Copy

berlin-nyt.dk

Nyhedsbrev september 2015

Læs nyhedsbrevet i browser

September måned er efter min mening en rigtig dejlig måned. Der er stadig lidt sommer tilbage, om morgenen er luften så dejlig frisk og septembers himmel er så blå. Berlin er det også rigtig dejligt at besøge i september. Der er kommet godt gang i koncerter og udstillinger igen. Og så er der de tilbagevendende begivenheder i september som IFA messe, Pyronale, Tag des offenen Denkmals og Berlin Marathon. Det er bare med at kridte skoene og komme afsted!


Med venlig hilsen 
Kirsten Andersen, berlin-nyt.dk

(foto: Kirsten Andersen)


 

IFA Berlin 2015


Fra den 4.-9. september løber IFA messen. IFA står for Internationalle Funkausstellung. På denne store messe, som er kendt vidt og bredt, udstilles alt hvad man kan forestille sig af elektroniske dimser og dutter, tv, radio, telefoner, pc'er, husholdningsmaskiner og meget mere.  Messen holdes i Messe Berlin ved Funkturm i Charlottenburg-Wilmersdorf. Læs mere på IFA hjemmesiden, hvor I også kan se oversigtskort over hallerne og downloade apps.

Pyronale


Hvis man er til fyrværkeri, er der i begyndelsen af september mulighed for at opleve dette på det helt høje konkurrenceplan. Den 4. og 5. september afholdes Pyronalen i Berlin. Udvalgte lande konkurrerer hvert år - i år er det Spanien, England og Tyskland den 4. september og Slovakiet, Finland og Mexico den 5. september. Farverne skal være violet og grøn, dog ikke når der affyres til musik, men så er musikken er bestemt på forhånd. Det er i år kor fra Verdis Troubaduren, Humlebiens flugt af Rimski-Korsakow og i Bjergkongens hal fra Grieg's Per Gynt. Se mere om program og billetter på pyronale.de.

Mindesmærkernes dag

Søndag den 13. september er der fokus på mindesmærkerne i hele Tyskland. Det er Tag des offenen Denkmals og i Berlin myldrer det jo med sådan nogle. Der er særlige rundvisninger, og I kan vælge jeres mindesmærketur på det interaktive Berlin-kort. Her har jeg f.eks. fundet det direkte link til Marx/Engels gruppen på hjørnet af Spandauer Straße og Karl-Liebknecht-Straße. Marx/Engels gruppen er i øvrigt også en af de statuer (Talking Statues), som man kan få til at tale ved scanning af en qr-kode. Statuen låner stemme af selveste Gregor Gysi. Det må jo være ret interessant, hvad de to herrer har at fortælle nu efter de er blevet placeret, så de sidder og kigger på det nye barokslot...

Carl Nielsen hyldes i Berlin

I anledning af 150 året for den danske komponist Carl Nielsens fødsel fejres komponisten i Berlin. Det er Berliner Festspiele som i  Musikfest Berlins program hylder "diesem in Dänemark als Nationalkomponist verehrten Musiker" som der står i koncertomtalen. Nielsens musik spilles på seks koncerter, den første den 9. september i Philharmonies Kammermusiksaal. Samme aften åbnes udstillingen „Carl Nielsen – Music is Life“ i Kammermusiksaals foyer. Læs mere om Nielsen-koncertrækken på Berliner Festspiele.

Berlin marathon

Den 27. September er det igen tid til det legendariske Berlin Marathon. Det regnes blandt marathon løbere som et af de smukkeste og bedst arrangerede løb. Der er bare en god stemning, ikke mindst på grund af de tusinder af tilskuere, som møder op og opmuntrer løberne. Rute og resultater kan ses på http://www.bmw-berlin-marathon.com/en/ - hvis man kender nogen der løber med, er det rart at kunne følge dem undervejs. Løbet plejer at blive sendt direkte på en af de tyske tv-kanaler, så kan man få en tur rundt i byen samtidig.

Copyright © 2015 berlin-nyt.dk, All rights reserved.


Afmeld nyhedsbrev    Opdater dine data 

Email Marketing Powered by Mailchimp