Copy
Nyhedsbrev September 2019 fra Berlin-nyt.dk

Nordische Botschaften | Panda tvillinger i Zoo
Udstillinger om historie og film | Teater 

Tre koncerter fra Nord

Nordische Botschaften gør opmærksom tre koncerter i september med nordisk islæt:
Den 12. september kl. 20.00 spilles en koncert arrangeret af Ja Ja Ja Berlin, som er en månedlig koncertrække. På koncerten i september præsenteres Rokky fra Island, Lydmor fra Danmark og Detalji fra Finland.  Læs mere om koncerten her.
Den 17. september kl. 20.00 er det Danish String Quartet, som spiller i Konzerthaus. Det er klassisk musik, og der spilles værker af Mendelssohn Bartholdy, J. S. Bach, Webern og Purcell. Desuden en kvintet af Bent Sørensen, hvor den islandske pianist Víkingur Ólafsson er solist. Læs mere om koncerten her.
24. september kl. 20 spiller Jakob Bro Trio & Flying Like Eagles i Philharmonies Kammermusiksaal. Titlen på koncerten er Nordic Guitar Night og er en del af koncertrækken Jazz at Berlin Philharmonic. Læs mere om koncerten her.

Panda tvillinger i Berliner Zoo

I sidste uge blev det slået fast, at pandahunnen Meng Meng i Berliner Zoo var i lykkelige omstændigheder. En scanning fandt hjertelyd på i hvert fald en pandaunge. Pandaunger er lille-bitte, når de bliver født og vejer kun 90-130 gram, så det var sandsynligvis tæt på fødslen. Zoo skrev på deres Pandablog i sidste uge om scanningen - læs her, og allerede i lørdags blev tvillingerne født. Alle nyhedsmedier skriver om om det, bl.a. Berliner Morgenpost - læs her. Og i Berline Rundfunk kan man høre ungerne pibe, hver gang, der er timenyheder.
Har I lyst til et besøg i Zoo, se her. Dog kan I nok ikke regne med at se pandaens tvillinger endnu, de er for små.

Udstilling i Topografie des Terrors

Da det i år er 75 år siden at opstanden i Warzawa ghettoen fandt sted, vises en udstilling herom i Topografie des Terrors indtil 13. oktober. Udstillingen vises i den udendørs udstillingsgrav.
Men gå endelig også ind i museet, hvor der vises flere udstillinger. Der er fri entré, og gratis rundvisninger - også på engelsk - om søndagen. Læs om udstillingen her.
Topografie des Terrors er et dokumentationscenter, som vil formidle kendskab til nazismen og dens forbrydelser. Det er en vigtig ting, og jeg har kun set gode og oplysende udstillinger der.

Den tyske film i Weimarrepublikkens tid

I Deutsche Kinemathek Museum für Film und Fernsehen vises indtil den 31. maj næste år en udstilling om filmen i Weimarrepublikkens tid. Det var årene, hvor det virkelig gik for sig med nye idéer, nye teknikker, nye teorier, nye fremgangsmåder og nye tanker indenfor kulturlivet. Også i filmen. Helt sikkert en interessant udstilling at se. Læs om udstillingen her.
Indtil 29. september i år vises i 
Museum für Architekturzeichnung am Pfefferberg skitser af filmarkitekter i årene 1918-1933, altså orignaltegninger til filmkulisser i samme periode. Der opstod jo en helt ny arkitektur til filmkulisser som fx Metropolis og Das Cabinet des Dr. Caligari. Læs om denne udstilling her.

Vor tids Felix Krull på Berliner Ensemble

Thomas Mann skrev romanen om Felix Krull, der ser tilbage på sit liv som bedrager. Han snyder sig igennem livet og udgiver sig for at være alt andet og andre, end han er. Og han slipper godt afsted med det. Om han egentlig nu også gør det, ved vi ikke, for Thomas Mann blev ikke færdig med romanen, den er ufuldendt, og  - kan man vel godt sige - har en åben slutning.
Dermed egner fortællingen sig godt til at blive opført på Berliner Ensemble, Brechts teater. Brecht foretrak åbne slutninger, hvor publikum selv skulle tænke videre. Det er instruktøren Alexander Eisenbach, der har taget Felix Krull under behandling - han ser bl.a. en parallel til vor tids selviscenesættelser på de digitale medier. En forestilling, der nok kunne være interessant at se. Den spiller i september på følgende datoer: 3., 8., 19. oh 26. september. Læs mere om den her.
Like Berlin-nyt på Facebook 
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2019 berlin-nyt.dk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp