuddene i henholdsvis video- og lydudgaver. Linket får du her
Se også Rbb's Mediathek, hvor der ligger mange gode udsendelser om Berlin og Brandenburg. Linket er her.
Lidt optimisme
Det må der til. Så vi skal kigge lidt på sæsonprogrammerne for 2020/2021. For vi må tro på, at der kommer så meget styr på coronaen, at vi kan komme ud fra vores stuer og væk fra skærmoplevelser i den næste sæson.
Deutsche Oper
Staatsoper Unter den Linden
Komische Oper
Philharmonie
Udstillinger i efteråret
Det samme gør sig gældende med museerne. Her er link til oversigten over kommende udstillinger på Staatliche Museen zu Berlin, så I kan kigge lidt frem og drømme om oplevelser senere på året. Kig med og blev inspireret her.
Følg nyhederne i Berlin
Vil du gerne følge med i, hvad der sker helt aktuelt i Berlin, så er det ret nemt, hvis du kigger ind på berlin-nyt.dk og ser Berlin-nyt's twitterliste og RSS listerne fra Berliner Morgenpost og Tagesspiegel, som Berlin-nyt har fået lov til at bringe på siden. Kig med i højre sidespalte her.

Hope@Home

Jeg gentager lige denne fra sidste måned. Jeg har fulgt koncerterne. Hver dag kl. 18 og i 30 minutter underholder Daniel Hope sammen med gæster hjemme i sin dagligstue. Repertoiret er meget varieret lige fra folkemusik med tramp i gulvet til ny musik af fx Schnittke og Schönberg. Alt sammen udført med et varmt musikerhjerte.
Find den aktuelle koncert - vi er i pr. 30.5. nået til episode 32. Prøv at se med!
Copyright © Berlin-nyt.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
berlin-nyt.dk · Chr. X's Allé 10, st. tv. · Kongens Lyngby 2800 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp