Copy
Nyhedsbrev december 2019 fra Berlin-nyt.dk

Jul i Markthalle Neun 
Jul i Botanischer Garten
Bach's Juleoratorium i Berliner Dom
Nytår i Berlin
Nytårskoncerter

Jul i Markthalle Neun

I Markthalle Neun er der her i december særlige julemarkeder.
Hver fredag-lørdag-søndag er der Merry Markthalle, hvor man kan nyde og købe alskens produkter. Ikke kun madvarer, men også gaveartikler og kunsthåndværk. Hos Martkhalle Neun handler det om økologi og slow-food fra lokale producenter og bæredygtighed. Hver lørdag indtil jul, kan man derfor leje et juletræ, som man så kan aflevere efter jul, hvorefter det plantes igen - jeg kommer helt sentimentalt til at tænke på H. C. Andersens eventyr Grantræet, hvor træet drømmer om at komme ud i skoven igen. Tænk det er blevet til virkelighed. Lørdag den 8. december er der Merry Naschmarkt, hvor der bliver et væld af sundt og sødt juleknas at vælge imellem. Læs om Merry Markthalle her og Merry Naschmarkt her  

Juli i Botanischer Garten

Når mørket falder på forvandles en del af Botanischer Garten til et rent jule-eventyrland her i december.
Det er omkring 30 lysinstallationer langs en rute på  2 km. Man kan besøge den juledekorerede Botanischer Garten fra kl. 16.30 til kl. 22. Det er selvfølgelig også muligt at få noget at spise og drikke i løbet af aftenen. Læs mere om åbningstider og billetter på Botanischer Gartens hjemmeside her.

Bachs's Juleoratorium i Berliner Dom

Det er den ultimative julekoncert for mig. Juleoratoriet med de mange iørefaldende sange og den dejlige musik. Man kan næsten sige, at det juleevangeliet som musical. Sådan tror jeg, at Bach har tænkt det. Juleoratoriet opføres flere steder i Berlin i december, men her får I datoerne til opførelserne i Berliner Dom, som også er en imponerende kulisse til Bachs musical. Datoerne er: 5. december kl. 20.00, 7. december kl. 15.00 og 18.00, 8. december kl. 15 og 18.00 samt 4. januar 2020 kl. 18.00. Se mere og køb billetter via Berliner Doms hjemmeside her.

Nytår i Berlin

Berlin er nok en af de populæreste storbyer at holde nytår i. Det er næsten umuligt at udpege forslag til steder, hvor man kan fejre nytår. Selvfølgelig er der den store fejring ved Brandenburger Tor, men der er også rigtig mange andre muligheder. Den officielle hjemmeside berlin.de samlet en liste med rigtig mange forslag til, hvordan man kan fejre nytår i Berlin. Så kig listen igennem og søg nærmere informationer på det, der interesserer jer. Se de mange forslag til nytårsfejring i Berlin på berlin.de her.

Nytårskoncerter og forestillinger

Det er festligt at overvære en nytårskoncert eller nytårsforestilling. Mange af de store steder melder udsolgt til koncerterne, men nogle af dem skriver også, at der kan være billetter at få samme dag. Det gælder fx Komische Oper, hvor der er to forestillinger med West Side Story. Igen har jeg fundet en liste over koncerter og forestillinger den 31. december. Prøv at kigge listen her, og se om der er noget, der interesserer.
Nogle steder er der billetter at få, fx i Renaissance-Theater, hvor forestillingen Spatz und Engel (spurv og engel) spilles kl. 18 og 22.30. Det er historien om venskabet mellem Edith Piaf og Marlene Dietrich, og der er selvfølgelig meget musik i forestillingen. Se mere om denne forestilling her. Renaissance-Theater har et smukt Art-Déco interieur - et hyggeligt teater at være i.
 
Share Share
Tweet Tweet
Forward to Friend Forward to Friend
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2019 berlin-nyt.dk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp