Copy
Toon deze e-mail in je browser
september 2018

Nieuwsbrief Valpreventie

 
Valpreventiemaand oktober: ‘Hup, in de benen!’
De 8e regionale valpreventiemaand komt er alweer aan. Het thema is bewegen. Deze maand biedt een kans voor (het opstarten van) samenwerking sport- & beweegaanbieders in de wijk. We haken met de slogan ‘Hup, in de benen!’ aan bij de flyer van VeiligheidNL: zij organiseren in de eerste week van oktober de landelijke valpreventieweek. Hopelijk sluiten jullie allemaal weer aan bij deze maand met publiciteit in de wijk en met activiteiten? Als wij onze krachten bundelen genereren wij vaak ook veel aandacht in de media en bereiken wij veel ouderen.
 
Hartelijke groet en tot ziens!
 
Maaike Geertzen en Nancy Albertz
GGD Gelderland Zuid
Materialen om te gebruiken in de valpreventiemaand
Zoals bij velen reeds bekend zijn er diverse materialen die je (gratis) kunt lenen bij de GGD. Een banner, het valparcours, de testkoffer, spel ‘huisje weltevree’. Vanaf eind september zijn drie exemplaren van het spel ‘Dobbelfit’ beschikbaar. Alle werkgroepen valpreventie in de regio Gelderland Zuid ontvangen van ons een stapeltje flyers ‘Hup, in de benen!’. Daarnaast kun je deze flyer zelf bestellen of downloaden of via een filmpje onder de aandacht brengen bij je doelgroep.
Via de webshop van Weemenweb kun je diverse PR materialen downloaden en van je eigen gegevens (data, logo’s) voorzien. Wat betreft afdrukken is er een keuze uit 2: via de mail gratis ontvangen en zelf afdrukken of via de drukkerij van Weemen laten drukken.

Oproep: organiseer beweegactiviteiten en meldt ze!
Een goed lopende valpreventiemaand staat of valt met activiteiten voor senioren en veel aandacht voor het thema.
Daarom het verzoek:
  1. Begin op tijd met het maken van PR
    Wijkkrantjes benaderen met een persbericht/artikel; flyers & posters ophangen.Wij zullen op korter termijn een persbericht + een aantal interviews met senioren (uit de vernieuwde handreiking valpreventie) aanreiken, deze kun je vrijuit gebruiken.
     
  2. Breng beweeg activiteiten onder de aandacht bij ouderen
    Heb jij, of ken je een leuke activiteit? Of ga je speciaal voor de valpreventiemaand een activiteit organiseren? Maak er reclame voor!
    Wij zullen alle activiteiten ook op één centraal punt verzamelen en in de media vermelden. Meer info over de procedure volgt.
This is a Text Block. Use this to provide text...
Copyright © 2018 GGD Gelderland-Zuid, All rights reserved.


uitschrijven van deze lijst    mijn inschrijvingen beheren