Copy
View this email in your browser
Berlin-nyt.dk
Nyhedsbrev februar 2021 

Der er mange Berlin-oplevelser at gøre online. Koncerter og udstillinger, ikke mindst. Gamle kendinge som Berliner Philharmonikerne og de store kendte museer. Men også de mindre og måske ikke så kendte steder tilbyder online oplevelser. Nogle af museerne har jeg fundet frem til jer her.

Det gælder for eksempel Frieder Burda Museums Salon Berlin, som ligger i Auguststrasse. Kunstneren, der udstiller lige nu er Matthew Lutz-Kinoy, f. 1984. Udstillingen hedder Window to the Clouds og den varer til 5. juni, så det er nok kniberi, at vi kan nå at se selve udstillingen. Men der ligger en video på hjemmesiden, hvor vi kan få et indtryk af den. Når jeg vælger at nævne denne udstilling, er det også fordi jeg ikke før har været bevidst om Frieder Burda Museums Salon Berlin. Navnet Burda siger nok rigtig mange noget. Min mor var syerske, og vi havde rigtig mange Burda-magasiner med snitmønstre. Frieder Burdas mor Aenna var grundlæggeren af dette magasin. Burda-familien er kendt som en af Tysklands største medievirksomheder, grundlagt af Frieder Burdas far, Franz. Se mere om udstillingen, Museum Frieder Burda og Salon Berlin her. 
 

Og her er YouTube vidoen, hvor Matthew samtaler med Hans-Ulrich Obrist.

Berlinische Galerie. Gezeichnete Stadt.

Museet Berlinische Galerie samler og udstiller kunst, som er frembragt i Berlin. Lige nu viser de en udstilling, hvor byen skildres i form af kunstneriske tegninger. Igen er stedet lukket på grund af corana epedimien, men direktøren giver en rundvisning i udstilling i en video, som man kan se på hjemmesiden her. Fra hjemmesiden er der også adgang til at se hele samlingen online. Jeg har besøgt stedet nogle gange, og det er et sted, som jeg vil blive ved med at vende tilbage til. Der er ofte fotoudstillinger, som jeg godt kan lide at se, og det er nogle dejlige rum at gå rundt i. Når det bliver muligt at besøge stedet igen, kan jeg også anbefale Café Dix. I hvert fald var det et hyggeligt sted, da jeg var der for nogle år siden.

Stadtmuseum Berlin

Også Stadtmuseum Berlin har fået idéen med at præsentere Berlin i form af grafiske værker. I dette tilfælde er det en regulær online udstilling med titlen Um Berlin. Der vises 56 grafiske værker, og anledningen er 100 års jubilæet for samlingen til Gross Berlin. Udstillingen er delt op i overskrifter og der er rigtig mange fine værker med. I tillæg kan man komme med på en 3D rundgang i Märkisches Museum på udstillingen Chaos & Aufbruch, som også handler om samlingen til Storberlin. I kan finde links til det hele på Stadtmuseum Berlins hjemmeside her.

Bröhan-Museum

I den seneste udgave af Museums Journal læste jeg, at Bröhan-Museum skulle åbne en udstilling med designs fra Braun den 24. februar. Firmaet Braun har 100 års jubilæum i år. Der skulle vises mange forskellige design-ikoner fra TV-apparater og radioer til ure og barbermaskiner. Vi har nok allesammen haft et eller andet Braun-apparat i hånden på et tidspunkt. Det lød som en ret interessant udstilling. Men på Bröhan-Museums hjemmeside står der ikke et muk om udstillingen. Museet er selvfølgelig lukket pga corona, så vi må nok holde øje med, om udstillingen kommer senere i år, når der forhåbentlig bliver åbnet igen. Der er i øvrigt en privat samler af Braun-design i Berlin, hvorfra museet har lånt en stor del af genstandende til udstillingen.
Læs om hvad museet ellers har at byde på, link til hjemmesiden her. Skulle I få lyst til et online besøg på Bröhan-Museum, så vil I ikke gå forgæves. Der er rigtig meget Jugendstil at kigge på. Og der er en del Youtube videoer at kigge på, link til museets Youtube-kanal her.

Da jeg læste lidt med Brecht hos Dussmann i 2009 :)

Brechts fødselsdag 10. februar

Og så er det jo Brechts fødselsdag den 10. februar. Literaturforum im Brecht-Haus streamer i den anledning deres fødselsdagsfejring. Jeg vil kigge med. Hvis I også har lyst til det, så skal I gå ind på linket her.

Det var alt for denne gang. Det er nok for meget at håbe på, at der kommer gang i live-arrangementerne i marts måned, men skal vi ikke håbe lidt alligevel?

Copyright © Berlin-nyt.dk

Ønsker du at ændre, hvordan du modtager nyhedsbrevet fra Berlin-nyt?
Opdater dine kontaktoplsyninger eller afmeld nyhedsbrevet


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
berlin-nyt.dk · Chr. X's Allé 10, st. tv. · Kongens Lyngby 2800 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp