Copy
Toon deze e-mail in je browser
september/oktober 2018
 
Nieuwsbrief
Valpreventie

 
Valpreventiemaand oktober: ‘Hup, in de benen!’
De 8e regionale valpreventiemaand in onze regio gaat bijna van start!
Het thema is bewegen en de slogan die we daarvoor gebruiken is ‘Hup, in de benen!’. Dit sluit ook aan bij de landelijke slogan van VeiligheidNL. Zij organiseren in de eerste week van oktober de landelijke valpreventieweek. We vernemen dat in verschillende gemeenten in onze regio inmiddels vele leuke activiteiten worden voorbereid. Dat is fijn, want op deze manier vragen we met elkaar weer gericht aandacht voor het belang van bewegen en het voorkomen van vallen.

Graag tot ziens!

Maaike Geertzen en Nancy Albertz

Nieuw logo voor valpreventie(maand)
Met trots presenteren wij jullie een nieuw logo + slogan om te gebruiken in je uitingen over valpreventie!
Het idee voor dit nieuwe beeld + slogan is als volgt:
Het benadrukt een positief doel in plaats van een probleem (vallen).

Logo ‘gezond ouder worden’ breder te gebruiken
Het logo is van ons allemaal, in geheel Gelderland Zuid en kan door eenieder die zich hieraan wil verbinden met een activiteit/project gebruikt worden.
Het kan ook voor andere aspecten van gezond ouder gebruikt worden. Er komt dan een andere ondertitel (slogan) bij. Denk hierbij aan voeding, bewegen, ontmoeten.

Wil je het dus gebruiken voor een ánder project, dan vinden we dat super leuk en horen we dat heel graag!
We denken graag met je mee over een bijpassende ondertitel! Meld je dan bij nalbertz@ggdgelderlandzuid.nl

Meld de activiteiten nu aan!
We willen je verzoeken alle lokale activiteiten in het kader van de valpreventiemaand aan te melden. Doe dit bij voorkeur zo snel mogelijk en vóór 1 oktober aanstaande. Gebruik daarvoor dit formulier.
We hopen natuurlijk dat iedereen de activiteiten aanmeldt zodat er een mooi overzicht ontstaat. Op deze wijze kunnen we elkaar informeren en inspireren. En kunnen we ouderen wijzen op het aanbod in hun gemeente.
We hebben speciaal voor de valpreventiemaand de domeinnaam http://hupindebenen-gelderlandzuid.nl  ingesteld. Dit adres is direct gelinkt aan de pagina waarop je activiteiten kunt zien en aanmelden.
Een goed lopende valpreventiemaand staat of valt met activiteiten voor senioren en veel aandacht voor het thema. Daarom nogmaals het verzoek:
 • Zorg voor een goede PR
  Wijkkrantjes benaderen met een persbericht/artikel; flyers verspreiden & posters ophangen. Op de gemeentepagina melding maken van de activiteiten. Breng ook professionals en organisaties die kunnen doorleiden op de hoogte van de activiteiten.  
   
 • Breng beweeg activiteiten onder de aandacht bij ouderen
  Heb jij, of ken je een leuke activiteit? Of ga je speciaal voor de valpreventiemaand een activiteit organiseren? Maak er reclame voor!   
   
 • Meld de activiteiten dus aan op de website Hupindebenen-gelderlandzuid.nl. Tip: maak in je PR-materialen en –kanalen  een link naar de overzichtspagina.
Persbericht en interviews
We sturen in de laatste week van september dit persbericht richting de regionale mediaDeze mag je vrij gebruiken voor lokale media zoals huis-aan-huisblad, wijkkrant en je eigen website/Facebook. Ook brengen we interviews met een aantal ouderen voor het voetlicht die we in de nieuwe handreiking hebben opgenomen. Ook deze mag je vrij gebruiken voor lokale PR.
Materialen om te gebruiken in de valpreventiemaand
Zoals bij velen reeds bekend zijn er diverse materialen die je (gratis) kunt lenen bij de GGD. Een rol up banner, het valparcours, de testkoffer, spel ‘huisje weltevree’. Vanaf eind september zijn drie exemplaren van het spel ‘Dobbelfit’ beschikbaar. Alle werkgroepen valpreventie in de regio Gelderland Zuid ontvangen van ons een stapeltje flyers ‘Hup, in de benen!’. Daarnaast kun je deze flyer zelf bestellen of downloaden of via een filmpje onder de aandacht brengen bij je doelgroep.
Via de webshop van Weemenweb bestaat ook de mogelijkheid diverse PR materialen te downloaden en te voorzien van je eigen gegevens (data, logo’s). Wat betreft afdrukken is er een keuze uit 2: via de mail gratis ontvangen en zelf afdrukken of via de drukkerij van Weemen laten drukken.
Zie wwww.valwijzer.info voor aanbod in de regio 
Copyright © 2018 GGD Gelderland-Zuid, All rights reserved.


uitschrijven van deze lijst    mijn inschrijvingen beheren